Author |
Message |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/11/2006 20:56:38
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
canadezu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1550304952454b954588984.jpg)
IP:
|
Hi Ozi,
Citi litri(gallons) are acvariul in care ai sa folosesti 1 sac de Caribsea Eco-Complete? Daca este de 70 litri(15-20g) cred ca ai nevoie de doi saci
Eu am pus 1 si jumatate in 10g si inca cred ca mai trebuie  .
Dan
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 08:12:55
|
ozi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/01e00f2f4bfcbb7505cb641066f2859b.jpg)
IP:
|
vorbesti serios, 2 saci?!?
acvariu e de 20g (70- 75 litri)...si-am luat doar un sac ca nu mai imi ramasesera bani pt un al doilea. inca nu l-am pus in acvariu, ma gandeam sa fac asta sambata. si apoi am niste pietris 2-4 mm, cu care ma gandeam sa-l amestec, sau macar sa-l pun in straturi, ca sa ating o adancime mai mare a substratului.
as putea maine sa mai cumpar un sac (daca e chiar necesar), cand ma duc dupa plante...dar atunci mi-ar ramane mai putini bani de plante.
iar in cateva zile o sa primesc niste tablete fertilizante de la tetra.
as vrea sa iau niste glosso sau marsilea si alte plante mici (depinde ce gasesc), si ma gandesc ca n-or avea nevoie de substrat prea adanc...nu?
deci, ce-mi recomandati?
|
fuga prin porumb face porcul mai mistret |
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 08:58:50
|
canadezu
Member
IP:
|
Parerea mea este sa nu-l amesteci cu alt ceva. Eu folosesc Eco-Complete de un an de zile si vreau sa-ti spun ca este "awesome", nu are nevoie de nici un fertilizant contine tot ce trebuie(mai salvezi niste bani nu cumpara tabletele  ) iar culoarea este de milioane.
Merge si cu un sac daca nu ai bani (stiu cum este  ), dar dupa un timp (2-3 luni) o sa observi ca se taseaza, se "aseaza".
De unde-ti cumperi plantele?
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 09:08:21
|
ozi
Senior member
IP:
|
tabletele alea le-am cumparat deja, din pacate...pe bay (mi s-a parut tare avantajoasa oferta)
ok, voi vedea maine la fata locului, in functie de ce plante au, daca iau al doilea sac.
plantele le voi cumpara de la BigAl's, poate si de la PJpets, nu prea am de unde altundeva sa gasesc ceva fain.
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 09:12:11
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
Chiar asta era si latura in care vroiam sa dezvolt si eu discutia.
Despre Eco-Complete.
Noi aici nu prea am pupat asa ceva. Am citit da vorba cuiva...teoria ca teoria da` practica ne omoara
Orice detaliu ar fi binevenit.
Ce se poate spune despre un astfel de sol?:
-granulatie reala si daca se taseaza in timp(se macina)...niste poze cu macro ar fi binevenite
-cat tine....cat este fertil, ce declara producatorul/observatia voastra directa.
-cum s-au modificat plantele voastre dupa schimbarea substratului si folosire de Eco-Complete
-a tulburat apa si in cate zile s-a limpezit si cu ce urmari....a lasat praf pe frunze
-a modificat ph-ul
-il folositi ca base-soil adica mai adaugati ceva peste el sau tot substratul este format doar din Eco-Complete
Cam asa ar trebui sa arate o descriere. Eu v-as fi recunoscator, dupa cum v-am spus am citit pe net destul despre el, dar asta trebuie sa fie menirea voastra a celor care din fericire aveti de unde sa-l cumparati.
Asa pe net i-a mers vestea de sol extrem de apreciat dar oricat ar scrie altii pe net propria experienta practica nu poate fi inlocuita.
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 20:40:52
|
canadezu
Member
IP:
|
Hi,
O sa incerc sa dau citeva detalii despre EC (Eco-Complete) doar din experienta mea cu el.
Asa cum am mai scris eu folosesc acest produs de un an de zile.
Granulatia <1mm pina la 5mm (poti sagasesti si bucati mai mari) seamana la consistenta cu zgura este foarte poros. Nu se macina in timp, mai sus am vrut sa spun ca dupa ceva timp se aseaza adica se structureaza singur in doua straturi.
-cat tine....cat este fertil, ce declara producatorul/observatia voastra directa.
La aceasta intrebare ca raspuns am sa pun niste poze.
Nu tulbura apa. Defapt EC vine ud(cu un pic de apa) pt ca contine deja bacteria de ciclare (eu totusi am asteptat 5 zile inainte de a introduce pesti in acvariu)
Nu modifica ph-ul
Eu folosesc doar EC fara a mai adauga altceva:
1. arata foarte bine in acvariu
2. nu necesita alti fertilizanti (tablete, etc.)
Am citi pe net citiva tipi au folosit EC ca base soil(cu succes) in acvarii cu white sand(pt design).
Vreau sa mentionez ca acvariul de sus are 10gallons(40litri) substrat EC 1 sac si 2/3, 1 sac are 20lb
Dan
|
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 20:43:49
|
canadezu
Member
IP:
|
Am uitat sa specific ca radacinile plantelor din poze sau format in aproximativ 2 luni de zile
Dan
|
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 20:51:35
|
canadezu
Member
IP:
|
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/11/2006 22:03:02
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Si daca pe langa dopul acela de pluta punea-i si sticla cu vin era si mai bine
Dupa miros mi-am dat seama ca a fost un vin rosu sec
Frumos acvariu la fel ai si plante cu crestere sanatoasa
Dar de un an de cand il ai nu ai pus nici un fel de fertilizant fie solid sau lichid?
Pe piata canadiana ,sau printre crescatorii de plante din Canada cum este cotat el ?
Ma refer in comparatie cu alte produse
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 12:08:40
|
Alex
Administrator
IP:
|
Multumim de raspunsuri
Sa nu agasam prea tare...dar microbu`ne impinge
Asadar si mie imi place ce vad acolo. E adevarat ca din ce vad sunt plante catalagate cu crestere rapida...
Dar sunt plante sanatoase si arata foarte bine in conditiile in care de exemplu nu sesizez nimic despre faptul ca ai folosi CO2.
O sa te rog sa-i raspunzi si lui ginel, caci in parte sunt si eu interesat daca ai folosit si fertilizare lichida ...si daca nu de ce: ai neglijat si nu ai mai considerat necesar sau EC are undeva scris ca nu e necesar/nu recomanda?
O alta intrebare la care partial mi-ai raspuns este legat de perioada pe care tu consideri ca iti ofera fertilizare substratul. Ma mai intereseaza daca ai mai citit undeva ceea ce declara producatorul atat timp cat din exemplul tau avem dovada pozata ca la un an de la instalare totul e ok.
Asa de amorul artei eram curios sa aflu daca ei au declarat ceva...
Interesanta mi s-a parut si forma de ambalare...spuneai ca substratul vine umed pentru bacteri bla-bla
Recunosc ca m-ai bagat un pic in convertoare cand mi-ai zis ca un sac are 1 sac are 20lb  si din ce mi-a rezultat nu a iesit cinestie ce greutate...asta ma ingrozeste un pic ce ar insemna un calcul in saci pentru un acvariu cu o lungime de 130cm cum am eu si asa am ajuns la intrebarea legata de bani :-) Scump? Ieftin? Ce zici...
Ultima intrebare pe care o leg un pic de ce a scris si bahicul meu tovaras de mai sus  (desi am senzatia ca si tu promiti dupa marker-ul sub forma de dop la care te-ai raportat  )este legata de cota pe care o are pe piata EC.
Din cate stiu pe partea aia de continent se poarta alta moda decat la noi in materie de substraturi. Noi pe Dupla pe Dennerle...
Am vazut dincolo discutandu-se doar de Seachem, ADA si EC.
Referitor la dilema unul sau altul Europa versus America :-) ca sa zic asa pe vremuri citisem pe net (sub rezerva ca eu nu dau mare pret pe genul asta de literatura) urmatorul ARTICOL
Am mai avut discutii despre Seachem cu oamenii care-l au in propriile acvarii...sau nu. Am discutat despre produs mult pentru ca la un moment dat eram tentat. Am vorbit, pe un esantion larg de populatie :-) de la cei care imi spuneau ca este cel mai bun pana la cei care mi-au recomandat spartura de caramida...ca deh daca tot sunt rosii amandoua
Pana la urma nu mi-am luat Seachem...sincer m-a deranjat un pic structura, granulatia....cand am pus prima oara mana pe un sample chiar as zice ca era un pic taios....deci nu mi-am mai luat.
Despre ADA soil nu are sens sa mai deschid discutia, brandul il are pe Amano in spate si asta spune totul despre.
Ce mi-a placut la EC era cum arata la tine in acvariu. Chiar si bucatile de granulatie mai mare par usor rotunzite si cum granulatia joaca intre 1 si mai putine bucati 5 pare sa nu stranga mizerie multa. Am intuit bine?
Daca m-ai fi pus insa sa-l cumpar dupa poza lor de reclama nu m-as fi bagat ever.
Asadar unde iti incadrezi produsul in comparatie cu ce mai ai pe piata canadeza?
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 12:54:47
|
Alex
Administrator
IP:
|
Ceva ceva se poate spune ca modifica, lucru recunoscut si de Tom Barr.
Uite o discutie de pe subiect:
Only drawback so far is that, despite assurances on the pack that this
would not happen, the KH has risen from 4 to 8. It seems similar to
Onyx in this respect. I would follow Tom Barr's recommendation for
adding some peat to the bottom layer if I were to use it again. I
expect the KH will return to normal over time, we shall see.
La tine ai observat asta?
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 17:10:48
|
ozi
Senior member
IP:
|
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 17:19:16
|
ozi
Senior member
IP:
|
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 17:58:38
|
Alex
Administrator
IP:
|
Cam 9 kg imi iesisera si mie...cica real ar fi fro` 7 restul apa cu bacterii  am citit la cineva. Acuma ce sa zic de ars la buzunar era clar...sa nu creada lumea ca restul substraturilor serioase ar fi piece of cake...dar cel mai tare ma roade ca si daca l-as vrea o sa ma arda la dublu transportul caci nu am gasit distributie pe Europa decat in UK...si acolo era vorba de un fost distribuitor... restul State si Canada...ca sa zic asa la o aruncatura de băţ
Apoi ma ingrozeste ideia vamii cu animalele de la noi(sa ma scuze daca fru`n stimat coleg forumist ce se afla membru si face parte si din fauna amintita mai sus  , nu o luati personal)
Totusi din ce vad mai mult din aia cred ca nu ai luat teapa...pentru ca voi sunteti doi cumparatori simpli fara interes in a promova produsul si asta-i cel mai bun exemplu, experienta proprie.
Imi place foarte mult chestia cu substrat semi umed e interesant si nu am mai intalnit-o si la altii.
Multumesc pentru poze le astept cu interes si pe celelalte precum si raspunsurile colegului canadez
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 18:30:21
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
In lungile mele pelegrinari pe net am gasit ceva de genul acesta :
Poate se contureaza cateva pareri Ok here's from my experience, unbiased cause I have used both.
Eco Complete:
It's dark brown - black in color.
It raises the hardness of the water.
The sand portion makes it easier to hold plants down when planted with tank will with water.
Comes with liquid and does not need to be washed.
ADA:
Supposed to be used with PS and other additives, to create the "best" environment for plants to grow in, BUT does not need the others. Plants like HC and riccia grow with only AS very good too.
A noticable difference between the growth rate of the same plants in EC and AS by itself. AS was faster
AS lowers pH, may cause some plants to die off intially, but will grow back in full force a week-few weeks later.
ADA is designed to be used as a whole system for optimal performance, but many have been using greg watson ferts and AS can be used by itself.
All in all, according to my experience, I had better growth with AS than EC. Now there will be people that disagree with me, but I am not here to start an arguement, and there will be people that will add on to what I have to say.
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/11/2006 21:34:51
|
canadezu
Member
IP:
|
Stati un pic si nu minati! Easy! :-)
Ginel, ai ghicit, dopul este de la un vin rosu bulgaresc (romanesti nu gasesc aici  )
Prima poza de mai sus a fost facuta 26 Ianuarie 2006 la o luna dupa setup iar adoua la 27 Februarie 2006. Intre timp am mai schimbat decorul si plantele( i-mi place sa incerc plante noi ), si a mai trecut o vara cind deobicei nu am timp nici sa respir(lucrez la fabrica de gheata).
Acum acvariul nu mai arata asa de bine (mie nu-mi place  ) dar totul este ok iar plantele se dezvolta extraordinar.
Cite ceva despre tank si intretinere:
10 gallons aprox 40 litri
lumina doua becuri florescente Philips Marathon 5600K 27W(day light) le schimb la fiecare 6 luni (cumparate de la Home Depot)
Filtru HOB (hang on back)
Incalzitor
CO2 DIY drojdie si zahar(schimb sticla saptaminal), nu cred ca se rentaza sa folosesc alt sistem de CO2(acvariul prea mic). Pentru ca nu am incredere in DIY la schimbul de apa saptaminal adaug 5ml Flourish Excel Organic Carbon de la Seachem.
Intretinere:
Simbata shimb apa 50-60% si adaug 5ml Flourish Excel si 10ml Macro elemente
Duminica 5ml Micro elemente Plant Nutrition Liquid de la Tropica
Luni 10ml Macro
Marti 5ml Micro
Miercuri 10ml Macro
Joi 5ml Micro
Vineri nimic pauza
Un pic despre solutia de macro
100ml apa + 5ml KH2PO4 + 1 lingurita de KNO3
intotdeauna verific sa am aproape 20ppm NO3
Revenind la EC.
Nu am gasit nimic deocamdata despre cit timp poate pastra calitatile de fertilizare( este un produs destul de nou pe piata). Eu i-l am in doua acvarii si pina acum totul este ok(celalat acvariu este la servici o sa pun niste poze si cu el).
Eu am incercat si Flourite de la Seachem (care sigur nu este caramida pisata  ) dar tulbura apa foarte rau si pina nu l-am asezat ca sub-strat acvariul arata ca Dunarea.
Eu cred ca intre Seachem, ADA si EC, Eco-Complete este cel mai bun raportat calitate pret. ADA este foarte scump si foarte greu de gasit deobicei nu mai comandat pe net (saptamina viitoare incerc sa comand un ADA Pollen Glas pentru acvariul de la munca acolo am butelie de CO2), iar mie i-mi place sa vad si sa simt inainte sa cumpar :-P .
Ozi, anul trecut de craciun EC a fost in sale la BigAl pentru $25. Eu astept craciunul poate i-l scot in sale din nou (am in cap un proiect acum duc munca de lamurire cu nevasta  )
Daca mai aveti intrebari, fire up!
Dan
|
|
 |
g.g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2006 09:12:49
|
g.g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/50610a563fd5d50c745f2.jpg)
IP:
|
canadezu wrote:
intotdeauna verific sa am aproape 20ppm NO3
multi nu inteleg ca fac o greseala incercand sa tina NO3 la 0.
|
Just for fun!
www.REEF.ro |
|
 |
Gabriel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2006 22:19:48
|
Gabriel
<'))))<
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c74d97b01eae257e44aa9d5bade97baf.jpg)
IP:
|
Heeeeeeeei. Treceam intamplator pe aici si ce vad - o afirmatie importanta. Ma bag si eu. E O mare greseala sa incerci sa tii NO3=0 si PO4=0. Bineinteles nu si atunci cind nu ai lumina suficienta, CO2-ul vine (cind si cind) din "bomba" si ai plante de plastic
|
|
 |
hans
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2006 11:26:37
|
hans
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ee751be3f17b51c2c13f.jpg)
IP:
|
Ma bag si eu in discutie ... cum putem sa ridicam nivelul de NO3 ?
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2006 14:56:20
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
lazarginel wrote:
"riccia grow with only AS very good too".
Nu ma prind care e legatura intre Riccia si substratul fertil tip ADA sau EC.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
|