Message |
|
Prefer sa stau cu mirosul decat sa reiau treaba cu filtrul intern...am motivele mele, dar inafara de achizitionarea unu filtru intern ce mai pot face?..chiar nu mai pot face nimic sa opresc mirosul de balta  ?
Am dat mai tare aerarea buretelui, poate se schimba situatia.
|
 |
|
Off topic:
bine ca eu nu am nasul asa de sensibil si ma obisnuiesc repede cu situatia
ON:
Buretele merge nonstop.
Deci ce e de facut sa imi zici pasii exacti..
|
 |
|
Miroase a balta .Dar chestia este ca miroase doar dimineata, seara nu mai miroase.
|
 |
|
1. 30l
2. de 2ori pe saptamana cate 30%
3. filtru intern nu mai am, acum am doar burete bolborositor.
4. Valsinera, cabomba, nucus si java moss
5 dupa cum am mentionat de 2X pe zi
|
 |
|
Nu am particule zburatoare si in momentul de fata e 80% transparenta si culoare verzui.
|
 |
|
De fiecare data cand fratemiu intra in camera, sau oricine altcineva din casa, se plange de un miros venit dinspre acvariu.Nu stiu ce poate fi. Mirosul a inceput sa apara atunci cand am stors buretele de la filtrul cel vechi in acvariu, dar din pacate chiar si inainte se simtea oleaca.Pe plante am o alga maronie care predomina, chiar si pe java moss am alga din aia.Pestii si melcii din acvariu sunt bine, am 2 xipho+ 2 molly+2 guppy+1 ancistrus, iar melci 3 tipuri, unu mic si maroniu luat cu plantele, 3 de substrat si 3 pomaceea.Hrana dau doar de 2 ori pe zi si este compusa predominant din spirulina +dovlecel la ancistrus.Acvariul il am de 2 luni si .
|
 |
|
Bine ai venit.Daca esti din iasi inseamna ca ai ceva experienta despre cum merg lucrurile pe aici  . Bafta 
|
 |
|
de la ce firma era ?
Era filtru Fan Plus
Nu ai garantie pe el ?
Nu am.Dar am observat ca dupa ce am cumparat pompa de aer pentru buretele bolborositor aceasta avea garantie, desi costa doar 20 lei .
|
 |
|
Nu stiu cum va simtiti voi atunci cand investiti in ceva si apoi, dupa un timp acel ceva se strica.Iata ca am patit-o.Acum 2 luni, implicit cand mi-am "deschis" coltul de natura din casa am achizitionat un filtru intern cu 50 de lei.Iata ca au trecut 2 luni si acel filtru s-a stricat.Acum o saptamana mi-am pus un burete bolborositor care m-a costat 30 de lei.
50 de lei dati in vand...
Acum vin si cu intrebarea, se mai poate face ceva cu acel filtru sau e gunoi ?
P.S: S-a stricat motorasul intern la el, acolo unde se face alimentarea cu curent, asa ca de reparat nu poate fi vorba.
|
 |
|
La mine cu pastilele de pleco nu prea merge, acum le folosesc doar ca hrana suplimentara pentru melci  . Dar este innebunit in schimb dupa dovlecel.Coboara in zona unde il dau de obicei imediat cand ma vede cu el in mana  . Iar dupa spirulina vine numai dupa aia care o lipesc pe geam, pe aia care o pun in zona lui de mancare nu vine.
|
 |
|
Varianta mea preferata-melci asasini
|
 |
|
Nu m-am uitat la posturile tale anterioare, dar esti sigur ca guppy e singura specie din acvariul tau ? Nu mai ai si alte specii care sa nu fie compatibile ?
|
 |
|
Sa stii ca exista un dereglaj la filtru si anume ca dupa ce il spal\clatesc buretele si il pun din nou in functiune apa devine aproape opaca, de obicei dureaza o zi sa isi revina transparenta.
|
 |
|
Daca am filtru cu aerare nu cred ca mai trebuie neaparat burete.Am sa il spal cum pot de fiecaredata cand se blocheaza.Si cred ca raman la betisoare de urechi+jet de apa de la seringa ca merge perfect  .
|
 |
|
Era sigur de la aerare.Probabil de asta pestii stateau la suprafata.
Am rezolvat problema, cu o seringa am introdus apa in filtru cu presiune si s-a mai curatat de algele intriore care au aparut si am stors buretele (cat de cat nu prea tare).Acum merge bine era doar faza de burete ca nu e asa de bine sa il storc, da alta alternativa nu am  .
|
 |
|
Salut vin si eu cu 2 intrebari:
1.De ce stau toti pestii (cu exceptia ancistusului) la suprafata ?
2.De ce nu mai imi merge aerarea la filtru?-Saptamana trecuta am curatat filtrul si chiar buretele, l-am stors dar aerarea la filtru abia daca mai "sufla", nu stiu ce sa mai fac. (am Aquael Fan Filter Plus)
Ce e de mentionat este faptul ca in "creierul" filtrului (acolo unde ajunge cablul de la priza) am gasit alge maro, ma tem sa nu fie afectat deoarece l-am bagat adanc in apa.
|
 |
|
Bine inteles, nimic nu este usor dar daca te stradui reusesti.
|
 |
|
Sincer eu sunt de acord cu Rebella, evident exista si riscuri dar sincer mie m-i se pare ca un acvariu populat de melci da "o nota de sanatate" a acvariului  . Cei care sunt impotriva melcilor pot pur si simplu sa ii culeaga din acvariu.
|
 |
|
Depinde si de sursa de unde iti achizitionez pestii.Daca este nesigura si mai ai altele renunta la cea anterioara.
|
 |
|
Fara suparare dar la tine in acvariu mor pestii pe capete.Esti sigur ca totul e in regula?Ai ciclarea facuta?Esti sigur ca toti pestii sunt compatibili?Nu ai adaugat sare aiurea in acvriu?Lasi apa la statut?...sa continui? 
|
 |
|