[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: iulius2005
Forum Index » Profile for iulius2005 » Messages posted by iulius2005
lazarginel wrote:Daca ai da mai multe detalii ,poate ar fi cativa care sigur te-ar ajuta
Ce plante vrei sa cresti ,ar fi una ?
Ce substrat ai?
Ce pesti ?
Dimensiunea acvariului ?
Si sunt multe alte chestii
Asa ca asteptam ?

acvariu 130 L , 55 l 57 h apa pana la 52 h , plante vreo 4 feluri deloc pretentioase am mai vorbit de o gramada de ori despre plantele mele in alte topicuri dar tot nimeni nu mi-a spus. substrat pietris + nisip gros de 5-6 cm.
mda... se pare ca nu vreti sa imi spuneti si mie ce sa aleg. oare cand intrati pe topicul asta va e greu sa raspundeti ?
Porcu'"][quote:9cfbb037bb="iulius2005 wrote:imi puteti spune si mie ce sa aleg ?
Ne spui si noua in ce scop?
vreau sa mi se dezvolte plantele mai repede si sa le mearga bine.
imi puteti spune si mie ce sa aleg ? am fost in PIC si am vazut ca aveau acolo doar philips tld 830 dar neoane mici ( 60 cm parca ) si neoane mari (120 delea vreau eu ) aveau doar philips tld 765, si unele tld BLUE asa scria pe ele , mai aveau si osram flora parca tot 765 ( 120 cm ) ce sa fac ? sa mai astept sa cumpar tld 830 de 120 cm? sau sa cumpar tld 765 sau osram flora ?
methos multumesc mult pt ajutor!! scalarii au depus pana acum de 3 ori dar acum am decis sa ii las sa aibe grija de icre si de viitorii pui in acvariu sunt plante foarte putine ( vreo 4 -5 plante ) si substratul este din nisip + pietris mic. mai tarziu ar trebuii sa iasa de acolo. acum ma apuc sa citesc topicurile date de tine si o sa mai dau serch ca sa fiu mai documentat in ce priveste cresterea lor .multumesc mult pt ajutor
:-? nimeni nu ma ajuta ???? hai va rog !!
ajutatima si pe mine va rog !!! imi e frica sa nu iasa dimineata puii si sa nu ii manance parintii. pot sa las parintii cu ei ? sau ii scot in alt acvariu si las acolo decat icrele ? pe la 11 dimineata au depus. ieri
au depus una din perechile de scalari pe 2 frunze mari de la o planta. ei sunt singuri in acvariu (decat ei 2 nimeni altcineva) intrebarea mea este ce fac pana maine? normal ies dupa 48 de ore din cate stiu eu sa las perechia cu ei acolo sau sa ii scot sa las doar icrele? acvariu are cca 100 litrii sau mai bine. ce fac ? o sa ii manance pe puisori sau o sa ii creasca singuri? am pus albastru de metil in apa.ajutatima pls
multumesc pt sfat. luni o sa ma duc sa cumpar un tub osram. daca nici atunci nu o sa isi revina plantele o sa il iau de la 0 adica scot tot cumpar substrat si atunci sigur o sa mearga mai bine
asa ziceam si eu ca nu le trebuie lumina prea multa. as putea sa mai pun un neon dar nustiu decare ... ori tld 830 ori osram flora... (nush cum se scrie )
merci mult pt link ul ala cu plante deci am urmatoarele plante: ANUBIAS NANA , ECHINODORUS RADICANS , ELODEA DENSA , MICROSORIUM PTEROPUS WINDELOV , VALISNERIA TORTA , neoanele sunt: LUXTEN LFT D 36 W / cw made in germany . atat scrie pe ele. acvariu are 125x55x55. populat cu 6 scalari 4 sanitari, 10 jandarmi, cativa xifo rosi mititei si cam atat.
am uitat sa spun ca neoanele sunt cam la 2-3cm de suprafata apei.
mai fratilor mie nu mi se dezvolta plantele deloc si nustiu dece. oare sa fie din cauza inaltimii ? h la acvariul meu este de 55 si am apa in el pana la 51-52cm neoane am 2 de 38W /buc puse pe mijlocul capacului la distanta unul de altul de 10 cm , neoanele nustiu decare sunt sigur dar dau o culoare mai roz-galbuie nustiu cum sa zic. plante am din acelea de fac niste fire lungi si drepte , si un anubias si unele delea crete nustiu ce sa fac. plantele astea in loc sa se inmulteasca parca mai rau se ard. la varfurile firelor alea lungi parca sunt arse de ceva dar nush dece, apa are 24 grade mereu, substratul este format din pietris + nisip , apa schimb odata pe saptamana cam 15 %. mai e nevoie sa pun vreun neon? nu am plante pretentioase asa zic eu dar ele parca sunt batrane nu se inmultesc deloc. hmmm ce o fi devina ? nustiu cum sa pun poze ca as pune
multumesc pt ajutor. acum intru acolo si o sa citesc cu atentie ;;).
ofer pret bun. astept!!
mai am o intrebare cam in cat timp ajunge produsul acasa daca fac comanda acolo ? mai platesc ceva in plus sau doar pretul care este scris.. pretul produsului ? vreau sa iau ceva substrat. am acvariu de 130L 57H 55 l . spuneti-mi va rog ce substrat sa cumpar dar care sa nu fie prea multi bani vreau sa fac comanda de la magazinul asta online.
si am o intrebare legata de acest substrat eu am amenajat acvariul de ceva vreme. imi puteti spune daca pot da pietrisul intr-o parte si sa pun substrat din acesta si apoi sa il acopar cu pietris si sa fac si in partea cealalta lafel ? tinand cont ca in acvariu se afla pesti si plante acum. sau trebuie sa scot tot tot din el , apa plante pietris , pesti si sa il iau de la inceput ? vreau sa pun substrat special pt ca plantelor mele nu le merge asa bine. asta din ce am observat eu. am 3 tuburi de 36W (lungi de 120cm ) si unu mic de 18W (de 60cm). tuburile sunt philips dar nu sunt tld... au o lumina mai rozalie .. galbena .. nici eu nustiu cum sa zic ca este . va rog ziceti-mi si mie sa scot tot tot din el sau pot pune cu ceva substratul jos si sa il acopar cu pietris.
multumesc dolly . asa trebuia el sa raspunda daca tot vroia sa ma ajute
Sfarsitorul wrote:
din curiozitate

Daca esti asa curios de ce nu cauti in magazinul online?

dece trebuia sa raspunzi tu ? :-" eu l-am intrebat pe mitica :-" poate vroiam sa aud de la el nu sa ma uit pe vreun site ... sau altceva. sau daca tot vrei sa ma ajuti .. pune-mi si link ul care duce la magazinul ala ... multumesc !
din curiozitate imi puteti spune si mie cat costa substratul ala ? va rog.

Forum Index » Profile for iulius2005 » Messages posted by iulius2005
Go to: