Message |
|
cred ca trebuie sa dai mai multe detalii despre bazin ca sa ti se poata da o explicatie ref. la ce ar fi putut cauza aceasta problema.
|
 |
|
bine ai venit Maria,ma bucur sa vad ca se inmultesc constantenii pe forum.  Mult succes in ceea ce ti-ai propus sa realizezi in continuare.
|
 |
|
pacat,imi inchipui cum te simti acum,dar din punctul meu de vedere este de apreciat interesul acordat pentru pestisor(multi chinuie si omoara o gramada pana invata si nu le pasa),vezi intamplarea asta nefericita ca pe o experienta ,nefericita ce-i drept dar,o experienta,deci fruntea sus ca are sa fie mai bine in continuare.
refaci setupul in conditiile date in articolele de pe forum si nu vei mai avea probleme de genul acesta,mult noroc!
|
 |
|
teoretic vorbind ordinea din fata-spate ar fi:lumina rece,lumina calda,in linii mari lumina cu spectru albastru (rece)faforizeaza cresterea\dezvoltarea mai mult in coroana,indeseste,iar lunina calda(spectru rosu) cresterea in inaltime.
|
 |
|
offff,cumpara incalzitor si filtru neaparat,avand filtru nu vei mai scoate apa sa o filtrezi tu mecanic,vei clati periodic buretele filtrului in apa de acvariu cand vei efectua schimbul de apa,documenteaza-te temeinc si repede in acelasi timp din articolele date pe forum,nu ai citit destul ,din acest motiv nu intelegi ce trebuie facut si sfaturile primite,cred ca pestisorul are sanse de supravietuire daca intervii repede cu un bagaj de cunostinte pe care il dobandesti de unde te-am sfatuit.Mult noroc!
|
 |
|
da,cum de mi-a scapat?parametri apei cat de cat,macar,bineinteles si tempetratura,tine-ne la curent cu starea pestisorului,cred ca totusi o sa fie bine
|
 |
|
pestele pare sanatos (in poza),din punctul meu de vedere i-a fost cauzat un stres nevoit,din aceasta cauza nu mananca,poti incerca sa-l stimulezi cu ceva hrana vie,daca nu gasesti,exista pliculete cu cu tubii crude si mai sunt si alte tipuri,sau congelata.
|
 |
|
|
 |
|
pai provizoriu le poti lasa asa,ele sunt crescute in cosuletele acelea pentru a inlesni transportul lor dintr-un bazin in altul,pe scurt pentru vanzare,tu trebuie sa le scoti si sa le plantezi in substratul tau,exista destule filmulete despre replantare.
|
 |
|
drosere electronice universale ,le spune la aprinderile alea electonice,iar la capatul tuburilor ,le spune dulii pentru tub neon t8(cam 4 ron perecchea),droserele made in china pana-n 10 ron \buc.
|
 |
|
mult noroc ,ce sa mai spun?
|
 |
|
chiar ca e greu cand nici nu ai unde sa te duci repede sa iei ceva sa rezolvi cat de cat problema,imi pare rau ,sincer  ,mai schimba din apa cam la 2 zile dar in proportie mai mica,cam 10%,si cred ca vor scapa cu bine,nu spala filtrul in peroada asta deloc.
|
 |
|
nu ai nici un fel de test de apa ,ma refer no2,no3?
cauta o solutie easy balance de ex ,si vezi cum reactioneaza ,daca nu ai teste.
|
 |
|
da,ai dreptate ,de, acu'  ,dar problema cred ca tot acest dezechilibru este,ai facut ceva anume ,schimburi mai mult decat trebuie de apa sau ce s-a intamplat?
|
 |
|
mai colegu,,,,,  tu nu intelegi ca acvariul tau este intr-un dezechilibru total?,NU ESTE CICLAT,de aici problemele cu pestii si apa tulbure,astea sunt primele semne,ai sa-i gasesti cu gura cascata azi -maine,ca mai mult nu stiu daca dureaza,nu stiu ce-i cu tine de nu intelegi nimic din cele spuse de colegi,de ce nu citesti articolele despre ciclul azotului?citeste de fapt toate articolele,teribilismul asta de a avea acvariu cat mai repede fara sa te documentezi hard,o sa te aduca-n pragu' disperarii.
|
 |
|
ce dimensiune ai disponibila in capac,nu cunosc prea bine tipul astA de bazin,sunt metode,dar in fct. de spatiul disponibil.
|
 |
|
acvariul l-ai ciclat ceva vreme?cu excrementele poate fi normal ,acum in functie de cum arata fecalele,ca o ata albicioasa,sau ceva de genu'?daca e asa ,nu-i de bine.
|
 |
|
bine ai venit delfinasule,in primul rand e de apreciat ca vrei sa te documentezi mai intai,bravo si s-auzim de bine!
|
 |
|
pai,cele de firma sa zic asa,au un cap special cu o sita care nu permite pietrisului sa intre,oricum cand il folosesti produci o mica agitatie pe fund,iar majoritatea particolelor se ridica de pe suprafata substratului fiind mult mai usor de aspirat decat crezi,achizitioneaza unul si folosestel,oricum vei avea nevoie si nu sunt nici scumpe,poti lua si o chinezarie macar nu trebuie sa fie de la sera de ex.
|
 |
|
120l util,dar am pe rol un nou proiect de 250l,ca n-am de ales  ,au crescut prea mari.
|
 |
|