[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: canadezu
Forum Index » Profile for canadezu » Messages posted by canadezu

Se pare ca Utriculariei nu-i place lumina prea multa, cel putin la inceput, din cauza asta am lasat polisperma sa pluteasca la suprafata, m-am gindit la doua roluri umbra si nutrienti.
Nu cred ca am sa bag trumpet snails, substratul asta este foarte usor si cred ca ar scoate toate plantele afara.

D
Mai incercam odata :-) ,

Deci Duminica la o saptamina de la start am schimbat 50% din apa:
image

Citeva valori inainte de a schimba apa:
pH 6
GH 5.6
KH 0.56
NO3 5ppm
PO4 1ppm
Dupa ce am schimbat apa am dozat 2g CaSO4 sa aduc GH inapoi la 5.6 si inca 10ml de glutaraldehide.
Pina acum nu se vede urma de alge.
Am scos UG din mijloc pentru ca nu vreau s-o pierd, am inlocuit-o cu niste Glosso, care va zbura daca Utricularia isi revine.
Planta de deasupra este Higrophila Polisperma.
Ca o mica paranteza, din greseala ieri am dat afara un buchet de Eleocharis, am observat ca intr-o saptamina si-a format niste radacini sanatoase.

Credeti ca ar fi timpul sa pun niste animale? Ma ginde-am la niste shrimpi pentru inceput.

Multumesc,
D
Strange,

Ieri pe la 12:00 ora mea(22:00 la Bucuresti) am postat un update vad ca a disparut ???

D
HC arata superb
Exact, ca o creanga sau o bucata de radacina. Doar ai grija sa fie uscata bine.

D
Salut la toata lumea si multumesc pentru follow up,

image

Dupa cum se vede astazi apa este mult mai limpede
pH 6, KH 0.56, GH 3.36 dupa 4g CaSO4.

image

Sunt cu ochii pe UG, sper sa nu se topeasca, tineti-mi pumnii.
Se pare ca este foarte pretentioasa in primele 6-8 saptamini, in special in acvariile noi .
Am pus o parte si intr-un alt acvariu si vad ca-i merge destul de bine defapt a inceput sa creasca dupa prima saptamina.

@Koala - si eu cred ca piatra este la locul ei dar un pic cam mare, probabil ca mai tirziu am sa o pun mai adinc in substrat vreau sa las un pic plantele sa-si revina.

@ozi - mai e un pic mai mult si multe sticle de golit pina atunci .

@Sfarsitorul - incearca sa te uiti de pe acum dupa roci si cum sa le asezi este fun dar ia o gramada de timp.

D
citeste linkul. ma refer la asezarea pietrelor. si tipul celalalt tot cam asa a inceput, doar ca a schimbat de mai multe ori setup-ul pana sa ajunga la varianta de la AGA.

Foarte interesant linkul, inca mai citesc la el , multumesc frumos .

Cite ceva despre hardware.

Filtru: TopFin 10 cu bio balls pentru material filtrant

Lumina:
image

Lampa este mesterita de mine ca sa incapa cele 2 twistere florescente.
Becurile sunt Daylight 27W, 6500K, 80 CRI, 1660 lumens.
Pentru inceput or sa fie aprinse 8 ore/zi.

Substratul: Floor Dry

image
image

Va rog sa nu rideti am vazut ca o gramada de baieti l-au folosit cu succes pe aici si am zis hai sa-i dau si eu o incercare. Singura problema este foarte foarte usor si din acest motiv e foarte greu de plantat in el.

Carbon:
Glutaraldehyde - este substanta folosita de Seachem in Excel.

Fertilzare:
PPS Pro ½ de doza in fiecare zi
Glutaraldehyde 2.5% 2ml pe zi
CaSO4 doar sa ridic GH la 4-5

Prima zi Duminica 6 Ianuarie

image
Apa este cam tulbure cred ca este de la substrat si de la CaSO4

Apa:
pH 6
GH 1.12
KH 0.56
NH3/NH4 0ppm
NO2 0ppm
NO3 0ppm
PO4 0.25ppm
Ca < 10ppm

Asta este facuta in seara asta:
image
Vad ca a inceput sa se mai limpezeasca, Doamne ajuta

D
Doar o idee, dece nu te duci sa cauti (pe malul unui lac sau riu) o bucatica de lemn pentru moss?

D
Din pacate Hemianthus micranthemoides ajunsese cam flecit si maroniu. Credeam ca isi va reveni, dar n-am avut noroc si nu mai am deloc acum. In schimb mai am Micranthemum umbrosum in acvariul de 60 litri. Crezi ca ar creste la conditiile low-tech din nano-ul meu??

Poti incerca eu cred ca o sa mearga.
Cind s-o incalzi afara o sa-ti mai trimit o data si cred ca o sa mai am si niste noutati .

D
Nu mai ai Micranthemum umbrosum sau Hemianthus micranthemoides?
D
acvariu tau si felul in care ai inceput seamana foarte mult cu acesta: acvariu de 10 litri, iar aici gasesti si jurnalul acestui acvariu.

Multumesc,
Dece ti se pare ca al meu seamana cu asta?

L-am umplut cu apa, plantele sunt in locul lor urmeaza poze si detalii.

D

PS:
@INTROS: multumesc pentru follow up
Ar mai fi o varianta si cred ca asta da cel mai bine.
Am inlocuit roca mai mare, din dreapta, iar ea a trecut pe post de Buddha.

image
Ma gindisem la cartoful ala pentru ca intradevar aducea a burta lui Buddha
Ok am schimbat cartoful cu o alta barabula, este ultima din seria pietre intregi, dupa asta va trebui sa folosesc ciocanul.
Am mutat si cele 2 roci din stinga.

image

image

D
Dupa o "expeditie" pe muntele din fata casei am venit acasa cu o galeata de pietre.
Dupa o sticla de vin am inceput sa asez pietrele in acvariu.

image
image
image

D
Dupa cum am mai spus as vrea incerc Utricularia graminifolia pentru foreground si Eleocharis parvula for background.
Am fost surprins sa vad ca tipul din ex 1 foloseste PPS Pro. Si eu folosesc acest sistem la toate acvariile si ma gindeam sa-l folosesc si aici dar ceva de genul 1/2 cel putin la inceput.

D
Foarte ajutatoare link-urile, multumesc frumos

Acum dupa ce am citit si am vazut , inca ma mai gindesc la tipul de roci si cum sa le asez.
Cit de curind o sa vin cu niste poze.
Multumesc Intros,

Nu e niciun fel de graba :-) ma gindeam la acest slate pt ca in apa arata foarte bine, un negru inchis.
Am niste Eleocharis la munca asa ca nu ar fi nici o problema.
Pentru fauna ma gindeam pentru inceput la niste puiet de Rasbora espei (am gramezi in 100l) si niste Red Crystal Shrimp.

Atentie mare la alge - iwagumi are prin definitie masa mica de plante, dar lumina multicica sa faca covorul

Aici ma gindesc ca o sa fie challenge-ul si fun-ul o sa vedem ce o iesi
Pentru ca am doua bazine de 40l in garaj care stau de geaba si tocmai am pus mina pe niste Utricularia graminifolia, m-am decis sa incerc un Iwagumi intr-unul. As vrea sa impart cu voi constructia si problemele care probabil( mai mult ca sigur) or sa apara.
Comentariile si criticile sunt foarte bine venite asa ca nu va sfiiti.

Astea sunt acvariile:
image
Ma gindeam sa-l folosesc pe ala din dreapta si sa pun luminile sub dulapul ala suspendat cred ca ar da mai bine descoperit.

Am sa folosesc pietrele din fata acvariului din stinga, sunt black slate un fel de gresie naturala, sorry nu stiu cum sa-o traduc, aici se folosesc la pavat prin gradini sau ghiar ca gresie in casa.
image

Este prima oara cind folosesc UG tot ce stiu despre ea este de pe site-ul de la Tropica si citeva sfaturi de la tipul care mi-a dat-o, asa ca daca cineva are mai multa experienta cu aceasta planta, sfaturile sunt bine venite.
Inca nu m-am decis asupra substratului. Tipul asta o tinea in Eco Complete (probabil ca asta am sa si folosesc) dar ma gindeam la ceva de genul DIY avind in vedere ca UG in mediul natural traieste printre “frunze moarte” (leaf litter) si ca nu va fi decit ea in acest bazin (ceva idei?).
Nu am incercat niciodata cu UV lamp (am auzit ca merge) dar am reusit sa scap de alga asta cu black out sau diatom filter(asta saptamina trecuta ).
Daca te lasa buzunaru cumpara UV daca nu ti-as sugera black out

D
Azi citind forumul am gasit un blog interesant despre heating cables. Disregard daca-l stiti.

D

Forum Index » Profile for canadezu » Messages posted by canadezu
Go to: