[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru extern diy  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Fiona
Junior member

IP:

intentionez sa "croiesc" un filtru extern din teava pvc 160, cu lungime de aprox 50 cm si o pompa evo 3 pentru un viitor acvariu de aprox 100-120l.
intrebarea mea este ce medii filtrante sa folosesc, in ce ordine sa le pun si cam cat mi-ar trebui din fiecare (orientativ)?
stefanp
Moderator

IP:

Pai in principiu umple-l cu cat mai mult material filtrant biologic ai la dispozitie.
Exemple de material biologic ar fi: Eheim Substrat Pro, Sera Siporax, Ada BioRio si altele...

Pentru filtrarea mecanica poti pune in partea de jos (presupunand ca apa intra in filtru jos si urca prin materiale), ca prim strat intalnit de apa, un burete mai grosier, care sa opreasca resturile mari. Si daca vrei, ca ultim strat, o fasie de perlon. Ultim strat insemnand inainte de capacul cu pompa, ca sa iti fie usor sa il scoti si clatesti/inlocuiesti (caci perlonul se colmateaza repede si va trebui umblat la el mai des. daca il pui jos, deranjezi mediile biologice cand vrei sa umbli la perlon).

Ca sa afli cat ai nevoie, calculeaza volumul filtrului. Stii diametrul, stii inaltimea. Spor la calcul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
popescu.cristian10
Member

IP:

Fiona wrote:intentionez sa "croiesc" un filtru extern din teava pvc 160, cu lungime de aprox 50 cm si o pompa evo 3 pentru un viitor acvariu de aprox 100-120l.
intrebarea mea este ce medii filtrante sa folosesc, in ce ordine sa le pun si cam cat mi-ar trebui din fiecare (orientativ)?
eventual mai pune si carbuni activi sunt buni la filtrare
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Carbunele activ nu se foloseste constant intr-un acvariu plantat.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Filtrele externe chinezesti de tipul Sun-Sun sunt destul de ieftine si nu cred ca mai e o mare economie sa iti faci filtrul DYI.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

poate gresesc dar cred ca cantitatea de matarial filtrant la un filtru diy este mai mare decat la un sun sun

pestisoru meu de aur
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Cantitatea de material filtrant depinde strict de volumul interior al fitrului. Deci depinde cat de mare este filtrul DIY.
Eu pot sa iti zic ca la 404 volumul interior e de 8 litri de apa dupa ce am pus materialele filtrante.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: