Stati un pic si nu minati! Easy! :-)
Ginel, ai ghicit, dopul este de la un vin rosu bulgaresc (romanesti nu gasesc aici

)
Prima poza de mai sus a fost facuta 26 Ianuarie 2006 la o luna dupa setup iar adoua la 27 Februarie 2006. Intre timp am mai schimbat decorul si plantele( i-mi place sa incerc plante noi ), si a mai trecut o vara cind deobicei nu am timp nici sa respir(lucrez la fabrica de gheata).
Acum acvariul nu mai arata asa de bine (mie nu-mi place

) dar totul este ok iar plantele se dezvolta extraordinar.
Cite ceva despre tank si intretinere:
10 gallons aprox 40 litri
lumina doua becuri florescente Philips Marathon 5600K 27W(day light) le schimb la fiecare 6 luni (cumparate de la Home Depot)
Filtru HOB (hang on back)
Incalzitor
CO2 DIY drojdie si zahar(schimb sticla saptaminal), nu cred ca se rentaza sa folosesc alt sistem de CO2(acvariul prea mic). Pentru ca nu am incredere in DIY la schimbul de apa saptaminal adaug 5ml Flourish Excel Organic Carbon de la Seachem.
Intretinere:
Simbata shimb apa 50-60% si adaug 5ml Flourish Excel si 10ml Macro elemente
Duminica 5ml Micro elemente Plant Nutrition Liquid de la Tropica
Luni 10ml Macro
Marti 5ml Micro
Miercuri 10ml Macro
Joi 5ml Micro
Vineri nimic pauza
Un pic despre solutia de macro
100ml apa + 5ml KH2PO4 + 1 lingurita de KNO3
intotdeauna verific sa am aproape 20ppm NO3
Revenind la EC.
Nu am gasit nimic deocamdata despre cit timp poate pastra calitatile de fertilizare( este un produs destul de nou pe piata). Eu i-l am in doua acvarii si pina acum totul este ok(celalat acvariu este la servici o sa pun niste poze si cu el).
Eu am incercat si Flourite de la Seachem (care sigur nu este caramida pisata

) dar tulbura apa foarte rau si pina nu l-am asezat ca sub-strat acvariul arata ca Dunarea.
Eu cred ca intre Seachem, ADA si EC, Eco-Complete este cel mai bun raportat calitate pret. ADA este foarte scump si foarte greu de gasit deobicei nu mai comandat pe net (saptamina viitoare incerc sa comand un ADA Pollen Glas pentru acvariul de la munca acolo am butelie de CO2), iar mie i-mi place sa vad si sa simt inainte sa cumpar :-P .
Ozi, anul trecut de craciun EC a fost in sale la BigAl pentru $25. Eu astept craciunul poate i-l scot in sale din nou (am in cap un proiect acum duc munca de lamurire cu nevasta

)
Daca mai aveti intrebari, fire up!
Dan