Message |
|
Nu, singura interventie asupra filtrului a fost spalarea (in apa scoasa din acvariu) a unuia din cei 4 bureti.
Am mai adaugat o pastla de Bactozym.
|
 |
|
Da si in foto 1 este putin albicioasa, dar am pus pentru o comparatie cu ce s-a intamplat peste noapte.
Teste am facut, totul este in limitele normale (atat cat imi poate arata JBL 6 in 1)
|
 |
|
Salut,
Poate ca s-a mai scris depre apa incetosata dar am deschis acest topic nou datorita faptului ca cea ce s-a intamplat acum chiar numai inteleg.
Acvariul 180 litri plantat, lumina (deocamdta) 2x30w T8, CO2 presurizat 1 bula/sec, substrat fertilizant Tetra + cuartz negru, 2 ancistrsi si 2 pomacea. In saptamana 1 si 2 am adaugat Bactozym.
Acvariul (180 litri) are 3 saptamani de ciclare, apa nu era inca limpede, curata. Aseara am schimbat 30% din apa, am curatat doar unul din cei 4 bureti ai filtrului in apa scoasa din acvariu, deci nu se poate spune ca am deciclat filtrul.
Am adaugat 2 neoni si 2 guppy.
Dimineata cand m-am uitat la acvariu sa mor de ciuda arata exact ca in fotografii cu o ceata densa.
Ianinte acvariul arata ca in fotografia 1 ... acum arat ca in foto 2 si 3 ...
Ce sa fac acum ca ma simt cam descurajat ?
|
 |
|
alexos wrote:Salut.Multumesc pentru sfat.Pe viitor uita-te te rog la data postarii.Au trecut 5 luni de atunci.De atunci am invatat foarte multe.
Fii mai bland, colegul (a) a incercat sa dea un sfat chiar daca nu prea reusit ...
|
 |
|
Sa inteleg ca sunt sanse sa fie fatala?
Se pot imbolnavi si ceilati pesti?
|
 |
|
Salut,
Astazi de dimineata am observat la un mascul ramirez ca sta pe nisip ( la fel face si acum)
La o privire mai atenta am observat pe cap ca are un fel de rana deschisa (parca este o buba cu puroi). Am facut si fotografii pentru o exemplificare mai buna.
|
 |
|
bobo_florinel wrote:Mersi atunci am sa-l pastrez, dar daca se vor inmulti prea mult am sa-i mai raresc.
Soate-l imediat, o sa se inmulteasca si o sa-ti para rau.
|
 |
|
mariaienesel wrote:16 vizualizari si nimic...
Probabil ca cei care au vizualizat pana acum postarea ta (printre care si eu) nu au o explicatie foarte solida pentru situatia asta.
Pentru moment ramane doar sa-i monitorizezi si sa fii atent la comportament, care spui tu este destul de bun.
Am si eu un hoplo de aprox 12 cm si am observat deseori ca nu prea da mare importanta daca este cineva sau ceva in calea lui atunci cand vrea sa ajunga la ceva sau undeva ...
Oricum daca s-a intamplat sa-si fi pierdut cele doua mustati din diferite motive cu siguranta nu le vei mai gasi in acvariu deoarece este foarte posibil sa fie mancate.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu ceva mai concret.
O zi buna.
|
 |
|
stefanp wrote:Salutare.
Am cumparat recent niste moss de la cineva si n-as vrea sa il pun in acvariu asa.
Inafara de spalatul in jet de apa si curatatul de melci, resturi de printre fire, ce as putea sa mai fac?
Este sufucient ce ai spus mai sus.
|
 |
|
Bine ai venit.
Suna bine din descrierea ta, dar vrem sa vedem si fotografii.
|
 |
|
Valabil
|
 |
|
Cumpar difuzor ceramic cu pastila de minim 2 cm.
|
 |
|
Salut,
Nu cred ca se potriveste textul cu titlul
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Bine ai venit!
Asteptam detalii privind vietuitoarele cu care vrei sa populezi acvariul.
|
 |
|
gavryel wrote:Salutare tuturor.Sarbatori fericite in primul rand si la multi ani!Ma numesc Gabriel,din Barlad,22 de ani,sunt un pasionat de pestisori si acvarii inca de cand eram mic dar nu am avut ocazia sa detin vreun acvariu pana acum. Urmeaza sa imi iau,de accea va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat cam la ce sa ma orientez si cam ce anume am nevoie sa pot incepe. Astept parerile voastre. 
Salut si bine ai venit!
Lasa o adresa de mail si-ti trimit un ghid complet de acvaristica din care o sa ai ce invata si care cu siguranta te va ajuta sa faci o alegere cat mai apropiata de cea ce vrei tu.
|
 |
|
BigWyzy wrote:bun...acum vine si prima problema pe care o am...
vreau sa scap de toti guppy care ii am?(or sa ajunga la un prieten)si vreau sa imi iau niste gurami(colisa lalia de preferat sau 2-3 perechi diferite,sper ca intelegeti ce vreau sa zic)
in primul rand cati pot sa imi iau pt un acvariu de 130l(din cate am citit pe aici pe forum nu prea se agreeaza masculii intre ei si nu vreau sa am gala de k1 in acvariu...)?
si 2 la mana sunt probleme daca ii tin impreuna cu molly si xipho?(sa zic cate 4-6 perechi de fiecare...)
Despre colisa lalia iti pot spune din experienta ca tin intr-un acvariu de ceva timp 2 masculi si nu au absolut nici o problema intre ei, care la randul lor sunt impreuna cu xipho si guppy.
Iar cea ce priveste numarul pestilor in acvariu sunt pe net diverse metode de calculare, iti trimit pe mail un ghid complet de acvaristica din care poti invata multe lucruri utile printre care se afla si acest subiect al tau.
|
 |
|
Bine ai venit!
Dar vrem ceva detalii despre acvariile tale.
|
 |
|
dedu wrote:Ce plante rezista la carasi fara sa le manance ?
Urgent un raspuns
Va multumesc anticipat si Craciun fericit
Ludwigia Repens
Echinodorusii
Anubias
in general plantele cu frunze mai groase
|
 |
|
Multumesc pentru acest raspuns complet kirucd acum stiu cum sa rezolv problema ...
|
 |
|