[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Val
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Diseara sunt calare la magazin ca de vro` 3 seri nu dorm

Ciprian, da' ce faceti voi acolo? aveti o crescatorie de tantari in fata blocului? Ca si eu tot in acelasi oras stau si inca nu am vazut nici picior de tantar.
Sunt bucuros ca voi scapa de zgomotul produs de cele doua filtre interne

Nu te bucura prea tare... Exista o mare probabilitate sa le bagi la loc.
Desi nu se compara ca suprafata filtranta cu filtrul canistra, astea interne au si ele calitatile lor. Mai ales folosite pe post de powerhead-uri chioare pentru a misca apa in locuri in care jetul (oricum anemic) al canistrei nu ajunge. Mai ales daca vei folosi fertilizare EI. Fara o miscare sanatoasa a apei (prin sanatoasa nu inteleg sa smulga plantele din radacini) se pot crea asa numitele "dead spots", locuri in care, chiar si intr-un acvariu corect fertilizat, nutrientii pot ajunge spre zero. Aceeasi problema si pentru CO2, poate chiar mai mare, acesta fiind gaz.

Ca o concluzie, ce incerc eu sa comunic aici, este sa nu dai/vinzi/arunci filtrele alea interne. S-ar putea sa mai ai nevoie de ele, chiar daca nu pentru filtrare in sine.
Buretele de pe sorb e bine sa fie d-ala penal care se foloseste de obicei ca burete bolborositor. Adica din cei cu porii mai fini.
Am folosit eu si pastile care se incing si lichid care se incinge. N-a murit nimeni, dar.... Nu aveam pompa de aer care sa bage aer din camera.
Nu aveam acvariu open top, dar oricum era departe de a fi etans.
Care a fost cea mai mare val. de duritate care ati avut-o?

La mine, Kh cam 4-5
momentan ma lupt cu thread, cred ca apar de la excesul de fier dizolvat de la pastilele dennerle e15

E de la CO2 nu de la fier.
Da, stiu. Esti convins ca ai destul CO2. Toti suntem convinsi. Si eu eram convins si ma uitam ca smilie cum ma invadeaza algele. De ce nu incerci, ca nu te costa nimic...

Stiu ca numai asta zic in 80% din postari, ideea e ca e adevarat in 90% din cazurile cu probleme cu algele. HHmmmm cred ca decat sa repet in continuare, o sa imi schimb semnatura asta asimovica intr-una utila.
Daca aveti si plante in acvariile alea, nu mai folositi algicide. Multe dintre plante nu vor fi incantate deloc. Da' deloc.
Abordarea cu tevile mi se pare ok. Totul e sa nu lasi jeturile alea sa bata de deasupra apei, in apa. Din cate inteleg la tine tevile sunt sub apa. Asa e bine. Daca ai lasa jetuletele sa tzaraie, "injectand" apa de deasupra suprafetei apei din acvariu, asta ar reduce drastic si repede concentratia CO2-ului. Atat de drastic si de repede incat, foarte probabil, reactorul nu va mai face fata sa dizolve suficient pentru a compensa pierderile. La mine asa se intampla cand se evapora prea multa apa si tevile ajung accidental deasupra apei din acvariu.

Nu stiu reactorul ala asa ca nu ma bag la amanunte, dar inteleg ca e pus pe returul filtrului, asa cum e si reactorul meu. Intr-adevar gazul care scapa din reactor ramane in tevile spraybar-ului si din cand in cand il mai scuipa acesta prin gaurele. Din moment ce la mine e ok, cred ca si la tine ar trebui sa fie... Atata timp cat ai destul CO2 in apa, metoda prin care ajunge el acolo nu e foarte relevanta.
gengiskhan wrote:Pe Marsilea in schimb, nu prea scade

In cazu' asta, daca Marsilea e afectata mai mult si mai agresiv decat celelalte plante, e un semn. Ma gandesc ca lucrurile nu sunt chiar asa de ok cum credeam/speram in postarea anterioara.
Care e diferenta intre Marsilea si restul ierburilor? In afara de faptul ca sunt specii diferite, evident ... Marsilea sta in zona substratului. Nu cumva ai o mai mica circulatie a apei in zona substratului? Poate ai posibilitatea indreptarii spraybar-ului spre zona aia? Ma gandesc, asa cum ti-ai dat seama probabil, a unei concentratii mai mici a CO2-ului in anumite zone ale bazinului. In majoritatea cazurilor e vorba de zona substratului.

Radu.U wrote:eu am incercat diverse tratamente precum, easy carbo local, sau local h2o2 , nu a functionat

Radu, blackout pentru cateva zile ai incercat? Ar trebui sa functioneze...
Faptul ca alga nu se mai intinde este un semn foarte bun si e caracteristic, in primul rand unei aditii consistente si uniforme de CO2 si in al doilea rand unei fertilizari corecte.
Din pacate o alga adulta, deja stabilita, dispare foooaaarte greu de la sine. Solutia este indepartarea ei mecanica.

Nu prea imi dau seama ce alga e aia. As risca sa zic ca e un GDA pe moarte, desi e cam neagra pentru a fi "green"... :-). A fost intotdeauna asa neagra? Nu a fost verzuie la inceput? Zi-ne cum se poarta. Se ia daca dai cu degetu' pe frunze? Daca nu, atunci se ia daca dai cu un burete pe frunze? Asta in ideea/speranta ca nu va trebui sa tai frunzele afectate ci poate doar sa le cureti.
Ti-am zis deja ca arata mult mai interesant decat precedentul setup, asa ca nu insist. Dar:

"Plante - inca nu le stiu pe toate, dar voi veni cu o lista completa...bla, bla, bla"

Ma fac ca n-am vazut asta, ok? :slap:
In rest, numa de bine...
@Val: Sunt eu pretentios, dar nici chiar asa. Si din cate am vazut, nu pare sa poti baga senzorii aia in apa (ca sa masori cantitatea si calitatea luminii la fundul acvariului). Nu am vrut sa spun fund.

Ba da. Cu senzorul asta poti sa masori lumina si in apa. La suprafata apei, in apropierea substratului, la nivelul frunzelor unei anumite plante sau oriunde altundeva vrei.

Alte specificatii si preturi ale aparatului cu diversi senzori in acest pedefeu.
Are si la pagina cu senzori, pdf-uri cu specificatii pentru diverse tipuri de senzor, in functie de ce iti doresti.
Nu exista o forumla, intr-adevar, dar exista o metoda si o scula. Si nici macar foarte scumpa:

http://www.apogee-inst.com/bqm_spec.htm

Abia astept sa vad unu si in Romania. Sper sa se intample cat mai curand. Cu totii investim in tot felul de teste scumpe, T5-uri, metalhalide, controllere de tot felul, dar uitam sa facem cea mai elementara masuratoare: lumina.
Vreau eu 12 fire, Constanta.

Daca se poate sa le trimiti de luni incolo, pentru ca altfel coletu' prinde sarbatorile pe drum si nu cred ca e o idee buna.

Multumesc :-P
Merita un capac in care fiecare tub sa poata fi alimentat separat. Poate nu vei avea niciodata nevoie sa aprinzi fix cate un tub, dar vei avea o mare libertate "de miscare" in ceea ce priveste iluminarea.

Vei putea de exemplu aprinde la un moment dat numai tuburile din anumite zone ale acvariului (de exemplu partea din fata pentru covoare) sau, aprinde 3 tuburi in loc de 5 (e doar un exemplu) pentru a asigura o iluminare de o mai mica intensitate, dar uniforma.

Vei putea face pauza de iluminare la pranz, asa cum se poarta pe la noi, sau dimpotriva, "burst" de iluminare in timpul pranzului asa cum face lumea pe afara.

Ca sa nu mai lungesc vorba, vei putea aprinde ce tub vrei si cand vrei tu, in functie de scopul de moment. E un mare avantaj.

Spor!
Nu poluati, va rog, topicul de donatii al omului.
Multumesc.
tgc wrote:offtopic:
am luat prostioara asta:http://www.animaniashop.bizoo.ro/vanzare/147046/Pompa-CO2-Life-1, o groaza de bani, fara niciun efect in 24h. stie cineva ceva despre ea?

Are un prieten. Merge bine pentru acvarii mici, dar nu prea face fata daca ai nevoie serioasa de CO2. Cartrige-ul se consuma relativ repede, in functie de cat il folosesti si ar fi trebuit sa te asiguri ca vei gasi consumabilul inainte de a cumpara aparatul.

S-a mai discutat despre acest tip de aparat. Da o cautare pe forum dupa "CO2 and electroliza"

Spor!
Acvariul arata foarte frumos. Am si eu un prieten care are un acvariu cu aproximativ acelesi plante, nu atat de low tech, dar destul. Totul i-a mers beton destul de mult timp. L-a ajutat si substratul fertil.
Totusi, de curand, Anubias-ul a inceput sa se ingalbeneasca. Banuiesc o lipsa acuta de macroelemente. NO3 sau PO4, 'reaq stie care, ca seamana.
Deci daca vrei sa il mai pastrezi atat de frumos inca mult timp, fi cu ochii pe culoarea frunzelor. Poate va fi nevoie de mici reglaje la un moment dat.

Off-Topic, da' nu pot sa ma abtin:
hidra wrote:Defapt ea ar vrea si carasi, si scalari si beta in acelasi bazin si a trebuit sa o lamuresc ca astia nu se inteleg deloc finca provin din culturi diferite, cu religii diferite si plus ca vorbesc urat cand se intalnesc in acelasi bazin.

Buna rau de tot asta. Ar trebui pusa undeva in topicul ala despre compatibilitati. Bravo hidra!

Toate cele bune.
Radu, vezi ca toata lumea zice despre un hysterezis de 10 ori mai mic decat al tau. 0,01 fata de 0,1. Si subscriu si eu...

(Sau, ma rog, as subscrie daca as putea. Mai putin de 0,05 nu imi permite controller-ul.)

Toate cele bune.
Fujito, dupa acelasi principiu ai putea tine un pui de caras intr-o eprubeta pana cand nu mai incape?

Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Go to: