[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: V.Sorin
Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Daca nu iti ofera nimeni, sau nu gasesti, eu mi-am achizitionat 2 "bulgarasi" de java moss din piata de animale de duminica, de la 2 baieti (din Iasi), 5 lei bucata.
Sa stii ca e bine sa ai melci in acvariu.Eu am 2 specii de melci si o duc chiar foarte bine :-).
Salut si bine ai venit.
E curat.
Daca te referi la turba+nisip nu incerca ca vei ajunge la niste urcari critice ale ph-ului si asta va duce la moartea pestisorilor.Incearca jbl florapol.
Dupa o "desfundare" ca la carte tot mai e infundat ca aerarea tot greoi merge.Nu am stors ca la carte buretele, v-am urmat sfaturile dar tot nu s-a rezolvat problema .
ok
Deci e ceva normal sa se infunde, atat am vrut sa stiu.
Buna seara,
Am si eu o problema cu un filtru Fan plus, mai exact cu aerarea lui.Merge cam o saptamana si apoi se infunda si nu stiu cum sa fac sa scap de problema asta.Pana acum am gasit rezolvarea problemei prin desfacerea completa a filtrului, perierea lui si clatirea buretelui.Ce e de mentionat este ca dupa periere si spalarea buretelui, aerarea merge cu putere.Dar as vrea sa nu il mai deschid asa de des ca omor bacteriile esentiale.
P.S: Filtrul propriu zis merge, cu aerarea este o problema.
Ti-am trimis mesaj pe privat.Sper sa imi ajunga coletul cat mai repede .
Deocamdata nu-mi permit niste teste separate.Dar din cate scria pe cutie valorile sunt acceptabile (desigur fara Ph)
Revin cu noutati
Deci dupa cum ziceam mai sus acum am 2 xipho si un ancistrus (sau Vasile cum preferati ).
Am facut zilele trecute cateva teste de apa cu JBL 5 in 1.

Apa din acvariu:
No3: 25
No2: 0
Gh: >14*d (4 culori roz + 1 verde)
Kh: intre 3*d si 6*d
PH: 8

Apa din galeata (lasata la statut)
No3: 25
No2: 0
Gh: >14*d
Kh: 6*d
Ph: 8

Din cate am vazut pe tester este totul bine, cu exceptia Ph-ului care e cam mare, dar am auzit ca asa e apa din iasi ( cu ph-ul ridicat)

Deci ce parere aveti ?
Depinde acum, omul a zis ca a fost la Sulina deci plantele pot proveni de pe Dunare, ca acolo se varsa in mare.
De unde ai luat plasa pentru moss ca eu am avut multe probleme cu ea?
Treci de la guppy la pesti marini si acvarii marine, tu fiind incepator .Ma rog, faci ce vrei dar dupa parerea mea ar trebui sa progresezi incet-incet nu sa sari direct la un domeniu mai greu.
Cauta si tu pe google filtru, incalzitor, termometru

OFF topic:

Cred ca tu esti d3mo 2

Maniacs, eu nu stiu de ce tot ma intepi atata ....daca ai ceva de zis sau esti frustrat zii si tu pe privat :x ca ocupi spatiul aiurea.Eu de cand mia-m facut contul aici am intalnit si oameni de treaba dar din pacate sunt si unii mai .Asa ca te rog eu din suflet sa o termini
Betta+chiclide=
Dai un ochi aici: http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html
Ce echipamente ai ?Si din cate stiu eu betta de obicei se tine singur ca sunt destul de agresivi.
In primul rand dane ceva detalii despre acvariu
Bine ai venit printre noi Cel mai bine ar fi sa iti deschizi un nou topic sa putem vorbi
Aaa....nu foloseam oricum sub jetul de apa, iar buretele in apa pestilor (luata separat intr-o galetusa) :-)

Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Go to: