[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
o intrebare am si eu....  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
iulius2005
Junior member

IP:

mai fratilor mie nu mi se dezvolta plantele deloc si nustiu dece. oare sa fie din cauza inaltimii ? h la acvariul meu este de 55 si am apa in el pana la 51-52cm neoane am 2 de 38W /buc puse pe mijlocul capacului la distanta unul de altul de 10 cm , neoanele nustiu decare sunt sigur dar dau o culoare mai roz-galbuie nustiu cum sa zic. plante am din acelea de fac niste fire lungi si drepte , si un anubias si unele delea crete nustiu ce sa fac. plantele astea in loc sa se inmulteasca parca mai rau se ard. la varfurile firelor alea lungi parca sunt arse de ceva dar nush dece, apa are 24 grade mereu, substratul este format din pietris + nisip , apa schimb odata pe saptamana cam 15 %. mai e nevoie sa pun vreun neon? nu am plante pretentioase asa zic eu dar ele parca sunt batrane nu se inmultesc deloc. hmmm ce o fi devina ? nustiu cum sa pun poze ca as pune
[Yahoo!]
iulius2005
Junior member

IP:

am uitat sa spun ca neoanele sunt cam la 2-3cm de suprafata apei.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

iulius2005 wrote:mie nu mi se dezvolta plantele deloc si nustiu dece. oare sa fie din cauza inaltimii ?
La ce etaj stai ?

iulius2005 wrote:neoanele nustiu decare sunt
Nici noi.

iulius2005 wrote:plante am din acelea de fac niste fire lungi si drepte , si un anubias si unele delea crete nustiu ce sa fac.
Nici noi.

iulius2005 wrote:plantele astea in loc sa se inmulteasca parca mai rau se ard. la varfurile firelor alea lungi parca sunt arse de ceva
Stropeste-le sa nu te trezesti c-un incendiu.

iulius2005 wrote:nu am plante pretentioase
De unde stii?

iulius2005 wrote:ele parca sunt batrane nu se inmultesc deloc.
Logic. Nici noi nu ne mai inmultim la batrinete.

Baga fratele meu un post din care sa pricepem si noi ce-ai acolo. Cum puii mei vrei sa stim de ce nu cresc nu stii ce plante intr-un acvariu luminat cu nu stii ce tuburi si care e populat cu nu stim ce pesti ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
In primul rand pentru a-ti spune ce lumina iti trebuie, trebuie sa stim volumul acvariului. In caz ca vrei sa cresti plante ar trebuii sa ai 1 watt/litru.
Eu am tuburile la o distanta de 30 cm fata de suprafata apei.
Trebuie sa afli ce marca sunt tuburile (neoanele) pentru ca exista posibilitatea ca ele sa faca mai mult rau decat bine. Daca ai posibilitatea sa iti cumperi altele ai putea incerca osram flora, care cica sunt printre cele mai bune, sau alte tuburi de firma.
Eu am avut la inceput niste tuburi philips 765 care mai mult mi-au distrus plantele, asa ca este foarte important ce lumina le oferi plantelor.
Plantele, nu sti de care sunt, pai uite aici un link in care sunt prezentate mai multe plante si numele lor, trebuie sa faci si tu un efort, sa te documentezi inainte sa ceri ceva.
Pentru a creste plante iti mai trebuie un substrat din care sa isi extraga nutrientii si cel mai important pentru o crestere rapida si sanatoasa trebuie sa introduci CO2 in apa.

O zi buna,

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
iulius2005
Junior member

IP:

merci mult pt link ul ala cu plante deci am urmatoarele plante: ANUBIAS NANA , ECHINODORUS RADICANS , ELODEA DENSA , MICROSORIUM PTEROPUS WINDELOV , VALISNERIA TORTA , neoanele sunt: LUXTEN LFT D 36 W / cw made in germany . atat scrie pe ele. acvariu are 125x55x55. populat cu 6 scalari 4 sanitari, 10 jandarmi, cativa xifo rosi mititei si cam atat.
[Yahoo!]
ezra
Junior member

IP:

Vallisneria torta nu a rezistat nici la mine, nu vroia sa intinda radacinile deloc. dar restul au nevoie de lumina medie, ceva pastile si, daca chiar vrei sa te bucuri de ele, de CO2.

pina la 13 ani eram convins ca sint reincarnarea unui scalar
iulius2005
Junior member

IP:

asa ziceam si eu ca nu le trebuie lumina prea multa. as putea sa mai pun un neon dar nustiu decare ... ori tld 830 ori osram flora... (nush cum se scrie )
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

mergi pe osram floura. Unu e si mai bun pentru plante, doi are o culoare usor movulie si pestii vor arata mult mai bine decat in lumina galbuie a 830-ului.

...
[Yahoo!] [MSN]
iulius2005
Junior member

IP:

multumesc pt sfat. luni o sa ma duc sa cumpar un tub osram. daca nici atunci nu o sa isi revina plantele o sa il iau de la 0 adica scot tot cumpar substrat si atunci sigur o sa mearga mai bine
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: