Bun. Hai sa le luam pe rand:
- in prima si a doua poza ai scalari (Pterophyllum scalare )
- in poza a treia ai un sumatran (Barbus tetrazona )
- in poza a patra..e tare neclara...eu as crede ca e o femela gestanta de xifo (Xiphophorus helleri ). Asa vad eu in poza, dar mai asteapta pareri de la cei cu experienta mai mare.
Ca sa vezi detalii despre fiecare specie in parte scrie denumirea din paranteze in Google si o sa gasesti tot ce tine de ei.
Ce pot sa iti spun sigur ca in acel volum de 40 litri scalarii nu au ce cauta din cauza ca cresc mult prea mari pentru acvariul acela. Eu as recomanda sa duci toti pestii la un petshop sa ii schimbi pe niste plante naturale, deoarece acestea o sa iti fie de folos in
ciclarea acvariului si arata mult mai bine decat plasticurile alea...
Uite un tabelreferitor la numarul de pesti care pot fi crescuti in acvariu, in functie de marimea lor: [quote=]
Acum cel mai important lucru: apa din acvariu e albicioasa deoarece incepe
ciclarea. Pe scurt, este perioada in care se formeaza in acvariu (si in filtru mai ales) niste bacterii care descompun amoniul rezultat de la pesti, mancare in descompunere etc in nitriti si nitrati care sunt mai putin daunatori pestilor. Aceasta ciclare este oarte indicat sa se realizeze fara pesti in acvariu, motiv pentru care am scris mai sus sa ii duci inapoi la un petshop. Pentru detalii cum se realizeaza aceasta ciclare te rog sa citesti aici:
Ghidul incepatorului si aici:
Ciclul azotului