[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: V.Sorin
Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Banuiesc ca te referi la asa ceva:
image
Din cate stiu, bactozym este o capsula ce se pune in buretele filtrului dupa cum spunea si @popey nu am auzit de "pastila" bactozym.
Frumos proiect, bafta cu realizarea lui si cat mai multe poze .
Ar mai fi o varianta. Eu am si facut asa. Scoti moss-ul intr-un vas de maxim 2 litri cu apa curata. Apa de la robinet direct. Eu am pus si cativa melci mici spiralati plati. Chestia este ca daca ai cum sa faci schimbul de apa total cu clatitul moss-ului in fiecare zi. L-am tinut asa mai bine de 4 saptamani cu schimburi zilnice direct de la robinet si pus undeva unde bate putina lumina cat sa-l tina la limita subzistentei. Am desfacut toata gramada si am mai gasit cateva fire de alga din cate au fost. Zic sa incerci si cu CO2 de la "bomba" decat nimic.

Am sa incerc mai intai metoda ta, ca butelie nu am, am sa pun si cativa melci.
Revin peste 4 saptamani si va spun ce s-a intamplat.
Vezi aici:
http://www.tropicalfishandaquariums.com/Catfish/index.asp

Cheerz
Ms. , am sa incerc totusi sa o starpesc.
Poti sa incerci o metoda mai neortodoxa, sa scoti tot mossul sa il bagi intr`un bazin micut separat, in care sa bagi extrem de mult co2, pana in momentul in care nu ar mai supravietui absolut nimic in apa respectiva, apoi scoti mossul si il bagi in acvariu.

Si Co2 cum bag, incerc bomba?
Salut, am si eu o problema, java moss-ul meu este atacat de cladophora. Deci este acoperit de aceasta alga, l-am separat si as vrea sa incep un tratament.
Voi ce imi recomandati, cum starpesc "monstruozitatea" ?
Exista mai multe posibilitati....daca nici un peste nu e afectat de aceasi problema, cine stie, poate era bolnav inainte sa-l cumperi.
Posibil sa fie si o deciclare, daca ai zis ca a stat filtrul 2 h inchis. De obicei cand se dicicleaza apar si unele semne, apa cu particule, iar pestii sunt destul de stresati.
Daca sta la suprafata, primul lucru care ar trebui sa-l faci este sa verifici aerarea.
Erau destinati pentru vanzare sigur.
Scuza-ma ca intervin, dar nu era mai usor daca puneai totul intr-un topic ?
Tratamentul se face intr-un acvariu separat (de carantina) nu in cel comunitar.
Ale mele sunt de 2700K, amandoua becurile, si au tenta "soarelui de dimineata", dupa cum spui si tu. Am avut si bec alb, cu lumina rece dar mi-a fost recomandat tot aici sa il schimb si sa pun tot unul de 2700 K.
Chiar vroiam sa revin cu o intrebare, eu am 2 becuri cu lumina calda ecologice, dintre care unul este philips, imi pot da seama cumva daca e un bec gen "865", ca pe el nu scrie si cartonul l-am aruncat.
Ms Faraoane sa traiti .
Am sa ma interesez de un bec, dar de cati wati sa fie, sau nu are importanta?
Si pot face ceva cu intensitatea ? sau sunt lipsit de speranta
h=31.3 cm
Acvariul are 45 l.
Becurile cum am spus, au lumina calda ca cea solara (galbuie).
T=25 grade celsius (este constanta)
Co2 nu am, am avut mai demult o bomba de co2 pe baza de drojdie.
Am o problema cu cresterea acestei plante. Ea crestie, face pui, totul e ok numai ca apare o distanta cam mare intre nodurile ei, adica nu este asa de bogata, eu am 2 becuri de 20 w cu lumina calda econimice, fertilizez cu ferropol si ferropol 24 +easy carbao fara aditie de co2. In acvariu mai am si elodeea care prezinta cam acceasi problema, nu este "grasa" asa cum apare in poze, este mai degraba "slaba".Celelate plante o duc destul de bine.

Deci ce nu e bine ?
Cory se impaca cu crevetii, n-ai grija .

Forum Index » Profile for V.Sorin » Messages posted by V.Sorin
Go to: