Message |
|
separat nu se pot da? m-ar interesa pompa...
|
 |
|
intentionez sa "croiesc" un filtru extern din teava pvc 160, cu lungime de aprox 50 cm si o pompa evo 3 pentru un viitor acvariu de aprox 100-120l.
intrebarea mea este ce medii filtrante sa folosesc, in ce ordine sa le pun si cam cat mi-ar trebui din fiecare (orientativ)?
|
 |
|
Inca o intrebare: are un coleg de vanzare urmatoarele obiecte:
2 filtre resun sp 2500
1 power head resun sp 1200
1 pompa evo4(fir taiat- 2000l/h, 38W,)
mi-ar fi vreunul util?
|
 |
|
Multumesc Black.
Alte pareri?
|
 |
|
dupa ce am mai citit despre filtre si alte accesorii pt un acvariu, m-am convins ca este mai bun un filtru extern.
din pacate, nu dispun de atatia bani pt a cumpara un filtru extern, asa ca m-am hotarat sa fac unul home made.
m-a inspirat colegul care a postat in acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7713.page
eu vreau un acvariu de aprox 100-110l, asezat pe un stand la 1 metru inaltime de la sol, iar inaltimea acvariului va fi maxim-maxim 50cm.
acum vin intrebarile:
1. ce pompa de apa sa folosesc si ce debit sa aiba? (minim? maxim?)
2. ce volum ar trebui sa aiba "filtrul"? si cum sa-l asez? direct jos pe sol in spatele acvariului sau mai sus, imediat sub acvariu?
precizez ca standul il face tata, deci va fi oricum il vreau eu...
|
 |
|
Extrem de frumos! Felicitari!
|
 |
|
Buna ziua!
M-ar interesa si pe mine cealalta priza, bineinteles daca mai este disponibila. Multumesc!
|
 |
|
Am si eu 2 intrebari.
Ce parere aveti despre urmatoarele 2 filtre? Si ar fi potrivite pt un acvariu de aprox 100 litri?
http://www.happypets.ro/resun-sp2500-p-2546.html
http://www.happypets.ro/resun-filtru-sp1200-p-2545.html
|
 |
|
Am si eu intrebare usor off-topic, si imi cer scuze pt ea.
Cat te va costa acvariul? Sau poate stii cum calculeaza preturile. Ca as vrea si eu unul normal, de vreo 100-120 litri si as vrea sa vad daca imi permit sa-l comand sau il fac home made.
|
 |
|
I-as lua eu, dar ar merge sa ii pun cu un Betta si un Pomaceea? Al meu pare mai pasnic, cu melcul n-a avut nicio treaba, desi era fooooarte mic la inceput (melcul)...
|
 |
|
pret? eventual doar pt acvariu...
|
 |
|
Buna seara! Daca mai aveti pietrisul, ma intereseaza pe mine.
|
 |
|
separat nu vinzi? m-ar interesa acvariul...
|
 |
|
daca dadeai un simplu search pe google, din primul link aflai totul despre ei, cu ce se hranesc, ca ajung la 15cm, ca traiesc in carduri si in acvarii de peste 200 l... si iti lua mai putin decat sa scrii povestea aici.
apropo, nu crezi ca e cam inghesuiala in 50 l?
|
 |
|
chiar nu are nimeni?! 
|
 |
|
Cumpar incalzitor acvariu nano. Preferabil de 10W, dar e ok si de 15 W.
|
 |
|
Asa cum am zis, m-am interesat la Cristal Brad.
Geamul de 6mm costa 48 ron/mp, iar geamul de 8mm - 75 ron/mp.
Am revenit cu postarea ca poate da cineva search si ii este utila informatia.
|
 |
|
De ce nu sunt din Iasi?  (  (
|
 |
|
Dar cu ce factor de siguranta? Pentru o inaltime de 50 cm trebuie folosit geam de minim 8 mm. Lungimea si
latimea unui acvariu nu conteaza, conteaza doar inaltimea.
Am incercat si eu si indiferent de dimensiuni imi recomanda sticla de 4 mm... Si nu mi se pare ok un acvariu de 80x50x50 cat am pus eu, facut cu sticla de 4mm...
|
 |
|
Ceva de genul vorbeam si eu cu un coleg de forum, care construieste acvarii.
Mi-a zis ca daca folosesc geam de 6 mm inaltimea maxima e 35 cm, iar la cel de 8 mm inaltimea maxima e de 45 cm...
Si eu am fost dezamagita sa aflu, dar decat apa in casa...
|
 |
|