[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Heros Severum cu aripioare rupte (de ceva ???) !!!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
surdulucian
Junior member

IP:

Am cumparat 2 Heros severum de aproape 3-4 luni (dupa marime).
Cand i-am cumparat nu am observat ca unu are aripioarele rupte, mancate. Aripioarele prezinta un fel de puf alb, care nu imi dau bine seama daca nu e chiar si pe corpul pestelui (dar pe aripi sigur). La inceput si le misca foarte repede, ca si cum si le-ar fi scuturat, dar acum vad ca e molatec si are momente cand le tine lipite de corp.
Daca ar putea cineva sa-mi spuna e boala e si cu ce se poate trata.
O sa incerc sa pun si cateva poze dar nu stiu daca reusesc, nu vad nici un buton pt add pictures sau ceva de genu asta.
[Email] [Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

Salut
Nu sunt eu cel mai in masura sa iti raspund pentru ca nu am experienta.. dar avand in vedere ca esti din Braila.. Uite ce zice viviparu' :
"Dupa parerea mea este o infectie bacteriana, ceva gen "putrezirea bacteriana a inotatoarelor". Ce as incerca eu ca si tratament ar fi Sera Backtopur Direct, tablete, una la 50L. Si o jumatate de lingura de sare la 10L de apa. Schimba vreo 40% din apa inainte de tratament si timp de 4-5 zile nu schimba apa dupa ce ai pus medicamentatia. Mareste aerarea in timpul tratamentului."
Daca nu gasesti Backtopur (eu sunt made in Braila si stiu ca nu prea sunt petshopuri pe acolo) incearca Furazolidon (1 pastila pentru adulti la 50 l de apa).
surdulucian
Junior member

IP:

image
[Email] [Yahoo!]
surdulucian
Junior member

IP:

Ai dreptate in Braila nu se gaseste mai nimic. In afara de Verde de malachit si Albastru de metil nu prea am mai vazut altceva prin petshopuri (care de fapt e unu singur) . Asa ca de "Backtopur" nici nu poate fi vorba. Iar pana fac eu vreo comanda pe la Bucuresti nu stiu ce se va alege de pestele asta.
Problema mea ar mai fi ca nu m-am confruntat pana acum cu boli la pestii mei si nu am habar ce ar putea fi.
Astept in continuare sfaturi. Daca stie cineva exact ce boala e.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

surdulucian wrote:aripioarele rupte, mancate. Aripioarele prezinta un fel de puf alb
Tot Baktopuru' cred si eu ca te ajuta.
Pufu' alb cred ca e Saprolegnia, o ciuperca. Pentru ea ai nevoie de Sera Mycopur sau Tetra Fungistop.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: