[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru extern home made  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Fiona
Junior member

IP:

dupa ce am mai citit despre filtre si alte accesorii pt un acvariu, m-am convins ca este mai bun un filtru extern.
din pacate, nu dispun de atatia bani pt a cumpara un filtru extern, asa ca m-am hotarat sa fac unul home made.
m-a inspirat colegul care a postat in acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7713.page

eu vreau un acvariu de aprox 100-110l, asezat pe un stand la 1 metru inaltime de la sol, iar inaltimea acvariului va fi maxim-maxim 50cm.

acum vin intrebarile:
1. ce pompa de apa sa folosesc si ce debit sa aiba? (minim? maxim?)
2. ce volum ar trebui sa aiba "filtrul"? si cum sa-l asez? direct jos pe sol in spatele acvariului sau mai sus, imediat sub acvariu?
precizez ca standul il face tata, deci va fi oricum il vreau eu...
Black
Member
[Avatar]

IP:

1-Pompe nu am folosit ci doar capuri de filtre.Banuiesc ca pompele sunt mult mai bune deoarece sunt facute sa ridice apa pe cand capurile de filtru doar sa evacueze pe orizontala.Avand in vedere ca filtrul va fi sub acvariu as alege o pompa cu debit de 700-1000 L/h.
2-Daca tot este extern si exista spatiu atunci nu trebuie zgarcenie la "tzava",as merge pe teava PVC 160 cu lungime de 50 cm.O sa ai un volum in jur de 10 litri,chiar daca nu o sa-l umpli pe tot cu material filtrant (poate nu gasesti din prima,sau nu sunt fonduri) nu este nici o problema important e sa ai spatiu sa poti adauga in viitor.
Pozitia lui imediat sub acvariu astfel ca apa va avea suficienta cadere pe cei 50 cm de lungime a filtrului iar pompa fiind aproape de baza acvariului va avea debit bun.Chiar daca pe pompe scrie ca ridica apa pana la 1,5 m eu cred ca e suficient sa ridice intre 50-70 cm pentru o buna si lunga functionare.

Acestea este parerea mea de incepator,ar fi bine sa primesti si alte pareri de la cei cu mai multa experienta in filtre externe (mai ales DIY).

Mult succes !

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2013 11:29:54

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
Fiona
Junior member

IP:

Multumesc Black.

Alte pareri?
Fiona
Junior member

IP:

Inca o intrebare: are un coleg de vanzare urmatoarele obiecte:
2 filtre resun sp 2500
1 power head resun sp 1200
1 pompa evo4(fir taiat- 2000l/h, 38W,)

mi-ar fi vreunul util?
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

oricare din aste pot fi folosite ca pompe de ridicare a apei.. Cu resun 2500 am 2 experimente nereusite de sump. Nereusite din motivul ca la ambele pompe resun sp 2500l au cedat intai axul rotorului si dupa si rotoarele in aproximativ un an..in cazul meu dupa 6 luni deja zgomotul devenise substantial mai mare decat la inceput.
Acum am 2 pompe evo 3 de care sunt multumit ( una o am de 4-5 luni si ridica apa din sump la o inaltime de 1.2 metrii si una de 2-3 luni care scoate apa din alt sump asezat la acelasi nivel cu acvariul ). Inca astept sa vad cum se comporta dupa un an.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2013 22:14:29

Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Ia pompa aceea mai repede caci am vazut anuntul si am ochit-o si eu .Gasesti tu un stecher iar ca sa faci o izolatie nu iti trebuie facultate.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: