Message |
|
Eu nu cred sa fie vreo problema. Daca acvariul este ciclat deja, eu as schimba doar filtrul (desigur nu in aceiasi zi cu schimbarea apei).
Este doar parerea mea, nu o lua de cea mai buna
D
|
 |
|
Sfatul meu este sa nu folosesti nimic pina nu stii cu ce te confrunti.
Poti sa te uiti pe neoanele alea si sa ne spui si noua ce scrie pe ele? Neoanele le aprinzi tu cu mina ta sau le ai pe timer? Ce fel de plante ai in acvariu si cite? De cit timp este acvariul in functiune? Obisnuiesti sa schimbi apa? Inafara de mincare la pesti mai pui si altceva in acvariul ala?
Cum spunea fipilica tare ar fi de ajutor niste poze.
Aici sunt citeva exemple de alge poate o regasesti si pe a ta.
Succes,
D
|
 |
|
In nici un caz cupru 
|
 |
|
Multumesc,
Baldur wrote:Scuze ca intreb, poate ca sa mai zis pe aici dar nu gasesc: ce rol are in acvariu polenizatorul lui Amano?
Nu este nici o suparare  . Poate traducerea mea este de vina am vrut sa zic ADA Pollen Glass - difuzor de CO2 cu alte cuvinte.
D
|
 |
|
Salut si bine ai venit pe forum
Se pare ca ai o alga, daca vrei sa primesti ajutor avem nevoie de detalii despre acvariul tau cum ar fi: marime, animale, plante, lumina etc.
Succes,
D
|
 |
|
Spre disperarea shrimpilor azi i-am dat o tunsoare la iarba.
Scuzati hardware-ul dar nu am avut timp pentru detalii
Sunt tare curios daca dupa frezura vor aparea algele. La momentul asta algele sunt aproape 0. Singurul loc unde se pot observa ceva puncte de alge este polenizatorul lui Amano.
Va salut,
D
|
 |
|
Good job  , arata super.
Cred ca ar trebui sa incepi sa te uiti dupa o foarfeca, incurind o sa ai nevoie.
D
|
 |
|
koala wrote:... unde 'reaku e greseala ? ...
Ce vrei sa zici?

|
 |
|
nicolaepaun2008 wrote:Frumos acvariu,dar:
1-pe spatele acvariului ar fi dat bine un backround alb
2-pietrele sunt prea mici pentru acvariul ala(ar fi dat bine daca erau mai mari),aproape au fost acoperite de plante
3-se cunoaste pe mijloc ramforsarea de la capac
4-prea multe suspensii in apa
5-glosostigma dupa cum vad eu are deja 2-3 straturi si deja a inceput sa tinda spre suprafata
Sper sa nu te superi;in schimb te felicit pentru lipsa algelor.
Multumesc pentru critici si pentru felicitari,
1. inca nu m-am decis pentru un background dar sigur nu va fi alb. Tu dece crezi ca ar trebui sa fie alb?
2. s-a ajuns deja la concluzia ca pietrele sunt prea mici citeva posturi mai sus :-)
3. acvariul nu are nici un capac si nu exista nici o ramforsare
4. o parte din acele suspensii sunt melcii care ajuta la curatarea acvariului
5. la fel ca la punctul 2, deja sa disputat problema :-)
Vreau sa mentionez ca am facut acest acvariu doar pentru fun si pentru sa impart cu voi problemele dar si invatarile. Nu vreau sa particip cu el la nici un concurs, mai ales ca sunt afon in deale fotografiatului. As putea sa bag diatomul pe el sa fac apa cristal, un saculet cu pennies sa omor toti melci, sa arunc inauntru vreo 10 rasbora, sa platesc un fotograf de meserie si dupa aia sa te tii poze nene. Nu asta este ideea vreau sa vi-l arat asa cum este
In alta ordine de idei, poate ca-l mai tin vreo citeva luni dupa care va zbura totul din el si un alt proiect se va naste
Va salut,
D
|
 |
|
Hi roby,
Le-am dat afara pentru poze 
|
 |
|
Arc-Pod arata super. Cred ca o sa ai nevoie de cel putin doua la 20L.
Succes,
D
|
 |
|
Si eu zic ca nu se merita la 20L.
Cam pe aici se poate ajunge.
The light can be adjusted from 6.5K to 22K, or anywhere in between, to set the ideal color temperature. Sunrise, Daylight, Cloud Cover, Sunset, and the lunar cycle, can all be set independently
Am fost si am vazut-o la un distribuitor aici in Lower Mainland. Marfa de marfa dar si $1500 inainte de taxe
D
|
 |
|
INTROS wrote:Eu cred ca "s-a facut". Arata foarte bine. Daca erau pietrele ceva mai mari era si mai bine. Imaginile usor de sus sunt cele mai edificatoare in acest sens. Oricum e primul iwagumi adevarat la aceasta galerie, din cate stiu eu. Felicitari! OK
Multumesc frumos INTROS,
Asa este, ai avut si ai dreptate cu bolovani astia  .
Sa stii ca si acum inca ma mai uit dupa pietre. O data si o data tot o sa gasesc eu colturoasele alea  nu ma las (oricum ma gindesc sa incep alt acvariu numai cu HC).
Nu stiu dece dar nu ma lasa inima sa arunc cu bani pe pietrele lui Amano.
D
|
 |
|
Multumim frumos 
|
 |
|
Porcu wrote:Imi place mult .......
canadezu wrote:
Glosso a cam scapat de sub control Embarassed , am sa incerc sa rectific problema dupa pasti.
Pina atunci o evadeze din acvariu ... LOL .
Nici o problema am sa o fac salata la friptura de miel :-P
|
 |
|
BlackAdder wrote:canadezu...stii melodia aia "Blame Canada" ? Laugh
Am vazut pozele...super tare
Multumesc frumos BlackAdder si ultima ta aditie la galerie arata super
Imi pare rau dar nu cred ca stiu melodia asta  , but if you want Blame Canada :-)
D
|
 |
|
Am avut ceva timp liber weekendul asta asa ca am facut niste poze
Glosso a cam scapat de sub control  , am sa incerc sa rectific problema dupa pasti.
Totul este foarte sanatos si aproape algae free.
Schimb 50% din apa in fiecare simbata dupa care dozez 5ml Tropica Plant Nutrition, 1g CaSO4, 1g K2SO4, si 2.5 ml EI macro.
Va salut,
D
|
 |
|
Acvariul arata super  .
Imi place la nebunie combinatia buturuga - alga.
D
|
 |
|
Parerea mea este ca nu ai sa gasesti UG in Delta Dunarii.
Exista multe confuzii intre Utricularii defapt citeva dintre ele nu le poti deosebi decit prin culoarea florilor.
Eu am vreo 4 feluri (Minor, Graminifolia, Bisquamata si Longifolia) doua dintre ele in forma terestra nu le pot deosebi decit daca infloresc este vorba de Graminifolia si Bisquamata.
D

|
 |
|
Eu zic ca merita incercat daca nu face mai mult de 5 zile.
Am vazut citiva baieti de pe forum care o au, poate te ajuta ei cu o frunza doua.
Ti-as trimite eu de aici dar cred ca o sa faca 2 luni pina acolo
uisanata wrote:ce pacat ce nu se gaseste pe plaiurile noastre, desi creste in Delta Dunarii
Ce creste in Delta Dunari? Utricularia Graminifolia  ? Poate Vulgaris sau Australis care se gasesc si pe aici prin santuri si care arata cu totul si cu totul altfel.
D
|
 |
|