Message |
|
salutari tuturor  cine ma poate ajuta si pe mine cu ceva plante ?? am un acvariu ff mare si nu am plante  am decat 2 feluri de plante si sunt prea putine ca numar  acum ceva timp mi-a dat ROMICA /ROMI ceva plante dar mi-au murit cand mi s-a spart celalalt acvariu.... si acum nu am de la cine sa fac rost. fusei in piata mare aici in craiova si nu au aici decat pesti. pot da 1 perechie scalari la skimb pe plante  sau mii de multumiri  pls ajutati-ma si pe mine cu ceva plante ;;)
stie cineva daca romi din craiova mai are acvariu ? avea unul de vreo 80 L cu 2 scalari si foarte frumos planttat !! avea multe plante  as vrea sa dau de el dar nu stiu cum 
|
 |
|
eu unu nu stiam cum se pun si deaia le-am pus asa  sper sa nu imi faca probleme avand in verede ca geamul meu este de 12. coloana de apa o sa fie pe undeva pe la 52 cm ... multumesc mult pt raspunsuri.
|
 |
|
nustiu dece dar nu mi se deschid pozele tale .. mici aici le vad dar daca apas pe ele nu se fac mari 
|
 |
|
ziceti este riscant cum am facut eu ? dau jos intaritoarele si le pun ca un T culcat ? eu le-am pus asa || cu silicon intre ele . spuneti ce sa fac ca sa stiu sa nu bag apa in el. multumesc ca ati inteles la ce m-am referit  astept raspuns cat mai repedee
|
 |
|
am o intrebare ... referitor la intaritoare .. nu stiam cum se pune intaritoate pe lungime si am pus intaritoare pe toata lungimea inauntru si am pus tot in pozitie verticala intaritoarele si acum am vazut pe site ca trebuiau puse orizontal ...  acvariul vreau sa il umplu maine. pana acum nu am avut timp pt ca am facut niste modificari prin casa si ... nu am avut timp. ce fac ? dau intaritoarele jos si pe pun orizontale ? (la mine sunt puse tot cum ar fi un fund dublu .. , o fasie lipita pe toata lungimea acv) imi cer scuze dar nush cum sa ma exprim
|
 |
|
cum ziceam cumpar plante de la cei din craiova sau daca este vreun bunvoitor sa dea " moca " nu ma supar  cu mii de multumiri 
|
 |
|
rog mumos pe toata lumea care vrea sa ma ajute si pe mine cu ceva plante? am un maare acvariu ( 125L 55l 57 H ) pe care am 7 tuburi de 36 w (astazi am facut capacul ) si peste 6 zile vreau sa ii dau drumu (sa il ciclez) cine ma poate ajuta si pe mine cu plante ?? pot da la skimb niste scalari .. maari  ca am 14 bucati. cine este din craiova si ma ajuta ?? multumesc mult !!
|
 |
|
moamaa ce maaaree eeee  cata acvariu !! ce mare mi se pare  e prea misto :> acum astept sa se usuce bine acvariul. il las o saptamana dupa care bag apa in el ;) sa il spal  mai pe seara bag niste poze cu el ;) gool 
|
 |
|
M.A dar daca pun transversala aia .. tot nu mai pot baga neoanele in acvariu  daca nu pun nici transversala aia .. o avea ceva ?  pe fata si pe spate am pus pe toata lungimea bazinului tot din geam de 12... vreau sa nu pun transversala pt ca nush cum o sa mai bag neoanele in acvariu ..
|
 |
|
are ceva daca nu pun intaritoarele alea pe laterale ? daca pun si pe laterale intaritoare nu imi mai au loc neoanele de 120 inauntru acvariului. pot sa las fara intaritoare acolo ?
|
 |
|
|
 |
|
Porcu' : Am facut acvarii mai mari decit al tau din sticla de 10 mm si n-au crapat.
acum am sa tin cont de ce mi-ati zis ca sa nu imi bat joc de acvariu pt ca eu zic .. ca daca nu o sa iasa foarte bine macar bine  si tot ma bucur. am o masa facuta din cornier (" L ") este gros .. de 8 mm cred. (asta toar dreptunghiul ala de sus ) si are 4 picioare din .. niste tevi .. graose iar picioarele sunt sudate unele de altele ( H H ) si are si niste intarituri .. pe mijloc .. eu zic ca este o masa destul de " sanatoasa " are pe ea pal de 5 cm. o sa pun si zapada artificiala sub tot fundul. va multumesc mult pt sfaturi !! Porcu' , viviparu' si la toti care mi-au raspuns !! o sa pun niste poze cu el peste 3 zile cred. acum ma apuc sa slefuiesc muchiile cele de sus.
|
 |
|
deci  geamul e de 12 , L 125 l 55 h 57 , intarituri din sticla de 12 pe toata lungimea la ambele fetze , pana unde ziceti sa pun apa in el ? sa il umplu pana la 52 ? barile alea .. intaritoarele .. au 5 cm .. sa pun apa pana sub ele ? pot sa stau linistit ? sa nu imi crape fundul ? ( va intreb pt ca am mai patit la un acvariu sa mi se crape tot fundul pt ca era din geam de 6 L 100 l 40 h 55 , si atunci nu v-am ascultat si .. m-am trezit cu baltoaca in casa si sigurantele sarite de la tabloul electric ) pot sa dorm linistit acum ?
|
 |
|
am vazut la cineva de pe forum .. numai stiu ce poza  ca dupa ce a facut toate lipiturile la geamuri a legat niste blani pe lungimea acvariului si le-a legat paralele cu ceva strans sau cam asa ceva  imi cer scuze daca nu ati inteles  multumesc !
|
 |
|
dau pe toate muchiile ? dau si pe alea pe unde se pune siliconul? sau pe alea nu mai e nevoie ? mai sunt unele bube dar cred ca nu o sa imi faca probleme.
|
 |
|
fratiloor astazi am cumparat geam de 12 mm de la un maare magazin care si-a skimbat geamurile si am luat asa : L 125 l 55 , h57  problema este ca omul care mi-a taiat geamurile nu mi le-a slefuit. cu ce le slefuiesc? pot sa dau cu piatra de polizor pe ele ? pe toate marginile ? sau aveti alte pareri ? daca este vreun bunvoitor sa imi dea sfaturi poate sa ma apeleze si pe yahoo messenger pe id Q_2p3u. multumesc muult !! ( daca vrea cineva geam de 12 mm este ieeeftin si e destul de mult . costa doar 300 mii metrul patrat. ) detalii pe messenger pt cei care vor geam.
|
 |
|
pune in locul ala unde sunt pusi carbunii activi pune un burete , si dal la minim si indreapta fetul in sus .. lasa filtru la 3 cm de substrat si jetul in sus 
|
 |
|
multumesc ! o sa il fac de L125 ca sa introduc tuburile de 36W inauntru.
|
 |
|
multumesc mult pt raspunsuri !! pe 22 acum am drum la bucuresti (ma duc la un var in berceni ) o sa ma duc cu masina cu tata  si o sa iau si geam de acolo ca aici nu am gasit . o sa iau pt dimensiunile : L 120, l 50, H 60 . deci nu o sa ma coste mai mult de 2 mil. multumesc all ;)
|
 |
|
din 2.5 metrii ce dimensiuni ai facut la acvariu ?
|
 |
|