[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mitica
Forum Index » Profile for Mitica » Messages posted by Mitica
Eu zic sa ai rabdare sa cureti manual ce se poate curata si sa nu bagi algicide. Baga asap CO2 si o sa vezi rezultatele in 2-3 sapt.
Eu am capac de firma si nu are sticla, deci nu e neaparat necesara. Personal cred ca e inutila si mai mult incurca. Poti scapa de condens cu ajutorul unui ventilator montat in capac. Apoi poti pune dulii (solcuri) antiexplozie (sau antiumezeala) pentru a proteja neonul. Doar balastul electronic trebuie protejat.. daca nu poti sa ii faci un loc special vezi si tu cum il izolezi mai bine.
O scurta completare, din partea unui cumparator: PLANTELE ARATA EXCELENT !!! Am cumparat cateva si pentru acvariul de la munca dar cred ca nu mai pupa nimic.. le opresc eu
Am incercat si eu acum un an sa fac o bagheta cu leduri albastre dar am renuntat repede din lipsa de dibacie. Oricum ideea e de actualitate si din moment ce ai comandat deja ledurile cred ca esti pionier in domeniul asta. Cred ca la inceput ar trebui sa mergi pe alb pur si daca te mai tine rabdarea si banii sa incerci pe o combinatie de albastru rosu si portocaliu.
Salut
Nu sunt eu cel mai in masura sa iti raspund pentru ca nu am experienta.. dar avand in vedere ca esti din Braila.. Uite ce zice viviparu' :
"Dupa parerea mea este o infectie bacteriana, ceva gen "putrezirea bacteriana a inotatoarelor". Ce as incerca eu ca si tratament ar fi Sera Backtopur Direct, tablete, una la 50L. Si o jumatate de lingura de sare la 10L de apa. Schimba vreo 40% din apa inainte de tratament si timp de 4-5 zile nu schimba apa dupa ce ai pus medicamentatia. Mareste aerarea in timpul tratamentului."
Daca nu gasesti Backtopur (eu sunt made in Braila si stiu ca nu prea sunt petshopuri pe acolo) incearca Furazolidon (1 pastila pentru adulti la 50 l de apa).
Dragilor
O chestie ciudata a inceput sa imi decimeze pestii din acvariu. Am setat acvariu acum 20 de zile. Dupa 15 zile am cumparat niste guppy si neoni din obor. La 2 zile am observat ca 3 neoni (am avut 5) erau morti cu codita frajuri aprope toat macinata. Am crezut ca filtrul (intern, Bluewave 7 900l/h) i-a tras in admisie si deia au ramas fara coada (desi ei pluteau prin bazin). Am zis ok.. sunt mici si prosti. Acum au inceput guppy.. din 4 mai am doar 1 care da semne clare de duca
La guppy coada se franjureaza rapid si nu raman decat niste fire din ea. Pielea se decoloreaza, la fel si botul
O poza, din pacate nu prea clara
image
Eu am luat pentru ex acvariul meu de 100l un tetratec ex 700.. care era recomandat pentru acvarii incepand de la 100 l si pana la 250l. Desi puteam sa merg si pe EX600 am preferat unul mai mare din 2 motive:
1. M-am gandit la viitor.. deja 100l mi se parea putin
2. Un filtru mai mare inseamna capacitate de filtrare mai mare plus ca il cureti mult mai rar.
UN pic offtopic. Preturile prezentate de tine pe ebay sunt absolut bestiale.. in Canada parca si acvaristica se face mai usor. Asa ca ia ce iti recomanda gg chiar daca mai dai un $ in plus.
Mikai wrote:Salutare tuturor !
- ce filtru imi recomandati ?
Multumesc !

Tetratec EX700. Merge super, il cureti maxim odata pe luna. Iar pretul e ok.. eu am dat 1 mil pe unu intern si apoi dupa 6 luni 2,5 mil pe tetra asta.. daca eram destept il luam de la inceput.
Ideal ar fi sa ii pui cant ABS pe margini si apoi sa faci imbinarile. La B e 1,5 RON m de cant subtire si 3 ron ala mai gros.. de 3 mm parca, cu tot cu aplicare (se face cu o masina speciala)
Dar.. esti sigur ca vrei sa il faci din pal melaminat? E greu, exista riscul sa se umfle. Poate te uiti si la lambriurile din plastic sau poate lambriuri din lemn lacuite

Forum Index » Profile for Mitica » Messages posted by Mitica
Go to: