Message |
|
am dat cu coasa asa ca am de donat: java moss, ludvigia, echinodorusi de diferite tipuri. nu ma supar daca primesc niste neoni in schimb :-)
detalii pe pm.
|
 |
|
cam asa ceva. Aqua Glo are o lumina albastruie care am inteles ca favorizeaza cresterea mai deasa si mai viguroasa a plantelor. o sa-l pun la loc in weekend.
|
 |
|
cred ca m-am prins de ce face acum doar frunze cu petiol lung! inainte aveam un neon Aqua Glo dar de cand l-am inlocuit cu un TLD830 a luat-o razna si a facut doar frunze cu petiol lung.
|
 |
|
adevarul e ca imediat ce a postat ebogdan am intrat pe google si comparam cele doua plante  . nu mai stiam ce sa cred si daca nu mi-ar fi spus MA (cand mi-a dat-o) ca e marsilea nu bagam mana in foc.
PS: Sandu mi-e dator cu un miel ca m-a botezat 
|
 |
|
sa stiti ca face uneori si frunze cu 3 lobi. asa, cand o apuca! :-)
|
 |
|
eu o am plantata in pietris amestecat cu nisip si creste bine. am pus si ingrasamant dar am vazut ca-i place CO2-ul mai mult. acum creste vizibil de la o zi la alta.
aici poti vedea substratul

|
 |
|
de ce nu mergi la magazinele care au si burlane de hota din cele extensibile? eu mi-am luat un autocolant de 20m si latime de 10 cu 8 lei.
|
 |
|
bun. si daca le asigur lumina mai buna nu vor face petiol lung niciodata? ideea e ca acum ceva vreme era putin umbrita si poate de aceea a crescut astfel. o sa-i elimin toate frunzele si o pun mai la lumina, in zone neumbrite.
|
 |
|
am si eu o intrebare legata de aceasta planta. in ultima vreme face doar frunze cu petiol lung (cam 70cm). acum 2 luni avea frunze cu petiol mic si nu ajungea la suprafata apei. asa era mai convenabil pt mine. de ce nu face si acum frunze "scurte"?
|
 |
|
momentan e bine la o bula/sec. pestii nu dau semne de sufocare. e foarte benefic CO2-ul asta! mai ales ca am pesti de amazon si se vede ca sunt mai vioi si si-au accentuat culorile decand a scazut PH-ul. chiar si o planta care o credeam pierduta (Heteranthera) si-a revenit.
|
 |
|
Mitica wrote:
bilti wrote:
apistogramma cacatoides vreo 6 bucati. am avut si ramirezi dar au murit.
Wow.. arata super!  de unde i-ai luat ? Se gasesc in TM?
se gasesc dar mai rar.
|
 |
|
nimeni nimic? trimit si ramburs.
|
 |
|
Sandu wrote:sincer sa fiu...era cazul sa fi cautat testerul asta inainte sa incepi instalatia...acum s-ar putea sa fie prea tarziu
2,5 bule /secunda este mult...prea mult.
am redus la aproximativ o bula/sec. instalatia se opreste noaptea iar pesti sunt vioi. nu stau la suprafata deci e oxigen in apa. o sa cumpar azi un tester. care ar putea fi consecintele daca bag prea mult CO2?
|
 |
|
razvan wrote:o cirpaceala care-mi sta pe limba si fac bube daca nu o spun ...
ia ginditi-va la o lada frigorifica cu compresor (exista la 12v pentru auto)
un sistem de stuturi care sa traverseze capacul, o serpentina in interior si o pompa care sa circule un refrigerent....
mai zic .. ?
sa stii ca nu merge. m-am documentat mult pt un acvariu marin si, printre altele, am gasit pe net de ce nu merge ideea asta. o solutie simpla care am gasit-o era folosirea unui racitor (dozator) de apa. din acelea cum sunt prin institutii sau firme.
|
 |
|
am ajuns la 2,5bule/sec iar PH-ul a scazut la 7 (8 era initial). cred ca e cazul sa caut un tester CO2 si sa vad cum sta treaba. cam cat costa unul si care sunt mai bune?
|
 |
|
eu zic ca merge si o pereche de melci acolo. sau mai bine un mascul si doua femele. vorba aia! sa nu fie nevoit sa fuga mult in acvariu pana gaseste o femela!
|
 |
|
tubul e cam la o palma sub apa. in interior e bagat un furtun subtire care duce apa la reactor
|
 |
|
Sandu wrote:...curentul nu face bine la CO2
am fluval 404. sa fac niste gauri de-a lungul tubului? am vazut pe forum ceva asemanator.
|
 |
|
au inceput sa apara. de doua zile apa e plina de bule minuscule. am curent mare in apa si de aceea nu raman pe plante.
|
 |
|
Dalles wrote:@bilti: nu uita sa faci poze zilnic. Preferabil din acelasi unghi, ca sa vezi diferentele mai usor daca faci un slideshow.
o sa fac la "covor" si la Heteranthera. astea ma intereseaza pe mine in mod special. restul nu sunt asa pretentioase.
|
 |
|