Message |
|
As dori electrovalva daca o mai ai. Putem vorbi pe telefon sau luni pe pm. Toate cele bune.
|
 |
|
Despre platforma, este un "must" deoarece pe ea isi face siesta dupa ce mananca, iar despre lumina, ii trebuie un bec cu incandescenta deasupra platformei tot pentru acelasi lucru. Cat despre timpul de iluminat, numai pe perioada zilei, nu si noaptea. Toate cele bune.
|
 |
|
|
 |
|
Cauta aici sau vorbeste cu GG.
|
 |
|
Daca ai fierto cu sare cum a mai spus un coleg mai sus si tot pluteste, mai tineo in apa pana se hidrateaza si nu o sati mai pluteasca. Treaba cu fiertul cu sare este pentru a se mari mai repede porozitatea lemnului si a intra mai usor apa, iar ancoratul se face pe o perioada de cateva zile sau saptamani pana se infiltreaza apa si atunci o sa stea linistita pe fundul acvariului.
|
 |
|
Daca te grabesti poti sa desfaci o "bila" si sa o prinzi de buturuga urmand ca ea sa o acopere. Dar daca ai rabdare poti sa astepti sa se prinda sporii singuri de buturuga ca aici
|
 |
|
Initial am avut aceasta instalatie pentru dizolvarea CO2-lui, dar cu toate ca era foarte eficienta era si inestetica. Am ingropato in nisip, dar se strangea multa mizerie la cele doua capete ale tubului (ele fiind verticale), asa ca am renuntat. Daca nu ai acum posibilitati de achizitionare a unui difuzor de CO2 profesional, poti utiliza aceasta instalatie. Eu acum folosesc la iesirea din filtru un tub gofrat pentru cabluri electrice bagat intro sticla de 200ml de votca din plastic la care intra furtunul prin dop si iese prin partea de jos a sticlei indoit de mai multe ori, sticla prinsa de geam cu doua ventuze, si are acelasi randament. Succes.
|
 |
|
As dori un fir daca mai ai disponibil. Sunt din Bucuresti, Bd. Chisinau, Nr. 19, Bl. A5, Sc. A, Ap. 18, Sec. 2. Sau daca gasim un transport mai rapid pe maxi-taxi sau cineva care are drum, cred ca ar fi mai bine. Toate cele bune.
|
 |
|
Ma intereseaza o fetita de ancistrus la 6-7 cm, daca ai vedem cum putem lua legatura. Toate cele bune.
|
 |
|
Am si eu o broscuta cu tample rosii ca a ta, de vreo 6 ani, pe care nu am unde sa o mai tin in acvariu (acvariul construit pentru ea a fost reprofilat pentru pesti) si atunci vara o tin pe balcon unde are posibilitatea sa intre si sa iasa dintro tava cu apa, iar iarna o bag la hibernare in casa intrun lighean cu carpe. Pe perioada de hibernare ( 4-5 luni) cat sta ea, se mai trezeste din cauza temperaturii ridicate din apartament de vreo 3-4 ori dar "se culca la loc" si in primavara este din nou vioaie si cu pofta de mancare. Deci eu spun din propria experienta ca nu ii dauneaza intreruperile de hibernare. Ca sa nu mai spun ca un vanzator din Obor mia spus ca ele nu hiberneaza  Asa ca daca vrei sa le tii in bazin poti apela la propunerea lui Leo dar sa le asiguri si un spatiu pe uscat pe care sal foloseasca.
|
 |
|
"Cardul" sia gasit stapani noi.
|
 |
|
Sper sa fi raspuns tuturor celor care mau apelat. Daca e cineva pe care lam "sarit" scuze.
|
 |
|
Donez betta splendes "productie proprie". Trebuie sa fac loc pentru noile generatii. Doritorii se pot adresa doar pe PM. Toate cele bune.
|
 |
|
bob_de_grau
Pomacea mei au ultimele 2-3 spirale (cele mai mici) de culoare inchisa, de parca sunt murdare cu ceva mizerie
Daca in acea zona arata de parca ar avea "piatra", este efectul aditiei de CO2. Daca ii muti in alt acvariu in care nu introduci CO2 se reface cochilia.
|
 |
|
As mai dori si eu 5buc Neritina. Multumesc
|
 |
|
Poti vedea o instalatie de CO2 facuta de mine in galeria personala. In functie de materialele de care dispui o poti adapta la nevoile tale.
|
 |
|
Daca vrei sati depuna bettani, trebuie sa amenajezi un acvariu cu 10-15cm coloana de apa (1/2 apa din acvariul in care au stat si 1/2 apa care a stat la declorinat 48h), ceva plante, pietre, buturuga sau macar un ghiveci spart (ascunzatori pentru femela) si plante de suprafata, un capac de plastic (margarina), o folie de plastic etc. in care sa faca masculul cuibul. Se introduce masculul seara si dimineata se introduce si femela. Daca "jocul amoros" devine prea  se izoleaza femela printrun geam de mascul sau cum fac eu o pun intro maternitate tot in acelasi acvariu ca sa o vada masculul si sa i se "trezeasca"  interesul. Cand femela face niste dungi verticale inchise la culoare este pregatita si o introduci iar alaturi de mascul si tot asa pana cad la pace si buna intelegere :alright: Dupa ce au terminat de depus, femela se scoate din acvariu si se lasa :baby: doar cu taticul care ii tot culege de pe fundul acvariului si ii pune la loc in cuib pana cand puii "ies la zbor" :jumpers: singuri, moment in care scoti si doica masculina si ii lasi singuri. La inceput ii hranesti cu infuzori sau solutie NobilFluid si dupa 4-5 zile ii treci pe artemia eclozata. Nu te speria daca la prima, a doua .... depunere parintii nu reusesc mare lucru sau nu mai gasesti nimic dupa ce au depus, sunt si ei incepatori sau stresati si mai dau "rateuri"  , ai rabdare (punele niste filme XXX) si or sa se dea pe brazda  Succes.
|
 |
|
Chiar hiberneaza broscutele cu tample rosii. Eu am o carte din care mam documentat cand am luato si acolo scrie ca si cele de pamant si cele de apa este chiar indicat sa hiberneze deoarece primavara cand se "trezesc"  intra intrun ciclu de regenerare mai intens. In iarna asta a hibernat din noiembrie pana in martie, intrun lighean de plastic acoperita cu niste carpe, nu a mancat, nu a baut  , sa mai trezit din cand in cand dar sa culcat la loc. Bineinteles ca trebuie pregatita, sa aiba o temperatura in jur de 12 grade, sai faci bai calde pentru a i se goli stomacul.... mai multe. In felul acesta sta linistita toata iarna. In toamna lui 2004 a fost prea cald in casa si nu am reusit sa o pacalesc sa se culce si a bantuit prin casa toata iarna, iar tot anul 2005 nu a vrut sa manance decat inima de vita, cu toate ca mai avea alte 5 feluri de mancare. Anul acesta dupa hibernare mananca tot ce ii dau. Sunt mai multe lucruri, daca vrei, incerc sa scanez articolele din acea carte si vedem cum intri in posesia lor. Toate cele bune.
|
 |
|
Eu am o broasca cu tample rosii de 6 ani. Acvariul pe care il facusem pentru ea de 120 litri miam dat seama ca o sa arate urat doar cu ea, un incalzitor si filtrul in el si pe astea abia suportandule (deplaseaza tot in cale  ), asa ca am retrogradato si o tin prin casa si pe balcon unde are o tava cu apa in care intra si iese cand vrea si in care mananca si apoi isi face nevoile  Asa am ajuns sa am pestisori  Apa o schimb in fiecare zi si in rest face ce vrea prin casa. Iarna o bag la iernat ( cu toate ca vanzatorii de mancare spun ca ele nu hiberneaza, dar de fiecare cu interesul lui  ) si in primavara cand se trezeste o ia de la cap cu mancat, ca...at, imbaiat si plimbat :-P
|
 |
|
|
 |
|