[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: V.Sorin
Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Baietii, am renuntat la spalat filtrul.Il spal doar cand se infunda, sau daca nu se infunda il spal odata pe luna.
E principalul lucru care ar fi putut afecta pestii.Plus ca inainte sa o bag am ignorat faptul ca mirosea a gaz .Dupa inlaturarea ei si-au mai revenit pestii, scalarului cred ca ia fost fatala saritura din acvariu ca a incercat sa se sinucida .
Din pacate am postat intr-un topic ca mi-au murit neonii si scalarul din cauza unei substante toxice aflate in plasa de tantari de la fundalul de java moss.Acum mai am 2 xipho si 1 ancistrus.
Pastile de la jbl am si eu dar dupa cum am zis nu prea se ating decat melcii de ele .Cu hrana congelata nu am incercat dar cred ca totusi am sa raman la o recomandare primita pe privat.
Ms. se poate inchide

OFF topic:...incerc si eu sa ma integrez printre acvaristi sa aflu cat mai multe si cine stie... poate ajung si eu un anumit faraon .

P.S: nu ma intereseaza cate mesaje sau topicuri fac pana la urma vorba lui lofty, acestea nu conteaza
Am mai vizitat siturile de specialitate si am vazut oferta, dar as vrea ceva care a fost testat si de voi.Sa nu mai cumpar hrana de care nu se atinge nimeni in acvariu.
Am 2 xipho si un ancistrus.Care ar fi cea mai recomandata reteta?Am pana acum niste tablete jbl pentru ancistrus (de care pana acum din pacate nu se ating decat melcii )Fulgi de la padovan pentru angelfish pe care ii manca doar neonii (pe care nu ii mai am), si spirulina, care vad ca e cam singura hrana pe care o mananca xipho, desi au inceput sa isi cam piarda interesul pt ea.
Din pacte am patit-o cu acest fundal.Deci nu il mai recomand.Mi-am intoxicat apa cu niste substante toxice din plasa de tantari si au murit 4 pesti in decurs de o zi.
schimba :-)...cred ca am aflat si adevaratul motiv.Plasa care am folosit-o la moss wall mirosea a gaz.Deci de aici pana la intoxicare mai e doar un pas
Din pacate nu prea mai am alternative...E clar o intoxicatie cu ceva.Chiar si dupa un schimb de 50% tot dau semne de intoxicatie (innot pe o parte)desi aerarea e la maxim.Voi lua tot de la capat.
Din pacate cei 4 neoni s-au stins.Scalarul e aporape mort si el.Mai am 2 xipho si ancistusul in viata.
cred ca posibila sursa e nisipul, am eliberat zona aceea ( am aruncat pietrisul de acolo).
am vorbit cu rebella si ia-m raspuns la toate intrebarile...am facut un schimb de 50% si acum astept sa vad cum evolueaza situatia..scalarul e aporapemort...a incercat sa se sinucida dar la-m salvat...mai am in viata doar 2 xipho si ancitsusul
Ieri seara si azi dimineata am gasit 2 neoni morti iar ceilalti 2 nici nu-i mai vad in acvariu (probabil au sarit si ei)-acvariul nu are capac.Ce e de mentionat este ca pana ieri nu am avut problemele astea, ieri am adaugat in acvariu un moss-wall si un pumn de nisip de Prut.Acum cand ma uit in acvariu vad ancistrusul care sta cu boticul iesit din apa iar cei 2 xipho par speriati...numai zic de scalar care la-m vazut ca innota pe o parte.Deci ce credeti ca s-a intamplat?Repet problemele astea nu le-am avut pana ieri.
Am avut astazi ocazia de a-mi face un fundal din java moss.Va voi preciza ma jos preturile si modul de lucru.Ar fi mers si cateva poze dar le voi face odata cu evolutia fundalului.
Materiale:
Plasa de tantari-3 lei metru (a fost mai mult decat suficient)
Ventuze 0,3 lei bucata (am luat 6)-1,8 lei
Nailon-0 lei (aveam prin casa)
Jawa Moss-crescuta pe o buturuga timp de aprox 2 luni (10 lei doua gheme)
Modalitate de lucru:
1.Am luat inaltimea si latimea acvariului si le-am inmultit cu 2, astfel le-am impaturit.
2.Am rupt mossul si l-am plasat pe suprafata plasei.
3.Am cusut nailonul (una pe fata alta pe dos) pe plasa de tantari (in cazul meu distanta dintre o cusatura si alta nu a prea contat.
4.Am facut 6 gauri prin care am pus ventuzele (3 sus 3 jos).
5.Am lipit fundalul pe spatele acvariului

Singura dificultate pe care am avut-o a fost ca atunci cand am ridicat "zidul" au alunecat cateva bucatele de moss inspre baza dar am remediat problema.
Ce va sfatuiesc este sa udati "zidul" inainte de asezare pe fundal la acvariu ca astfel nu mai aluneca bucatelele de moss.

Total pret 14,8 lei

De 2 saptamani nu mai fac ce am zis mai sus.Raman la oschimbare de 30% a apei in weekend si odata la doua sptamani spal filtrul.Am observat ca daca fac asta apa e curata si totul merge bine
Am cautat dar nu am gasit exact ce vreau.Continui sa caut in natura poate gasesc ceva ms de sfat ;)
Pai ce copac ar trebui sa folosesc?
Stiu ca titlul suna cam ciudat dar am gasit o crenguta de nuc care imi place foarte mult ca arata ca un copacel.Cred ca ar arata minunat in acvariu cu niste java moss pe ea.Dar acum vin si nedumeririle.Cum o dezinfectez? Eu am fiert-o si apoi am lasat-o la statut in apa.E bine ?

Am uitat sa mentionez ca am si curatat-o de coaja.
Frumos, dar substratul de unde l-ai luat ?
off topic:Sper sa nu mai arunce lumea cu pietre in mine ca incerc sa raspund
on topic: Parerea mea este sa cauti pe google, iei un model de acvariu si incerci pe cat posibil sa il reproduci la tine in acvariu.

Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Go to: