[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
HELP! Mor pestii!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aezakmy
Junior member

IP:

Mentionez ca sunt un incepator , nu am nici un fel de experienta... M-am documentat putin inainte de a-mi cumpara acvariul, dar se pare ca nu suficient , iar acum regret enorm.
Mi-am cumparat un acvariu de 40 L , ciclat 1 saptamana (apa declorinata evident) si am facut un cocktail de pesti (ciorba cum se zice) intrucat nu am putut rezista tentatiei oricarui incepator..... Mi-e si rusine sa spun, dar am impresia ca am o specie de pesti in acvariu careia nu stiu sigur daca ii stiu denumirea. (intrucat in locul de unde i-am cumparat - PIATA - nu prea au etichete cu denumiri, iar eu mi-am ales ca un copil mic din fiecare cateva exemplare).
Am avut 5 scalari (negri), 5 molly (negri), 10 guppy, 5 sanitari, 5 neoni, 5 carasei mici... Stiu ca am facut o gafa imensa, am impreunat specii fara sa tin seama de compatibilitate, dar vanzatorul m-a mintit ca "n-are domne nimic, daca ii impreuni"...
Au murit toti neonii, pe rand, in fiecare zi cate 1-2, un sanitar si o molie au sarit din acvariu (am pus capac ulterior, neetans, bineinteles), cativa guppy au murit de asemenea, iar mie mi-e frica sa nu raman fara nici un pestisor....
A doua mare gafa pe care am facuto (tot la sfatul vanzatorului nenorocit), a fost achizitionarea unei pompe chinezesti ( http://www.phoenixg.com/images/HJ-111B.jpg) cu un "asa zis" debit de 300 L/h, dar care avea un burete foarte mic (5 cm) ...
In scurt timp (cateva zile), apa a devenit foarte murdara, iar asta m-a determinat sa cumpar alta pompa.... si am trecut in extrema celalalta : am cumparat un Aquael fan 2 (pe cutie scrie ca e pt acvarii de 100-150 L) care are un debit de 450 L/h... In scurt timp (1 zi) apa a devenit aproape limpede, iar eu m-am mai linistit...(am achizitionat aceasta pompa , intrucat m-a atras buretele mare, la cealalata trebuia sa il curat in fiecare zi, pt ca se infunda de tot)
De cand am schimbat pompa (si cateva schimburi partiale de apa, cam 30 %) nu a mai murit nici un peste... dar azi, am vazut un guppy "abatut", si mi-e frica sa nu raman fara el...
Asadar astept ideile ,sfaturile, si MUSTRARILE oamenilor cu o oarecare experienta de pe acest forum minunat...

Am mai cumparat si o pompa de aer noname, si un furtun din cauciuc poros, in loc de piatra de aer..... care aereaza zic eu, destul de bine apa...
Intrebarea mea e :daca pot renunta la pompa asta de aer, (si la functia de aerare a pompe Aquael) intrucat am o ureche foarte sensibila, si cu greu pot adormi noaptea, cand aud bulele la suprafata apei... (dar asta nu e o problema mai importanta decat cea a pestilor) ... Mai mentionez ca am setat pompa cam la 70% din debit, m-am gandit ca dauneaza pestilor....
Altfel spus, se poate aera bine apa (in cazul meu) daca renunt la "bule"?

Imi cer scuze daca am avut o formulare stupida si un post lung, dar va rog sa ma intelegeti ca sunt foarte obosit acum, si sunt si nou in acest domeniu...Este si vina mea, (nu ca m-a prostit vanzatorul) ca nu m-am documentat foarte bine inainte...
Va multumesc anticipat pentru orice sugestii, sfaturi, etc.
Voi incerca sa atasez cateva poze cu acvariul initial (pompa veche , nr de pesti initial)

[/img]

Beginner....
GALERIE FOTO
crstn_savu
Junior member

IP:

mai mult ca sigur din cauza suprapopularii au murit pestii tai. ai introdus 5 carasei si 5 scalari intr-un acvariu de 40l cand pentru acesti pesti aveai nevoie de un acvariu de 3-400 l cel putin. eu zic sa renunti la carasi si la scalari si eventual la moly pe care ii poti inlocui cu alti neoni.
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru inceput citeste articolul http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2013
[Email] [WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Vezi ca aproape la fiecare topic sun articole marcate cu "Sticky" si citestele.
In mod special iti recomand http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220
Pt un acvariu de 40l poti sa ti max. 8-10 neoni.
Scalarii cresc pana la 14-25cm, n-ar ajunge acvariul tau nici macar pt unul singur. Scapa si de carasi, fac murdarie multa, si cresc si ei pana la 30 cm. (Binenteles nu in acvariul tau :-) )
Molly, xipho, si mai ales guppy se inmultesc foarte repede si o sa ai acvariul in scurt timp iarasi suprapopulat.
Pt un acvariu de 40l poti sa tii max. 8-10 neoni (sau alti pesti de talie mica) si planteaza bine. Fac si putina mizerie, nu trebuie hraniti prea mult si rezista si la 19-20 grade C. (nu-ti trebuie incalzitor) O sa ai un super acvariu.
Filtrul initial ar trebui sa ajunga, Fan2 este prea puternic pt acvariul tau. Poti sa-l pastrez pt acvariul de 100-150l Poti sa renunti la pompa de aer sau poti sa-l deconectezi pt noapte.

Schimba din 2-2 zile apa 25-30%, si nu-i hrani 2-3 zile, dupa aceia pune mancare putina, odata dimneata atat cat sa consume in 2 min. Toate astea pana scapi de pestii in plus.

Succes
[Email] [WWW]
aezakmy
Junior member

IP:

In primul rand va multumesc pentru reply-urile asa de rapide....
Voi tine cont de sfaturile voastre.
Nu inteleg andras, adica cum pana scap de pestii in plus? adica sa moara ?
Nu gasesc sa ii dau la cineva, ca nu as mai sta pe ganduri.... Nu vreau sa ii omor !

Beginner....
GALERIE FOTO
aezakmy
Junior member

IP:

Deci daca opresc "bulele" noaptea, agitarea apei de catre pompa (450 L/h max) va fi suficienta pentru aerare? macar noaptea...
Astep in continuare ideile si sugestiile voastre....

P.S.: cum dau edit la un post?

Beginner....
GALERIE FOTO
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote:
Nu inteleg andras, adica cum pana scap de pestii in plus? adica sa moara ?
Nu gasesc sa ii dau la cineva, ca nu as mai sta pe ganduri.... Nu vreau sa ii omor !

Nu in nici un caz. Ma gandeam pana gasesti pe cinva sa le dai sau sa le duci inapoi in magazinul de unde le-ai cumparat.
[Email] [WWW]
crstn_savu
Junior member

IP:

folosirea pompei de aer este efectiv optionala. eu spre exemplu nu folosesc pompa de aer de mai bine de 6 luni deoarece oxigenarea apei, dupa cum a spus si andras, se face prin miscarile impregnate de filtru la suprafata apei.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu vad o problema: daca acvariu e asa suprapopulat nu ar fi mai bine sa lase si pompa pentru aerare? Jetul filtrelor se foloseste pentru oxigenarea apei la un bazin echilibrat si corect populat. La unul suprapopulat nu stiu daca mai face fata numai jetul de apa.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Mai,baiatule la acvariul tau de 40 de litrii trebiua sa ai 10 gupy si 5 neoni cam atit permite cei 40 de litri ai acvariului tau
Si bine inteles cateva plante (valisneria elodea,etc)
Tot ce trece de acest numar de pesti trebuie suplimentat cu O2 de la vibrator
Mai ales seara
Un filtru bun si un substrat bob de orez
Cam astea ar fi cateva safturi scurte si pentru inceput
Adica scurt si la obiect

Ogar batrin dar.... cu miros fin
aezakmy
Junior member

IP:

Multumesc pentru noile reply-uri.... filtru consider ca e destul de bun (Aquael FAN 2) , cred ca e prea mare, sa nu cumva sa dauneze pestilor...
Mai am si pompa de aer (Resun 9600)...
Am gasit sa dau moliile... Pe gratis bineinteles, acum nu mai conteaza, important e sa fac loc in acvariu, am dat banii, asta e, omu' din greseli invata!

Beginner....
GALERIE FOTO
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote:Asadar astept ideile ,sfaturile, si MUSTRARILE
Sfaturi ai primit destule, infrineaza-ti pofta de a avea in acvariu fiecare specie ....... le poti avea pe toate da' pe rind ....... sau in mai multa acvarii ....... citeste forumul, chiar si subiectele care aparent nu te intereseaza, citeste articolele ....... de mustrari nu mai zic nimic ca te-ai mustrat singur destul .

Poze: smilie ... Poze cu plante
aezakmy
Junior member

IP:

Mi-a mai murit un caras....
O sa dau toti pestii (pe gratis sau pe bani) , ma hotarasc la o specie (max 10 cm), si cumpar o pereche...
Ce ziceti?

P.S.: Am facut modificari in acvariu. Am scos pompa aia uriasa (aquael fan 3) si am bagat la loc chinezaria http://www.phoenixg.com/images/HJ-111B.jpg cu 300 L/h (desi nu cred ca duce atat), fara filtru, decat pentru agitarea apei (am directionat jetul de apa , printr-un furtun, la suprafata apei a.i. sa faca valuri cat mai mari) + pompa de aer RESUN 9600 http://acuarioatlantis.com/tienda/images/airpump_9600.gif cu burete si bolborositor....
Am procedat bine?

Beginner....
GALERIE FOTO

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: