[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator am nevoie de ajutor!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
seby16
Unripe member

IP:

am primit de curand un acvariu cadou de la ai mei..mi-am dorit mult un astfel de acvariu dar chestia e ca nu ma pricep deloc..habar n-am nici ce pesti am sper sa nu radeti de mine dar asta e adevarul ca sa le fac o descriere poate imi spuneti voi ce specie sunt: am 2 mai mici cu dungi albe si maronii asa cred ca sunt cyrinidae am gasit o poza cu niste pesti asemanatori lor pe net, am unul mai maricel portocaliu cred ca este guppy e putin cam gras si mananca intruna cand pun mancare in acvariu, 2 cam de marimea celui portocaliu dar dungi albe cu negru ca niste zebre, si unul mare de tot cam cat jumate de palma negru cu cateva pete albe..am un acvariu de 40 l de la aquael cu un incalzitor termometru si un aparat de aer..capacul acvariului are un neon alb si am niste plante dar din plastic..ma intereseaza daca pestii sunt compatibili,daca plantele de plastic sunt daunatoare si alte sfaturi pentru un incepator..
alexbr
Junior member

IP:

Cel mai bine ar fi sa postezi cateva fotografii ..
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar fi de folos niste poze cu acvariul ca sa poti primi cat mai multe sfaturi si mai complete. Ce mi-a atras mie atentia e acel gupy portocaliu tare mancacios si mai maricel...nu e cumva caras ? Dupa descriere se potriveste de minune cu carasul. Dar cel mai bine e sa pui cateva poze sa vada toata lumea ce ai si astfel o sa poti primi cele mai utile sfaturi (garantat)
seby16
Unripe member

IP:

nu am cu ce sa le fac poza daca ati putea sa-mi dati cumva o enciclopedie online cu pesti poate o sa-mi dau seama..dar am intrebat pe cineva si mi-a confirmat ca sunt carasi si ceva pesti fantoma?!speciile se impaca bine?..ce sa fac sa limpezesc apa pt ca e foarte albicioasa abia se vad pestii prin ea e ca o ceata?(am o substanta luata odata cu acvariul aquaria clear de la firma sera a folosit cineva asa ceva?si daca da pls as vrea sa stiu cum sa o folosesc pt ca pe instructiuni imi spune sa folosesc nu stiu ce teste de kh /ph si nu ma pricep..inca ceva am un termometru, un incalzitor si un aparat de face bulbuci dar la pompa de aer nu mi-au dat furtun si nu pot sa o folosesc este importanta aceasta pompa?si pe timp de noapte aparatul ala de face bulbuci scoate un sunet destul de ciudat iar sora mea nu prea ii convine pot sa opresc acel aparat pe timp de noapte?
seby16
Unripe member

IP:

am reusit sa le fac si cateva poze pestilor uite niste linkuri daca puteti sa-mi spuneti ce specii sunt si daca se inteleg bine..
[url] http://img229.imageshack.us/my.php?image=image000nc4.jpg
[/url]
http://img56.imageshack.us/my.php?image=image001pt8.jpg
http://img221.imageshack.us/my.php?image=image002yr9.jpg
http://img229.imageshack.us/my.php?image=image003ud1.jpg

si rectific am termostat cu termomentru si filtru de apa..imi mai trebe o pompa de apa?sau nu e obligatoriu?
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Bun. Hai sa le luam pe rand:
- in prima si a doua poza ai scalari (Pterophyllum scalare )
- in poza a treia ai un sumatran (Barbus tetrazona )
- in poza a patra..e tare neclara...eu as crede ca e o femela gestanta de xifo (Xiphophorus helleri ). Asa vad eu in poza, dar mai asteapta pareri de la cei cu experienta mai mare.

Ca sa vezi detalii despre fiecare specie in parte scrie denumirea din paranteze in Google si o sa gasesti tot ce tine de ei.
Ce pot sa iti spun sigur ca in acel volum de 40 litri scalarii nu au ce cauta din cauza ca cresc mult prea mari pentru acvariul acela. Eu as recomanda sa duci toti pestii la un petshop sa ii schimbi pe niste plante naturale, deoarece acestea o sa iti fie de folos in ciclarea acvariului si arata mult mai bine decat plasticurile alea...
Uite un tabelreferitor la numarul de pesti care pot fi crescuti in acvariu, in functie de marimea lor: [quote=]

Acum cel mai important lucru: apa din acvariu e albicioasa deoarece incepe ciclarea. Pe scurt, este perioada in care se formeaza in acvariu (si in filtru mai ales) niste bacterii care descompun amoniul rezultat de la pesti, mancare in descompunere etc in nitriti si nitrati care sunt mai putin daunatori pestilor. Aceasta ciclare este oarte indicat sa se realizeze fara pesti in acvariu, motiv pentru care am scris mai sus sa ii duci inapoi la un petshop. Pentru detalii cum se realizeaza aceasta ciclare te rog sa citesti aici: Ghidul incepatorului si aici:Ciclul azotului
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

In loc de "preview" am dat "submit" (scuzele de rigoare ) asa ca revin cu completarea:
Tabelul despre compatibilitatea pestilor aici.
Numarul de pesti ce pot fi crescuti in functie de marimea lor la maturitate si de volumul acvariului aici.

In incheiere, ca o parere a mea, as popula acvariul cu vreo 6-7 neoni (Paracheirodon innesi ) deoarece nu fac multa mizerie rezultand si o apa mai curata si sunt frumosi (cel putin mie imi plac foarte mult).
seby16
Unripe member

IP:

ok am sa incerc sa va ascult cat mai mult sfaturile si va multumesc mult..daca mai sunt probleme o sa revin cu intrebarile..
crstn_savu
Junior member

IP:

nu stiu cum sa faci cu ciclarea asta pentru ca daca este facuta cu pesti (cum am facut eu cand eram incepator) o sa miroase extrem de urat apa pana se termina procesul de ciclare. Pentru o grabire a procesului recomand introducerea unui filtru dintr-un acvariu ciclat.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am recomandat sa o faca fara pesti ca e mai usor si mai simplu. Sa duca pestii inapoi la un petshop si sa ii schimbe pe ceva plante. Dupa ce termina cu ciclarea poate sa cumpere si pesti.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: