Message |
|
Lemnul se fierbe in apa cu sare grunjoasa (cea de muraturi) timp de 2-3 ore dupa care se tine intr-un recipient macar o saptamana, timp in care se schimba apa zilnic. In felul acesta este dezinfectat si se elimina mare parte din tanin.
|
 |
|
Bine ai venit.
Scoate plantele artificiale si inlocuiestele cu plante naurale fara cerinte deosebite.
|
 |
|
Incearca la Coralis, am vazut de multe ori.
|
 |
|
Spor la treaba
|
 |
|
Bine ai venit, deci despre ce este vorba? Ce acvariu ai, sau ce nelamuriri ai?
|
 |
|
madutzu
|
 |
|
Bun simt si omenie? Hmm ... in ziua de azi ...
|
 |
|
noraru wrote:vreau sa fac un acvariu de urmatoarele dimensiuni lung 60cm,latime30cm,inaltime 50cm fundul vreau sa l fac dublu din sticla de 4mm si pereti din sticla de 6mm este ok ca si rezistenta ?si ce silicon ma sfatuiti sa folosesc?mersi
Ti-ai imaginat doar cat de caraghios o sa arate un acvariu cu aceste dimensiuni?
|
 |
|
bitanu wrote:Asa este Danut. Pe langa transportul nutrientilor din colana de apa catre radacini, impiedica putrezirea radacinlor, filtrul de substrat mai are doua avantaje: asigura o temeratura egala cu cea a apei la radacina si ce este cel mai important intregul substrat devine cel mai mare filtru biologic intalnit vreodata in acvariu.
Acum chiar daca ma injura Amano, Knott si fanii substratului fertil, imi fac si eu damblau cu filtrul asta. Tot-odata incerc si eu varianta fara substrat fertil, a la Marian.
Stii ce ma intriga, vrei doar sa incerci si tu filtrul de substrat pe pielea ta? Pentru ca setup-urile anterioare au fost destul de reusite si ai avut plante frumoase.
|
 |
|
Pai in primul rand acvariul tu este deja supapopulat, renunta la carasi, au nevoie de mult spatiu si de o filtrare buna (fac multa mizerie)
Nu ai spus nimic de substrat (probabil nu ai) renunta la plantele artificiale si baga plante naturale iar lumina in cazul asta ar trebui suplimentata cu inca un neon asemanator.
Ar fi mai multe de facut, dar pentru inceput deocamdata atat. Spor la treaba.
|
 |
|
In primul rand acvarul tau este suprapopulat,de ex unui caras ii trebuie aprox 40 litri ...
Depinde si cum faci curatenia in acvariu, aspiri substratul (ce substrat ai?) cat le dai de mancare? le dai de mancare langa filtru si acesta aspira din ea.
|
 |
|
Eu sunt surios ce a facut colega noastra pana la urma deoarece sfatul cu sarma a fost cat se poate de nepotrivit.
|
 |
|
Puteam sa pun pariu ca Volcanitul o sa fie substratul ales, se preteaza cel mai bine la un filtru de substrat.
S-ar putea de data asta sa numai vedem HC-ul in acest setup.
|
 |
|
Debitul mi se pare destul de bun, Daniel gandeste-te ca daca este prea mare substratul ar fi prea "instabil"
|
 |
|
Ce substrat si ce granulatie vrei sa folosesti, pentru ca este important?
|
 |
|
Eu inca astept sa aflu despre debit si cum a ajuns la concluzia ca are nevoi de o pompa de 2500.
|
 |
|
Nu este prea mare debitul de 2500? sau pui ceva robineti?
Daniel, conform schemei si pozelor eu inteleg ca impinge apa prin substrat, dar sa-l lasam pe el sa ne lamureasca.
|
 |
|
Bine ai venit, ai putea sa postezi si poze, poate faci cate o greseala  si noi te putem ajuta.
|
 |
|
Bine ai venit, posteaza si cateva fotografii.
|
 |
|
Bine ai venit Tomi, hai sa vedem si noi acvariile tale.
|
 |
|