[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin cirstea
Forum Index » Profile for catalin cirstea » Messages posted by catalin cirstea
Message
Daca n-ai bratele cat ale lui "pasarila",te cocoti pe vreun scaunel ceva si tot il amenajezi si-l plantezi,dar,,,,,,sa vedem cu iluminatul cum rezolvi,asta bineinteles daca ai pretentii.si o alta problema va fi circulatia apei in bazin.
In linii mari,acvariul tau este destabilizat,nivelul nitritilor e foarte mare (sunt sigur),pestele pare ca este intoxicat,in primul rand hraneste-i de cel mult 2 ori\zi si in cantitati mici.
Acum in functie de experienta fiecaruia,carasii se pot tine cu mai multe specii de pesti desi totusi din pct. meu de vedere carasii nu sunt pesti pt. incepatori,ca sfat pe care ti-l dau ,este ca sa nu te arunci din graba sa faci acvariu intr-o zi ca asa-ti doresti,documenteaza-te atent si cat poti de mult ,apoi fa pasii corect de la inceput,altfel cand vor incepe sa apara dezamagirile si bombardarile cu intrebari pe forum,va fi tarziu si vei avea mari batai de cap pana vei reusi sa-l stabilizezi.
Nu vreau sa-i tin "tira"\partea lui "snake"dar prin faptul ca eu l-am inteles perfect ce vrea sa zica,,,,,,,,ai cam dau dreptate,acu ref. la acvariul tau ,daca vrei totusi s-o iei de la inceput sunt de acord sa te ajut cu sfaturi ,asta daca vrei sa faci o treaba calumea.In speranta ca m-ai inteles iti urez cele bune.
Ca volum de apa ,cel putin pt. pesti e buna schimbarea ,dar ca intretinere si plantare iti va fi cam dificil,oricum in linii mari daca faci schimbarea tot cu titlu provizoriu,,,,merge pe o perioada limitata de timp.
nu depun nimic femelele,umbla cu ouale pe abdomen pina eclozeaza,se vor inrosi toti pe parcurs,pina se vor "aclimatiza".
asa i-ai cumparat sigur ,din cauza stresului transportului ,erau "albiciosi",in rest daca respecti cat de cat conditiile de mai sus ai sa-i inrosesti destul de frumos,la mine(cand aveam )femelele erau atat de rosii incat pareau ca sunt din catifea.Conditiile asigurate fiind o "padure de moss-uri,substrat volcanit,hrana hikari.
daca aveai substratul mai inchis la culoare,crevetii ar fi devenit mai rosii,acum ramane doar sa plantezi mai abundent,si sa le oferi o dieta adecvata,astfel se vor inrosi suf. de mult,o plantare buna a acv. reduce semnificativ stresul crevetilor,ca urmare si culoarea lor va deveni mai aprinsa,chiar si la masculi.
In primul rand cred ca mai ai de sapat si nu numai in adancime ci si in latime daca se poate.Ce adancime are?
In al 2-lea rand foloseste folia,evita betonul.
Ial 3-lea rand incearca sa definitivezi in trepte mai accentuate(daca reusesti sa-l latesti),ar fi bine sa poti definitiva cam 4 trepte de adancime,ultima undeva la 2 m adancime,daca se poate putin mai mult ar fi si mai bine.Nu in ultimul rand confectioneaza un filtru dintr-un butoi de varza,in fct. de capacitatea pond-ului,apoi achizitioneaza o pompa de apa cat mai puternica,bineinteles in functie de volumul "filtrului".
Spor la treaba!
ce culoare are pietrisul\substratul care il ai in acvariul cu creveti si ce plante ai in el?
de aceea recomandam un hang on,desi daca are cum sau pe cineva care,sa-l ajute in achizitionarea de pe e-bay a filtrului recomandat de snake,este o obtiune excelenta.
daca mai este loc de o parere,mergi pe un hang on,are totusi capacitate de filtrare biologica aproximativ suficienta pentru bazinul tau.Varianta aceasta sau buretele bolborositor sunt cam singurele care si-ar avea rostul ,un intern gen fan miccro sau cel mai mic resun,nu sunt altceva decat wave maker-e care nu te vor ajuta in nici un chip in mentinerea echilibrului acvariului.
ok,fii atent,aceste doua substraturi sunt definite a fi inerte,adica se utilizeaza in locul pietrisului obisnuit de rau,acestea fiind fabricate printr-un proces special ce confera o mai buna dezvoltare a radacinilor plantelor si o circulatie mai buna a apei prin substrat,mai putin sa zic volcanitul care este definit de catre producator ca fiid imbogatit cu ferolit,de asemenea ofera si un suport mai bun pt coloniiile de bacterii,ca urmare aceste substraturi se folosesc peste cel fertil gen(cele mai cunoscute)aquabasis sau florapol(cam tot acelasi lucru fiind ambele).
dragi colegi cu scuzele de rigoare,recunosc ca am si uitat sincer sa revin asupra problemei,am efectuat asazisul"experiment",despre care nu prea pot sa spun multe.Am amestecat manado cu volcanit,dedesupt florapol(n-am vrut sa investesc),am plantat cu plante easy(valisneria,cabomba,egeria,ceratopteris ,ceva higrophila),acum la prima vedere nu zic ca nu mi-a placut cum arata dar se vede aproape clar ca cele doua tipuri nu prea au ce cauta impreuna,ulterior (asta destul de repede)tot umblind prin bazinas in cautarea aranjamentului final(desi nu era cazul)cele doua substraturi au inceput sa se separe in sensul ca manado coboara la fund iar volcanitul ramane la suprafata,manado fiind mult mai usor nu prea sta locului si isi modifica repede forma de relief.Am avut 7 cory in acel bazin,problema este (a fost de fapt)ca nu am facut poze in ideea ca voiam sa porneasca bine ,si sa-l populez cu ceva RCS in vederea pastrarii acestui bazin,dar din cauza WAF(WAIF ACCEPTANCE FACTOR),am fost nevoit sa renunbt la el (nici spatiul nu-mi permitea)inainte sa apuc macar sa-i fac o poza -doua,asta a fost unul din motivele pentru care nu am revenit asupra topicului (din dif. considerente),cam atit pot spune ,si repet, imi cer scuze pentru intarziere,oricum ,m-am decis ca la executarea viitorului setup sa merg exclusiv pe volcanit,arata foarte bine,cel putin mie imi place.
da stiu ca nu stai cuminte de loc,foarte tare,bravo,chiar arata bine,intradevar in fct. de ce plantute vrei sa mai bagi,sau chiar si pentru acestea trebuie sa upgrade-zi nitel lumina si cum alte obtiuni nu prea ai in afara de leduri,ca idee exista niste benzi auto(12v)cu care cred cai putea spori\completa spectrul,dau randament bun,iti spun ca am incercat eu ,dar m-am abtinut sa postez si ulterior am renuntat din alte motive.
conditiile de fatare depind de temperatura,calitatea apei si stres,in mod normal femelele de vivipari au perioade de gestatie(in fct. de criteriile enumerate inainte)de 25 pina la 40 zile,pentru o inmultire cu succes indicat ar fi sa o lasi in bazinul comunitar care ar trebui sa fie bine plantat,separarea femelei in maternitate creaza acesteia stres care de multe ori duce la prelungirea perioadei de gestatie si chiar la probleme cum ar fi pui nascuti morti sau icre neeclozate contrar naturii lor.
acvariu intr-un restaurant?Sper sa-l vezi muuult mai multe zile de acum in colo decat cred eu ca o sa reziste.
labeo sunt pesti foarte teritoriali si au nevoie de bazine mari,asta este natura lor,singura optiune fiind donarea ,vanzarea ,mutarea din comunitatea respectiva,in afara de un oarecare stres ,alte leziuni nu produce pestilor din acvariu.
Se poate inchide,multumesc!
la ce pret ajunge doar reductorul?
 
Forum Index » Profile for catalin cirstea » Messages posted by catalin cirstea
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com