[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: V.Sorin
Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Sunt chinuiti saracii pesti, tie ti-ar placea sa stai intr-o debara? si pe langa tine sa mai fie inca 14 persoane...eu zic ca nu.Fa bine si cumpara un acvariu mai mare sau doneaza din ei, daca nu ai fonduri, singura solutie ar fi za donezi, daca ai varietati de guppy ca in poza de la avatar, sunt siguri ca vor fi interesati .
Pai intre birou si masa acvariului (in cazul meu un dulapior din lemn masiv) este un spatiu, in care statea fara probleme "vibratorul" si ma "vibra la cap".Asa ca l-am luat frumos, pe stimabilul si l-am pus in sertarul dulapului, care coincidienta este in partea de jos, o alta coincidenta este faptul ca intre sertarul dulapului si partea lui de sus este un spatiu numai bun sa nu sufoce cablurile si tubul care intra in acvariu.Asa ca am rezolvat problema definitiv, acum se aud mai puternic bulele la spargerea de suprafata apei, dar nu ma deranjeaza de loc treaba asta.
S-a rezolvat.
Filtrul e FanPlus, am avut si eu tipul acela de filtru.Ia-si face o descriere amanuntita, dar ma abtin -"prietenii-(sau poate pestii) stiu de ce"-parerea mea e sa iti iei un filtru extern in cel mai bun caz.(ia si un burete la indemana...in caz de nevoie--sa rezolvi)

Ti-am pus si un link sa vezi la ce ma refer, ca poate te-am cam "incetosat": http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9368.page
A... ma scuzi
Salut Gabi :-)
Si ca de obicei urarile acvaristilor: Apa curata si pesti, plante, nevertebrate sanatoase
Sta sus si cam in acelasi loc o vad, desi mananca normal.
Trimiti si in tara ? Daca da m-as abona la capac
Nu stie nimeni ce poate fi ?
Cum zicea un coleg de-al meu: "ce hazos esti frate"
Am o femela de guppy care de o saptamana sta si "leviteaza".Ce credeti ca se intampla?Sa fie de vina hrana?Eu la ce am in acvariu dau numai spirulina-fulgi+pastile.Pesti mai am 1 guppy, 1 xipho, 2 molly
Nu sunt supradotat, asta-i clar si nu are ce sa fie vechi ca a implinit abia vreo 2 saptamani de cand merge.Am mai micsorat din intensitatea sunetului prin punerea lui intr-un sertar, am noroc fiindca este o mica deschizatura intre sertar si dulap numai buna sa nu sugrume priza si furtunul care ajunge in acvariu.Evident, s-a mai micsorat, nu a disparut, e putin mai mic sunetul ca "pleoscaitul" apei, care nu ma deranjeaza de altfel.
Am si eu picioruse de cauciuc la aerare, dar zgomotul tot persista , cat despre filtru intern...nici nu mai zic .

Rebella are dreptate, am si burete, deci nu il pot opri.
Salut,
Vin din nou cu o problema legata de intensitatea sunetului, la pompa de aer, pe perioada de noapte.La mine aerarea si implicit filtrarea merg non-stop numai ca problemele apar noaptea.De un timp ( nu stiu de ce) m-i se pare ca zgomotul care vine de la aerare (firma Resun fara ajustare de viteza a bulelor de aer) este destul de puternic.Aveti o solutie "mai ingenioasa" sa mai acoper (macar putin) sunetul? Vreau sa mai mentionez ca am "robinet"- adica il pot da ori mai tare, ori mai incet )
Parerea mea ar fi sa ii separi de ceilalti xipho, ca daca zici ca ai cateva zeci ( ) sigur ai un loc si pentru cei mai deosebiti.
Noutati de inceput de luna

Deci:
-Cea mai importanta noutate a acvariului este buretele bolborositor care se pare ca a inlocuit cu succes filtrul intern.
-Am mai adaugat vreo 2 nuferi care vad ca au facut si pui.
-Pestii aceeasi si anume:2 guppy(cred ca masculul e blue moskow guppy), 1 molly galben si un black molly, 2 xipho si badia Vasile (ancistrusul) +3 pomaceea si vreo 3 melci de substrat.
-Am un puiut de peste care nu stiu exact cine l-a facut.Se ascunde prin "jungla".Nu prea stiu ce sa fac cu el.In primul rand sa vad daca mai creste poate imi dau seama de specie.Se pare ca deja stie a se fereasca de "barosanii" din acvariu deci sunt mari sanse sa supravietuiasca.

Apa e in conditii bune si testele sunt in mare parte aceleasi.Nici o planta nu da semne de ingalbenire, asta insemnand ca o duc foarte bine .Temperatura e constanta de 25c0.Schimburi in ultima saptamana am facut mai dese ca sa combat "apa mirositoare" si se pare ca am rezolvat aceasta problema, dar de obicei fac cate 30% de 2 ori pe saptamana.Hrana pestilor este in mare parte aceeasi.Ca echipamente nimic nou.Mi-a sugerat cineva sa-mi fac o bomba de co2 pentru plante, dar daca ele o duc bine nu cred ca isi are rostul.Ma gandesc serios sa mai cumpar o neritina.

Cam atata pe luna care abia a trecut, astept orice comentariu, toate fiind bine-venite :-) .
Frumos nano-imi place

Good Job
Am marit aerarea pe timp de noapte si am facut schimb de apa odata la 2 zile si se pare ca problema s-a rezolvat. .Sa speram ca nu voi mai avea probleme. E posibil sa fi fost din cauza ca s-a pierdut ciclarea ca saptamana trecuta am schimbat filtrul.
E verde deshis .

Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Go to: