[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nou si cu dileme:P  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
interceptor
Junior member

IP:

salutari.
am o problema
miercuri o sa achizitionez un acvariu.
dilemele mari
vreau sa l reamenajez ca nu mi place. vreau sa fie cu plante. nu multe rau ca nu vreau sa fie jungla.
are in el niste carasi aurii
mie imi plac insa un acvariu de 180 l;litri cu 3 pesti nu este estetic
cum pun nisip .ce granulatie.am inteles ca nu tre sa fie calcaros.
mai trebuie sa l tin 3 saptamani sa se cicleze
ce apa pun in el.eu stau la curte am si fantana si apa de la robinet.de multe ori mizerabila.
vreau pesti viu colorati si neagresivi .
v as teroriza cu intrebari insa evit sa fiu injurat din prima.
ce fac cu pestii unde i tin daca tre sa ciclez acvariul cu noul nisip si plante
gat ama opresc mersi mult si bine v am gasit
[Yahoo!]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Intrebari poti sa pui cate vrei doar sa nu se fi discutat acelas lucru de mai multe ori.Pestii ii cumperi dupa ce ciclezi acvariul.carasii manaca plantele, deci acestea ar trebui sa aiba niste frunze mai groase.Fiind incepator ar trebui sa pui si niste guppy ( pesti viu colorati si neagresivi) dar acestia nu se inteleg cu carasii.Carasii nu sa prea impaca cu alti pesti inafara de alti carasi si de crapi koi, care cresc prea mari si adesea sunt tinuti in ponduri.Printre putini pesti cu care se inteleg sunt cei din familia ''loaches'' ,dintre care cei mai cunoscuti sunt ''khuli loach'' si ''clown loach'', si un peste numit plecostomus care insa creste destul de mare.

http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

interceptor wrote:salutari.
am o problema
miercuri o sa achizitionez un acvariu.

fara sa te sperii, ai multe probleme! In primul rand, , in al doilea rand, scrie te rog mai inteligibil, foloseste toate semnele de punctuatie, ca de aia s-au inventat, ( asta daca vrei sa nu se plictiseasca lumea ).
In ceea ce priveste carasii, atentie mare la cat de mari vor ajunge la maturitate, tinand cont ca pot ajunge si la 15 cm....citeste asta : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page cred ca in 180 de litri se simt numai bine trei bucati. Ca sa nu mai spun ca traiesc mai mult decat alte specii de pesti , fapt de care trebuie iar tinut cont, nu care cumva sa te plictisetsti de ei, iar, asa cum a zis si colegul Humanface le cam place sa pape plantele din acvariu, asa ca daca te "loveste"napasta cu plantele, PROBLEM!
Cu cele trei saptamani de ciclare e musai sa le respecti, e ca "in postul pastelui" poti sa tii chiar patru - pana atunci carasii trebuie sa ii dai cuiva cu acvariu mare sau ii duci la un petshop .In legatura cu apa, nu cred ca cea de la robinet sa fie asa de infecta incat daca o pui la declorinare , dupa 24 de ore sa nu fie buna .... niste teste ar fi totusi indicate .. pfff prea multe intrebari deodata am ametit ... ia-ne usor ca spunem tot!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

Acum in functie de experienta fiecaruia,carasii se pot tine cu mai multe specii de pesti desi totusi din pct. meu de vedere carasii nu sunt pesti pt. incepatori,ca sfat pe care ti-l dau ,este ca sa nu te arunci din graba sa faci acvariu intr-o zi ca asa-ti doresti,documenteaza-te atent si cat poti de mult ,apoi fa pasii corect de la inceput,altfel cand vor incepe sa apara dezamagirile si bombardarile cu intrebari pe forum,va fi tarziu si vei avea mari batai de cap pana vei reusi sa-l stabilizezi.
[Email]
interceptor
Junior member

IP:

am inteles.carasi o sa i donez.
nu mi pare rau si nu am alta alternativa.nu vreau sa moara .mie imi plac pesti mai mici si viu colorati.
am fost in vizita la un pet shop.aveau neoni ,imi plac mult,niste zebre rosii si niste zebre cenusii,care mi au placut si gupy mi au placut de cand sunt mic.mici colorati incantatori.,nu fac acvariu de fite si nici de cunoscator.si nu as vrea pesti f sensibili.
neoni vor banc cumpar 10
gupy tot asa si niste zebre
niste sanitari si ce mi mai recomandati.dupa ce voi face ciclarea.
nu e cazul sa ma arunc la cien stie c epseti sensibili.
sa vedem ce or sa zica ce i 3 pestisori cand o sa paraseasca casa din cauza unui nebun care vrea alt fel de acvariu
am gasit si nisip f fin si pietris .
ce mi a placut foarte mult acolo,un vapor de razboi ciuruit si rupt in 2.ca accesoriu ..imi venea sa l cumpar doar ca sa ma uit la el.plin de gauri cu turela etc. nu stiu daca e bun de luat sau nu..
sincer am prob mari cu virgula si punctul.am scris foarte mult fara ele.o sa incerc sa le folosesc,desi nici nu mai stiu pe unde sa le montez.mersi mult
[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, pana te mai obisnuiesti cu scrisul de mana, (de cratima ai auzit?) citeste http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori si
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Te asigur ca te vor ajuta foarte mult, dar citeste cu atentie si daca nu intelegi ceva , suntem aici!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
interceptor
Junior member

IP:

au 24 ore de cand sunt in noua locatie.
au stat mai linistiti cateva ore.acum am impresia ca nu au stare si alearga de colo colo,ca niste torpile
deocamdata le e bine sper.
apa 24 grade
si teste fac maine .ca nu am cumparat inca testere
[Yahoo!]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

interceptor wrote:am inteles.carasi o sa i donez.
nu mi pare rau si nu am alta alternativa.nu vreau sa moara .mie imi plac pesti mai mici si viu colorati.
am fost in vizita la un pet shop.aveau neoni ,imi plac mult,niste zebre rosii si niste zebre cenusii,care mi au placut si gupy mi au placut de cand sunt mic.mici colorati incantatori.,nu fac acvariu de fite si nici de cunoscator.si nu as vrea pesti f sensibili.
neoni vor banc cumpar 10
gupy tot asa si niste zebre
niste sanitari si ce mi mai recomandati.dupa ce voi face ciclarea.
nu e cazul sa ma arunc la cien stie c epseti sensibili.
sa vedem ce or sa zica ce i 3 pestisori cand o sa paraseasca casa din cauza unui nebun care vrea alt fel de acvariu
am gasit si nisip f fin si pietris .
ce mi a placut foarte mult acolo,un vapor de razboi ciuruit si rupt in 2.ca accesoriu ..imi venea sa l cumpar doar ca sa ma uit la el.plin de gauri cu turela etc. nu stiu daca e bun de luat sau nu..
sincer am prob mari cu virgula si punctul.am scris foarte mult fara ele.o sa incerc sa le folosesc,desi nici nu mai stiu pe unde sa le montez.mersi mult

Sanitari....Cumpara 4 corydoras, poti lua neoni si guppy cate zece. Cat despre vapor:
Estetica: Fiecare cu gusturile lui, insa acvariul trebuie sa arate cat mai natural.
Pesti: Ocupa loc, iar pestii nu vor fi incantati de acest vapor. Mai bine cumpara de banii aceia niste plante.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
interceptor
Junior member

IP:

din motive gramaticale am sa incetez sa provoc disconfort gramatical colegilor.
deci doar voi citi parrile voastre,si nu am sa mai postez .
mersi pt intelegere.
ma gandeam ca poate fi tolerat un om care nu scrie perfect.si cum eu nu sunt perfect, nici scrisul meu nu este.sper ca pesti sa nu fie deranjati ca au un stapan anagramat sau analfabet sau retard,ca mine.
inca odata scuzele de rigoare.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu ai motiv sa te superi ... unii colegi pot fi mai acizi, insa gandeste-te ca orice sut in fund e un pas inainte. Si aici - ca si in viata reala - e o jungla si daca lasi garda jos vei deveni carpa de sters pe jos a altora. Asa ca incearca pe cat poti sa scrii corect, insa si mai important este sa inveti acvaristica si sa ne scrii despre progresul facut ;) Si inca o chestie ... NU RENUNTA niciodata! Acesta e un hobby in care vei cadea de destule ori, daca nu te ridici de si mai multe ori nu vei ajunge un acvarist nicioadata

Until you find someone worth dying for, you never really live.
interceptor
Junior member

IP:

nu ma supar.sunt pe 20 de forumuri auto.m au inteles si ma tolereaza asa.
insa daca eu nu pot indeplini cerintele de pe acest forum (Foloseste litera mare la inceputul fiecarei fraze sau propozitii. E simplu: punct, spatiu, litera mare.),ma conformez,nu dezarmez. daca mi s a spus de 3 ori deja e clar ca nu va plac intruderi anagramati.de aceea am zis sa evit sa provoc disconfort.
ca si in viata,exista deal si vale.eu sper si tind sa urc

prob mea este simpla. nerv radial la mana dreapta paralizat. s a facut recuperarea...e ok oarecum.si de acea scriu cat mai repede ,nu recitesc,si rar mai fac corectiile aferente.si o operatie la ochi...ar trebui sa port ochelari,insa nu i suport,si cateodata nici nu prea vad ce scriu.acuam sunt rupti.ca m am asezat pe ei
plus schimbat scoala pe servici de la 13 -14 ani.. soo am devenit un mecanic anagramat. dar mai mult din obisnuinta.nu ca nu as fi in stare.
coelgi au dreptate.pe unele forumuri nu inteleg nici eu ce am scris.citesc injur ,si dupa aia realizez ca e scris de mine.si rad ca prostul
de acea nu e cazul sa poluez si aici,sau doar cand o sa fie urgente,si nu ma descurc.
mersi pt intelegere
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. Daca preferi asta imi poti scrie mie pe mess sau pe privat si te ajut cu ce stiu...si eu am invatat de altii asa ca dar din dar se face. Insa cred ca e bine sa scrii aici totusi, au inteles colegii despre ce este vorba si te vor ajuta cand ai probleme in acvaristica.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/05/2010 15:07:44

Until you find someone worth dying for, you never really live.
interceptor
Junior member

IP:

Va era dor de mine?.Am aparut din nou si cu noutati majore,acvariu de 600 litri..P
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai atunci hai si cu pozele domnule, daca il ai!!! Daca nu macar, zi ceva de proiect..... detaliile conteaza!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: