Author |
Message |
ibis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/06/2005 16:48:28
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
ibis
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/57435133143d9ecb51d59e.gif)
IP:
|
am o mare problema in acvariu. dupa ce am stat un timp cu xifo si cory mi-am luat un mascul si doua femele de beta. stiam ca vor fi unele probleme, ca masculul va fi mai rau, ca si femelele se bat intre ele, ca am citit aici, pe forum. asa ca am tolerat anumite "fugareli" prin acvariu. numai ca una dintre femele a ajuns acum rau de tot. aripa dorsala si coada sint terminate. saraca sta mai mult ascunsa (si asta citisem ca e normal)... pt ca iese din cind in cind, atunci cind e liniste in acvariu. numai ca de ieri seara aproape ca nu isi mai poate tine echilibrul. inoata pe o parte, inclinata la un unghi de aproximativ 15 grade. sincer, nici nu stiu daca reuseste sa manince (probabil ce pica pe fundul acvariului). sa o mai tin? daca da, atunci ii vor creste aripioarele la loc?
|
Am vazut cu Bucurie |
|
 |
ibis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/06/2005 17:04:15
|
ibis
Junior member
IP:
|
imi cer scuze, eram prea grabit si speriat, am vazut ca ripioarele se pot "repara"... ramane doar problema cu izolarea. nu vor continua in acelasi ritm ceilalti doi?
|
Am vazut cu Bucurie |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/06/2005 17:12:12
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Esti sigur ca de la xifo i se trage? Si nu de la masculul de betta? Astia sunt rai cind ei au chef de depus si femela nu... Sau ca nu e cumva bolnava? Izoleaz-o citeva zile si vezi cum se comporta.
|
|
 |
johnny6600
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/06/2005 22:36:22
|
johnny6600
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2083429936443ec7157ad14.jpg)
IP:
|
Da , are dreptate Dolly , cel mai bine e s-o izolezi , o sa i se regenereze innotatoarele fii sigur de asta..Daca femela este pui atunci e posibil sa fie un mascul in devenire.Eu asa am patit cu 2 femele de betta una a devenit mascul in aproximativ o luna dupa ce am luat-o si la inceput as fi jurat ca ambele sunt femele.Asa ca e posibil sa fie de la masculul de betta care nu suporta un rival.
|
Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist  |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2005 09:25:10
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Daca ma gindesc eu bine, parca ti-am spus la un moment dat sa iei doar un sigur betta + 2-3 corry pe linga cei doi xifo pe care ii aveai deja...Un mascul ar fi fost suficient si nu cred ca ai mai fi avut problemele de acum.
Acum ai grija de femela sau ce o fii ea. In vasul in care ai separat-o, pune citeva picaturi de albastru de metil, care e un dezinfectant foarte bun.
Daca zici ca ai 2 femele, planteaza bine bazinul si pune niste ascunzatori - grote din ceramica, un ghiveci spart sau altceva ca sa aibe si ele unde sa se ascunda de mascul sau de ceilalti.
Bafta!
|
|
 |
ibis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2005 09:42:47
|
ibis
Junior member
IP:
|
ieri dupa amiaza am facut gestul care nu imi face deloc placere  . am separat-o. comportamentul este acelasi, adica jalnic. i-am dat mincare, dar nici nu s-a atins de ea.
Dolly wrote:Daca ma gindesc eu bine, parca ti-am spus la un moment dat sa iei doar un sigur betta + 2-3 corry pe linga cei doi xifo pe care ii aveai deja...Un mascul ar fi fost suficient si nu cred ca ai mai fi avut problemele de acum.
sincer, am gindit ca e mai bine sa nu fie singur, am crezut ca e mai bine sa aiba si doua femele... dar daca e asa, atunci as putea renunta la ambele femele.
Dolly wrote:Acum ai grija de femela sau ce o fii ea.
este femela (90% sint sigur - voi mai vedea, sper) si era agresata de ceilalti doi beta. culmea, nu de mascul ci de cealalta femela mai mult.
Dolly wrote:Daca zici ca ai 2 femele, planteaza bine bazinul si pune niste ascunzatori - grote din ceramica, un ghiveci spart sau altceva ca sa aibe si ele unde sa se ascunda de mascul sau de ceilalti.
am inceput deja operatiunea. prima astfel de ascunzatoare, o piatra ciudata, in forma de pestera, a fost deja ocupata de masculul de beta
|
Am vazut cu Bucurie |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2005 09:51:19
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
ibis wrote:ieri dupa amiaza am facut gestul care nu imi face deloc placere  . am separat-o. comportamentul este acelasi, adica jalnic. i-am dat mincare, dar nici nu s-a atins de ea.
Ai facut foarte bine. Fugarita tot timpul, nu avea nici o sansa sa se refaca.
Dolly wrote:sincer, am gindit ca e mai bine sa nu fie singur, am crezut ca e mai bine sa aiba si doua femele... dar daca e asa, atunci as putea renunta la ambele femele..
Ideea era ca un mascul singur nu are cu cine sa se "certe".
|
|
 |
ibis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2005 10:06:31
|
ibis
Junior member
IP:
|
Dolly wrote:Ideea era ca un mascul singur nu are cu cine sa se "certe".
nici nu imi permit sa te contrazic, dar
1. primele lupte s-au dat oricum intre masculul de beta si xifo, pina sa se obisnuiasca... nici nu ma asteptam sa se intimple in a doua faza asa ceva
2. nu i-am putut rezista fetitei mele, care m-a rugat sa nu il las singur  asta e, daca ma iau dupa copii
|
Am vazut cu Bucurie |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/06/2005 10:13:49
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
ibis wrote:1. primele lupte s-au dat oricum intre masculul de beta si xifo, pina sa se obisnuiasca...
Pai xifo au fost primii in acvariu si probabil isi aparau teritoriul. Se mai domolesc in timp.
ibis wrote:2. nu i-am putut rezista fetitei mele, care m-a rugat sa nu il las singur  asta e, daca ma iau dupa copii 
Da' stii si varianta cealalta? Vai de parintii care n-asculta de copii...
|
|
 |
ibis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2005 11:29:50
|
ibis
Junior member
IP:
|
johnny6600 wrote:Da , are dreptate Dolly , cel mai bine e s-o izolezi , o sa i se regenereze innotatoarele fii sigur de asta..Daca femela este pui atunci e posibil sa fie un mascul in devenire.Eu asa am patit cu 2 femele de betta una a devenit mascul in aproximativ o luna dupa ce am luat-o si la inceput as fi jurat ca ambele sunt femele.Asa ca e posibil sa fie de la masculul de betta care nu suporta un rival.
imi este teama ca aceasta era marea problema.... am luat un mascul, care semana cam cu asta (poate nu chiar atit de frumos)
Dar m-am lasat convins sa iau si doua femele. dupa ce mi-ati semnalat voi.. am gasit poza asta, in care observ ca sint si masculi de beta care arata aproape la fel cu femelele. diferenta evidenta, din ce vad eu, este doar la aripa dorsala... iar femela mea de beta... cam e mascul si atunci totul se explica.
sa inteleg ca va trebui sa renunt la cel de-al doilea mascul...
|
Am vazut cu Bucurie |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2005 14:15:49
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
ibis wrote:
sa inteleg ca va trebui sa renunt la cel de-al doilea mascul... 
Doi masculi de betta se pot tine doar in acvarii mari si foarte bine plantate. Astfel, fiecare va avea teritoriul lui. Sa inteleg ca de fapt ai 2 masculi si o singura femela? Daca e asa, pe unul din ei da-l, ca nu prea ai de ales. Si ramii cu o pereche. E chiar mai bine.
|
|
 |
ibis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2005 14:57:59
|
ibis
Junior member
IP:
|
sper ca macar altii sa nu pateasca asa ca mine... eu am luat din piata doua femele... se vede acum cit se pricepea si tipul ala, daca mi-a dat un mascul...  macar altii sa se uite bine la a doua poza, sa nu pateasca asa ca mine.
Apropos, daca masculii de beta sint de mai multe feluri, atunci care sint numele stiintifice? Nu stiam ca si ei sint de mai multe feluri. ma refer la cel din prima poza si la cel din a doua... femelele sint si ele de mai multe feluri?
|
Am vazut cu Bucurie |
|
 |
fish_lover
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/07/2006 19:13:02
|
fish_lover
Member
IP:
|
Am gasit intr-o carte si ceva despre betta
Betta splendens(pestele luptator),originar din Thailanda
temperatura optima : 26-30 grade Celsius,pH7(neutru),sensibil la variatii de temperatura.
Pentru reproducere: Nivelul apei trebuie sa fie de 10-15 cm.Face cuib de spuma la suprafata apei ,in care femela depune icrele.Dupa depunere femela se indeparteaza ;masculul supravegheaza cuibul.Cand pui inoata se separa si masculul...
Mentionez ca informatiile sunt din cartea:"Acvariul din Constanta"
O sa revin si cu alte informatii ,in general din experienta mea cu acesti pesti
Bafta!!!
|
WELCOME to FISH land  |
|
 |
eflorian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/07/2006 10:37:37
|
eflorian
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51b4722241f8bf5de81de.jpg)
IP:
|
Daca vrei sati depuna bettani, trebuie sa amenajezi un acvariu cu 10-15cm coloana de apa (1/2 apa din acvariul in care au stat si 1/2 apa care a stat la declorinat 48h), ceva plante, pietre, buturuga sau macar un ghiveci spart (ascunzatori pentru femela) si plante de suprafata, un capac de plastic (margarina), o folie de plastic etc. in care sa faca masculul cuibul. Se introduce masculul seara si dimineata se introduce si femela. Daca "jocul amoros" devine prea  se izoleaza femela printrun geam de mascul sau cum fac eu o pun intro maternitate tot in acelasi acvariu ca sa o vada masculul si sa i se "trezeasca"  interesul. Cand femela face niste dungi verticale inchise la culoare este pregatita si o introduci iar alaturi de mascul si tot asa pana cad la pace si buna intelegere :alright: Dupa ce au terminat de depus, femela se scoate din acvariu si se lasa :baby: doar cu taticul care ii tot culege de pe fundul acvariului si ii pune la loc in cuib pana cand puii "ies la zbor" :jumpers: singuri, moment in care scoti si doica masculina si ii lasi singuri. La inceput ii hranesti cu infuzori sau solutie NobilFluid si dupa 4-5 zile ii treci pe artemia eclozata. Nu te speria daca la prima, a doua .... depunere parintii nu reusesc mare lucru sau nu mai gasesti nimic dupa ce au depus, sunt si ei incepatori sau stresati si mai dau "rateuri"  , ai rabdare (punele niste filme XXX) si or sa se dea pe brazda  Succes.
|
galeria mea |
|
 |
Kosmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/07/2006 10:56:52
|
Kosmo
Member
IP:
|
Femela si masculul nu ar trebui sa stea in acelasi acvariu tot timpul, ci separati. Ii pui impreuna doar cand vrei sa ii imperechezi si asta in acvariul de depunere facut asa cum a zis eflorian dupa care ii scoti pe amandoi si it trimiti pe fiecare la casa lui.
|
|
 |
cipj
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/06/2013 11:15:17
|
cipj
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/6139136849be2067ecf9b.jpg)
IP:
|
Salutare tuturor.
Reactivez acest post f. vechi cu o intrebare, ca sa nu mai dechid altul.
Am un acvariu mai mic (25-30 l) pe care l-am folosit un timp pe post de filtru extern "home made" care are in interior un perete despartitor de sticla. Cele doua incaperi comunica prin partea de jos unde este pietris, nu pot trece pestii. L-am schimbat cu unul extern "real" si vreau sa il folosesc acum pe cel vechi pentru beta. Intrebarea este daca pot pune doi beta masculi cate unul in cele doua incaperi. Ei nu se vor intalni fizic, nu au cum sa se agreseze, dar psihic cum vor reactiona?
|
|
 |
florentina_ionela
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/06/2013 13:41:12
|
florentina_ionela
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4158f6d19559955bae372bb00f6204e4.jpg)
IP:
|
normal nu ar fi nici o problema,am vazut in petshopuri cate 5 in rand separati si nu aveau nimik
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/06/2013 14:44:20
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Poti sa-i pui.
Eu insa as acoperi cu un plastic ceva peretele ala despartitor, ca sa nu se vada tot timpul. Si doar din cand in cand l-as ridica, sa se zburleasca un pic unul la celalalt asa ca sa se mentina in forma. Dar sa nu se bata totusi chiar tot timpul cu capul in peretele ala ...
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cipj
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/06/2013 18:24:59
|
cipj
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/6139136849be2067ecf9b.jpg)
IP:
|
Nu pot sa acopar geamul pt. ca trebuie sa se vada prin el. O camera este vizual in spatele celeilalte, deci nu poate fi acoperita. Ma gandesc si eu ca isi vor da seama in cele din urma ca nu se pot bate si se vor obisnui unul cu altul (ca si puricii dresati pentru circ  ).
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/06/2013 20:34:59
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Pai si daca intorci acvariul nu vor ambele camere la vedere? ...
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|