[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Lucrez acum la o solutie alternativa de energie, independenta de conditiile climatice, de dimensiunicu mult mai mici, insutit mai rentabila si mai ieftina care ar trebui sa asigure lejer necesarul de energie nu al uni acvariu ci al uni apartament de 4 camere complet, fara a depasi dimensiunea unui PET de 7 litri. Din pacate va trebui sa mai astept o luna ca sa pot cumpara toate componentele. Daca voi reusi va voi tine la curent.

hmm. pare un lucru uimitor!

ne poti da detalii? o sa fie cu drojdie?
1.daca "ziua" ar tine vreo 2 zile probabil ca s-ar incarca. lampile dau un curent de vreo 30-40 ma. deci 2100/40=52 de ore de soare. de aceea nu are sens sa pui acumulatoare mai mari.
2.nu
3. daca ai pune vreo 2-3 celule si ai modifica circuitul ar merge.
4. daca ai avea multe-multe ai putea alimenta orice ai vrea tu.

ps: ca sa nu zici ca vorbesc ca romanul fara sa ma pricep uite o lucrare de a mea:

image
image

yonutzzz_92 wrote:deci am ajuns la urmatoarea concluzie: ....

asteptam cu sufletul la gura urmatorul proiect (sau concluzie).
am facut o gramada de poze. sper sa va placa:

imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
imi cer scuze ca nu am anuntat dar l-am dat acum cateva zile.
se poate inchide.
ai putea sa mai faci un raft pentru culturile de grindal si micro. o sa ai asa de multi pui pe acolo ca o sa-ti trebuiasca vreo 10 culturi pe putin.
chiar am degand sa fac azi vreo cateva poze fara echipamente. am inauntru si doi dario-dario. poate ii imortalizez.
am facut si un filmulet.

iunie 2010

image image
image image
imageimage
imageimage
image
tara are nevoie de oameni ca ciprian01.
cum vine treaba asta? dupa ce trece timpul ledurile nichia lumineaza tot mai tare?! eu am o lampa DIY cu leduri chinezesti (1watt) de vreo 7 luni si nu am vazut sa scada luminozitatea.
cibserg wrote:
A facut vreunul din voi un calcul 'contabilicesc'?

aici fiecare are alte pretentii si asteptari. ex: unii au dacie, alti skoda si altii jeep. si de ce au jeep daca skoda consuma mai putin? putem analiza aceasta situatie zile intregi.

pt mine ledurile:

-nu incalzesc asa de tare ca tuburile.
-au efectul acela mirific de valurile a luminii (shimmering)
-preturile au scazut destul de mult ca sa fie o alternativa in regim diy.
-spectru bun. la cele plantate nu am avut alge deloc (si am doua nano-uri de vreo 3 litri si jumatate).
- tin fara probleme vreo 4 ani fata de 6-8 luni cat duc tuburile
-etc etc.

o sa revin cu date financiare concrete dupa ce termin upgrade-ul la acvariul mare. oricum pot sa va spun ca deja trebuie sa schimb tuburile. au 9 luni si se simte.
foarte fain proiectul tau hulk! si eu lucrez (experimentez) de vreo doi ani cu ledurile iar acum am in plan upgrade la cel de 450 de litri. momentan am un marin si un nano de apa dulce cu leduri.

@mitica. chiar daca ledurile nu dau cu mult mai multa lumina decat tuburile sa stii ca sunt mult mai rentabile. cele din urma trebuie schimbate cam la 6-8 luni daca ai pretentii mari. in plus, ledurile albe, au spectru bogat de rosu si albastru.
eu le leg in serie si setez voltajul pana am curentul prin leduri cam 300ma.
au mai ramas pomaceea niste firicele de micranthemum plus putin HC. aceasta din urma provine din piccolino (se desfinteaza). valabil pt tm
ekosekthor wrote:Pare prea... cu frunze late "iarba aia".

de care iarba vorbesti? cuba este perfecta pentru gazon. nimic nu poate forma un gazon mai perfect! ai putea incerca si cu lilaeopsis.

si daca faci referire la acvariul de mai sus si zici ca e inalt cat ai vrea sa fie al tau? ca sa intelegi uita-te la poza de mai jos. e acelasi acvariu dar cu o luna si ceva mai devreme

image
pentru gazon poti folosi hemianthus callitrichoides alias cuba

uite aici cum arata la mine in acvariu (ps: nu-l vrei?):

image
ekosekthor wrote:
As vrea daca se poate sa reproduc o societate acolo in acvariul ala... adica... spedii de pesti care ofera servicii celorlalti etc.
Unu care manca de pe jos (am albinosii, dar poate exista si altceva mai util), unu care spala geamu de la acvariu, altu care e medic etc etc...

n-ar strica sa faci rost si de un dentist. ca daca le dai multe dulciuri o sa aiba probleme cu dinti.

super tare dorinta ta dar o sa trebuiasca sa urmezi multi pasi si sa te documentezi bine. pe parcurs o sa te pot ajuta cu ceva plante pentru noul tau proiect iar daca ai nevoie de adrese utile te pot si cu asta ajuta.
am niste hydrocotyle, pistia, rotala si blyxa si cativa pomacea. doritorii sa-mi lase un pm. valabil pt cei care le pot ridica personal.
vand un filtru cascada dazs-80. este silentios, mic si consuma doar 2 watt.

eu folosesc unul identic la acvariul de mai jos.

image
image

pret 25 de lei. bonus lava vulcanica din partea casei.

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: