[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReluOlaru
Forum Index » Profile for ReluOlaru » Messages posted by ReluOlaru
Am tot citit, si din ce am prins pana acum, ma gandesc sa fac asa:
- Stins lumina automata o perioada
- Schimb de apa la 3 zile ( cam 25% )
- Foarte probabil sa-i fac si o "impachetare" cu patura pentru vreo 2 zile.
Fac bine, rau ? Ce ziceti ?
Ce zici tu, nu-i de bine....
Am comandat deja "un" Colisa, joi se pare ca-l voi avea.
Acum am alta intrebare, si anume despre muschi. Mi-a aparut muschi pe buturuga ! Am cautat pe forum, dar n-am gasit informatii.
E de bine sau de rau ?

Io-s mai greu de cap. Ce am in acvariu pana la urma ? Baieti sau fete ?
Mai, eu nu ma pricep foarte tare la specii, dar stiu ca amandoi sunt Gourami pitici. Ca or fi ambele femele, e foarte posibil.
Sa vad ce naiba fac, pentru ca voi avea clar parte de plansete din partea celei mici ( fiica-mea )

Daca ai dreptate, va trebui sa pastrez Gourami-ul si sa mai iau un mascul. Buba e ca nici la magazin nu stiu sa-mi zica care e mascul si care femela ....
De vreo 2 saptamani am mai luat un Gourami. M-am gandit eu sa aibe primul un prieten ... Dar am zenzatia ca cel "vechi" il cam fugareste pe asta nou.
Mi se pare mie, sau o fi joaca ? Si daca nu-i joaca, sunt sanse sa se impace pana la urma ?
Chiar ma intereseaza o parere/doua ....
Merci !

Am gasit acum cateva zile, dar am uitat sa scriu...
De cand i-am luat au muncit, ca vad deja cochilii goale prin pietris
Asadar am luat 3 melci asasini. Eu le-as zice mai degraba "papagali", pentru ca atunci cand i-am bagat in acvariu, pe 2 din ei s-au suit niste pui din melcii mei ...
In primul rand cred ca asasinii mei sunt pui, pentru ca-s destul de mici. Adica au vreo 5-6 mm diametrul maxim al cochiliei, si lungimea cochiliei maxim 15 mm.
Acum sa ma ierte al de sus, dar peste tot am citit la descrierea lor de un diametru "longitudinal" ?!?! Ce dimensiune o fi aia, habar n-am.
In prima seara, odata cu introducerea lor in acvariu, am cules din cei vechi cati am putut. A doa zi am mai scos cativa, si acum vad ca e mult mai pustiu, inclusiv cei foarte mici nu prea-i mai vad.
Ziua se ascund foarte bine, si cred ca noaptea ies pe "corso" ...
Va tin la curent.
Gata, am rezolvat/gasit melcii !!
Diseara ii bag la "lucru"
Eu nu sunt convins ca ar trebui eliminati in totalitate ( probabil ca nici nu-i posibil ), insa e bine sa-i putem tine sub control dpdv populatie printr-o metoda oarecare.
Cumpar dinamita si tot scap de ei !
Nu ma deranjeaza altceva dacat numarul lor. Poate 2-3 asasini vor putea sa-i tina sub control cat de cat ....
La Cluj am vorbit si eu azi, si tot din cauza tempereturii nu s-au riscat sa-i trimita. Bravo lor pentru corectitudine.
De unde i-ai luat pe ai tai nu mai aveau ? Am auzit ca melcii astia asasini nu s-ar inmulti usor.
Merci !
Asa cum spune si titlul, caut cativa melci Anentome Helena, numai in Bucuresti.
Vremea fiind deja rece, trimisul prin curier din alte orase devine prea riscant.
Contactati-ma pe PM sau la 0723-364141
Multumesc.
Aia cu ciocanu si ciugulitul lor am aplicat-o de cand i-am observat
Ideea e ca sunt multi pui ! O sa aplic aia cu frunza de varza/castravetele pana gasesc 2 kilari .
Ieri am schimbat o parte din apa si am curatat nisipul. Am gasit o multime de pui foarte mici in vasul
in care am tras apa cu "pompa" ( care nu-i pompa ). Curatind nisipul, i-am aspirat si p-aia mici, si
m-am cam speriat cand am vazut cati sunt....
N-am mai intrat demult pe forum. Acum am o mica problema cu melcii. Mai exact au inceput sa devina cam multi, si sunt Physa Marmorata.
Am cautat de mi-a venit rau melci asasini, si pauza, nu gasesc nicaieri.
Vreo idee unde sa mai caut ?
Merci mult.
Deja mi-e tare drag asta mic. Sa-l vezi cum se ridica imediat la suprafata cand ma vede dimineata. sau seara cand vin acasa, pentru ca stie ca-i dau da mancare. Nu credeam ca poate percepe totusi diferite persoane. Cand vin cele mici n-are nicio treaba
Sa mi se para oare ??
Nu mai, nu-i ingrata, numai ca noi barbatii suntem mai neindemanatici ....
Daca o sa auda ca pot zgaria geamurile, poate o sa-i vina vreo idee ...
"Dupa un timp", sper s-o conving pe nevasta-mea sa curete ea acvariul
Ai si tu dreptate ...
Eu as vrea totusi ceva care sa nu-mi zgarie geamul daca nu voi fi atent. La varsta mea e mai dificil ....

Forum Index » Profile for ReluOlaru » Messages posted by ReluOlaru
Go to: