Message |
|
Pentru mine acvariul lui Intros a fost cumva motiv de frustrare: acvariul e super, comentariile de pe pagina sunt pozitive si totusi.. nici o medalie.
Oricum felicitari  si ma bucur ca pe langa noi astia din Ro care te sustinem vad ca sunt si altii impartiali care iti apreciaza munca. Chestia asta certifica valoarea !
|
 |
|
Aaa.. si inca un link super misto
Luxeon LED Drop In Replacements For Fluorescent Lighting
The future of lighting is here today with the introduction of the EverLED™ TR LED powered 48" fluorescent tube replacement. Take that old fluorescent tube out, put the new EverLED™ TR LED tube in, and start to enjoy all the benefits of LED lighting right away!
|
 |
|
1. Pana la urma care e scopul invertorului in toata schema asta? Te gandesti sa bagi in priza la 220 un alimentator de 12 v cc apoi un invertor care sa iti scoata 220 v alternativ? Si crezi ca faci economie?
2. Au tot fost incercari de iluminare cu led-uri si daca cauti pe aici chiar o sa vezi un mic acvariu iluminat exclusiv pe led-uri. Cred ca solutia e ok din punct de vedere al rezultatelor insa are un dezavantaj major: costurile initiale. Din ce am citit eu pe forumurile de afara multi folosesc leduri luxeon pentu asta.
Link-uri link 1 link2
|
 |
|
S-au publicat rezultatele.. am avut nu pic de timp sa rasfoiesc pe acolo. Asiatici au luat cam tot. Multe dintre rezultate mi se par discutabile.
|
 |
|
Daca tot vrei sa bagi calciu in acvariu poti sa incerci cu niste scoici sfarmate. Dar daca ai apa de Bucuresti si nu ai CO2 atunci melcii tai nu ar trebui sa aiba probleme. Mie mi se pare ok melcul ala din poza
|
 |
|
Moama.. zici ca e computerul central de pe Enterprise
A venit si cu senzorii si controlerele aferente (adica senzor de ph, calciu, controler de lumina, etc) sau merge cu diverse tipuri de senzori?
|
 |
|
Niste poze ar fi de aur.. multa lume (inclusiv eu) crede ca denumirile de mai sus sunt de fapt nume de siropuri de tuse sau anitbiotice 
|
 |
|
Anubias wrote:
Anubias wrote:Legat de incercari, mai am o incercare si mai mare in viitorul apropiat. Dar nu vreau sa dau detalii inca. Stay tuned... 
Dupa cum ziceam, am mai avut o incercare de trecut. Si se pare ca a trecut cu bine. De ieri sunt si taticul unui baietel de 3.6 kg si 50 cm. Dau o  virtuala tuturor! 
Felicitari! Sa-ti traiasca ! Ti-am luat-o inainte cu vre-o 2 saptamani, al meu s-a nascut pe 21 sept.
Desteapta miscarea cu noul setup inainte de nastere ca dupa nu mai pupi nimic. Ti-o zic din experienta
Propun infintarea unui nou topic la Carciuma: sfaturi de crestere pentru bebe 
|
 |
|
S-au dat! Data estimata pentru urmatoarea recolta: 1 ian 2008 :yeee:
|
 |
|
Donez (sau schimb cu ceva neoni mai maricei ):
-Microsorum pteropus widelow - ceva bucatele
-Rotala
-Sagitaria
-Bacopa
Trebuie sa treceti prin Titan sa le luati.
|
 |
|
Heater-ul are el termostat, nu e un simplu termoplonjon bagat in acvariu.L-ai setat odata si ai uitat de el. Iar un hranitor automat gasesti si la noi in petshopuri pe la 100-150 de ron, nu trebuie sa mergi in Germania. Uite si un site
Lumina o reglezi cu o priza programabila. Daca ai si hranitor poti sa pleci linistit in concediu
Daca tu vrei sa iti legi acvariul la computer, no problem. Trebuie insa sa pui un antivirus pe el daca rulezi windows  )
|
 |
|
Mai bine fa o vizita la Hornbach si vezi ca au acolo acvari complete(cu echipamente de buna calitate) la un pret rezonabil.
Tot acolo gasesti si substrat. Cumpara in prima faza doar acvariul si plantele si apoi pestii. Tot setup-ul cred ca te duce la 5 mil sa zicem
Apoi, dupa ce citesti cum e cu ciclarea acvariului cumperi pestii. Cu cat mai putini si mai mici cu atat mai bine, o sa ai mai putin de furca cu intretinerea, boli, etc.
Costurile de intretinere dupa aia sunt mici pentru un acvariu de 50l. Daca iei mancare de 30-40 ron (diverse sortimente) cred ca te tine cel putin 4-5 luni. Factura la curent nici nu o sa simta diferente. Apa rece: sa zicem ca schimbi 50 l pe luna => nesemnificativ
Ca timp in afara de hranit sa zicem ca iti mai ia maxim 1 ora pe saptamana sa schimbi apa si sa cureti geamul.
Hai ca pentru un tip desptept ca tine care stie Java intretinerea unui acvariu e floare la ureche 
|
 |
|
Otocinclus affinis ??
Nu am gasit pe nicaieri in RO 
|
 |
|
Foarte important: tot ce cumperi din USA merge la 110 V.
Asa ca pe langa banii aia mai trebuie sa mai dai ceva pe un adaptor de la 220 v la 110 v.
|
 |
|
More pictures!!!
Ce vad eu un dreapta e un reactor de co2? se poate o poza de detaliu?
|
 |
|
ashavodaz wrote:nu am avut dapfnii vii in acvariu, deci nici nu am si am inceput sa ma gandesc ca totusi sa nu renunt la acvariu 
Te sfatuiesc ca sa renunti mai intai la covoare sau mocheta. Parchetul se curata mult mai repede si nu tine acarieni. Apoi, arunca perna actuala si cumpara una de burete. Poate faci la fel si cu salteaua. Trebuie sa vezi cum e si cu camera in care dormi.. eu cand ma duc la bunici dupa 2-3 ore de stat in camera fac alergie, probabil pentru ca stau la casa si au umezeala mai mare.
Poti sa renunti si la acvariu dar nu cred ca asta iti ameloreaza alergia. De fapt o sa constati si singur.
|
 |
|
Te complici inutil cu un variator de tensiune. Filtrul are o parghie albastra undeva pe la mijlocul corpului, care obtureaza mai mult sau mai putin admisia in filtru => de aici reglezi debitul. Vezi manualul
|
 |
|
Ce tip de reactor folosesti? Te intreb pentru ca mi se pare ciudat ca in 1 ora cu 1 bula pe secunda sa creasca concentratia de CO2 asa de repede incat sa duca pestii la suprafata.
Referitor la O2 cred ca acesta doar agita apa mai tare si astfel scade concentratia de co2 dizolvata.
Mare atentie cu CO2-ul, avand in vedere pestii tai (am fazut pozele, dragute  ) te sfatuiesc sa iti iei un tester vizual de co2. Sau un ph metru daca te tine buzunarul. Trebuie sa fi atent si cu manometrul, daca e de butelie de co2 de bere nu e chiar asa de fin asa ca ti-ar trebui un robinet suplimentar pe furtun
|
 |
|
Eu sunt astmatic de la 3 ani. Nu am observat sa fac crize de astm mai dese de cand am acvariu (210 l brut, cu capac, dar ventilat). Nu il am chiar in camera in care dorm dar elanga usa de la dormitor
Trebuie totusi sa tii seama de umiditate, daca ai un volum mare, fara capac, presupun ca iti creste un pic umiditatea in camera -> mucegai
Daca ai alergie la mucegai ai facut rost si de o criza de astm
|
 |
|
Ce plante frumoase.. ce setup.. ce culori .. Suupeer 
|
 |
|