[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alimentare prin invertor, este posibil ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
dreammer
Junior member

IP:

1. Stiu foarte putine despre invertoare, doar ca se folosesc la alimentarea firelor electroluminiscente (de la 4,5 - 9 v la invertor si din invertor la firul EL). Si la UPS-uri, cred.
Ma intereseaza daca dintr-un alimentator obisnuit, cum sunt alea care scot 3 - 12 v. si cu un invertor se poate alimenta un tub de 18 sau 36 W, cu rezultate eficiente (acelasi randament al tubului, cu consum de curent redus) ? Eventual si incalzitorul...

2. Despre LED-uri si iluminatul acvariului am mai citit pe aici, dar nu stiu daca le foloseste cineva cu succes.
Deci: foloseste cineva iluminatul cu LED-uri in loc de neoane ? In acvarii plantate, nu doar ca moonlight sau..altele asemanatoare.
Va multumesc.
[Email]
Mitica
Member

IP:

1. Pana la urma care e scopul invertorului in toata schema asta? Te gandesti sa bagi in priza la 220 un alimentator de 12 v cc apoi un invertor care sa iti scoata 220 v alternativ? Si crezi ca faci economie?
2. Au tot fost incercari de iluminare cu led-uri si daca cauti pe aici chiar o sa vezi un mic acvariu iluminat exclusiv pe led-uri. Cred ca solutia e ok din punct de vedere al rezultatelor insa are un dezavantaj major: costurile initiale. Din ce am citit eu pe forumurile de afara multi folosesc leduri luxeon pentu asta.
Link-uri link 1 link2

----------
Diverse
Mitica
Member

IP:

Aaa.. si inca un link super misto
Luxeon LED Drop In Replacements For Fluorescent Lighting

The future of lighting is here today with the introduction of the EverLED™ TR LED powered 48" fluorescent tube replacement. Take that old fluorescent tube out, put the new EverLED™ TR LED tube in, and start to enjoy all the benefits of LED lighting right away!

----------
Diverse
dreammer
Junior member

IP:

Da, de la 220 v in alimentator -> invertor -> consumator.
Avand in vedere ca un alimentator obisnuit are consumul (foarte) mic, am zis ca merita luata in consideratie alternativa asta.

Ledurile...stiu foarte bine ce costuri implica investitia initiala.
Am vrut sa-mi fac odata lampa video cu Luxeon alb, de la Zexstar...stiam preturile, modelele, etc.
Am vrut sa stiu daca lumina data de leduri este suficienta pentru acvariu, plante.
Ca altfel, costa destul ca sa arunc niste bani aiurea si apoi sa constat ca tot neoanele sunt cele mai bune.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dreammer wrote:Am vrut sa stiu daca lumina data de leduri este suficienta pentru acvariu, plante.
Ca altfel, costa destul ca sa arunc niste bani aiurea si apoi sa constat ca tot neoanele sunt cele mai bune.
Daca gasesti led-uri speciale pentru plante e ok, altfel e mai bine sa folosesi neoane.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Mitica
Member

IP:

dreammer wrote:Da, de la 220 v in alimentator -> invertor -> consumator.
Avand in vedere ca un alimentator obisnuit are consumul (foarte) mic, am zis ca merita luata in consideratie alternativa asta.
.

Nu faci nici o economie asa. Dimpotriva.

----------
Diverse

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: