Message |
|
Daca nu iti ofera nimeni, sau nu gasesti, eu mi-am achizitionat 2 "bulgarasi" de java moss din piata de animale de duminica, de la 2 baieti (din Iasi), 5 lei bucata.
|
 |
|
Sa stii ca e bine sa ai melci in acvariu.Eu am 2 specii de melci si o duc chiar foarte bine :-).
|
 |
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
E curat.
|
 |
|
Daca te referi la turba+nisip nu incerca ca vei ajunge la niste urcari critice ale ph-ului si asta va duce la moartea pestisorilor.Incearca jbl florapol.
|
 |
|
Dupa o "desfundare" ca la carte tot mai e infundat ca aerarea tot greoi merge.Nu am stors ca la carte buretele, v-am urmat sfaturile dar tot nu s-a rezolvat problema  .
|
 |
|
ok Deci e ceva normal sa se infunde, atat am vrut sa stiu.
|
 |
|
Buna seara,
Am si eu o problema cu un filtru Fan plus, mai exact cu aerarea lui.Merge cam o saptamana si apoi se infunda si nu stiu cum sa fac sa scap de problema asta.Pana acum am gasit rezolvarea problemei prin desfacerea completa a filtrului, perierea lui si clatirea buretelui.Ce e de mentionat este ca dupa periere si spalarea buretelui, aerarea merge cu putere.Dar as vrea sa nu il mai deschid asa de des ca omor bacteriile esentiale.
P.S: Filtrul propriu zis merge, cu aerarea este o problema.
|
 |
|
Ti-am trimis mesaj pe privat.Sper sa imi ajunga coletul cat mai repede  .
|
 |
|
Deocamdata nu-mi permit niste teste separate.Dar din cate scria pe cutie valorile sunt acceptabile (desigur fara Ph)
|
 |
|
Revin cu noutati
Deci dupa cum ziceam mai sus acum am 2 xipho si un ancistrus (sau Vasile cum preferati  ).
Am facut zilele trecute cateva teste de apa cu JBL 5 in 1.
Apa din acvariu:
No3: 25
No2: 0
Gh: >14*d (4 culori roz + 1 verde)
Kh: intre 3*d si 6*d
PH: 8
Apa din galeata (lasata la statut)
No3: 25
No2: 0
Gh: >14*d
Kh: 6*d
Ph: 8
Din cate am vazut pe tester este totul bine, cu exceptia Ph-ului care e cam mare, dar am auzit ca asa e apa din iasi ( cu ph-ul ridicat)
Deci ce parere aveti ?
|
 |
|
Depinde acum, omul a zis ca a fost la Sulina deci plantele pot proveni de pe Dunare, ca acolo se varsa in mare.
|
 |
|
De unde ai luat plasa pentru moss ca eu am avut multe probleme cu ea?
|
 |
|
Treci de la guppy la pesti marini si acvarii marine, tu fiind incepator  .Ma rog,  faci ce vrei dar dupa parerea mea ar trebui sa progresezi incet-incet nu sa sari direct la un domeniu mai greu.
|
 |
|
Cauta si tu pe google  filtru, incalzitor, termometru
OFF topic:
Cred ca tu esti d3mo 2
Maniacs, eu nu stiu de ce tot ma intepi atata  ....daca ai ceva de zis sau esti frustrat zii si tu pe privat :x ca ocupi spatiul aiurea.Eu de cand mia-m facut contul aici am intalnit si oameni de treaba dar din pacate sunt si unii mai  .Asa ca te rog eu din suflet sa o termini 
|
 |
|
|
 |
|
Ce echipamente ai ?Si din cate stiu eu betta de obicei se tine singur ca sunt destul de agresivi.
|
 |
|
In primul rand dane ceva detalii despre acvariu 
|
 |
|
Bine ai venit printre noi  Cel mai bine ar fi sa iti deschizi un nou topic sa putem vorbi 
|
 |
|
Aaa....nu foloseam oricum  sub jetul de apa, iar buretele in apa pestilor (luata separat intr-o galetusa) :-)
|
 |
|