Message |
|
Inca n-am magneti, dar voi incerca cu un burete nou de vase. Vad ce o iesi ... Oricum dupa curatare voi schimba si vreo 5 litri de apa, ca am mereu pregatita intr-o oala.
Totusi ma gandesc ca buretele cu magnet ( sau cum i-o zice ) e mai practic ca pot intra mai usor unde sunt plantele aproape de geam. Si cum acvariul e foarte mic, sunt cam multe plante pe langa geamuri. Am luat si curatitor de pietris, parca aspirator ii zice. Un tub de plastic cu furtun, de la tertatec, GC30.
|
 |
|
Ahaa, ok. In seara asta il curat
In alta ordine de idei, Musetel se simte excelent. La inceput am crezut ca-i diliu, asa de jucaus e
Azi am cam 10 zile de cand am facut acvariul, si in we poate mai aduc cativa pestisori. Nu multi, vreo 2-3.
Va tin la curent !
|
 |
|
Ce liniste ....
Intrebare: cand vreau sa curat acvariul ( adica sa curat sticla cu buretele ), banui ca tre sa scot pestisorii...
Va rog nu dati cu parul
|
 |
|
Iti multumesc, sa va traiasca si voua ! Nici nu gandesti ce repede trece timpul, ca miine o sa zica si a voastra la fel
Sincer, daca nu erau fetele ( si in special cea mica ), in ciuda faptului ca iubesc enorm animalele, nu cred ca as fi avut rabdare sa ma ocup de un acvariu.
Chiar daca sunt niste mici pestisori, responsabilitatea exista. Eu sun poate de 2 ori ziua acasa sa vad ce face, mai ales ca sunt primele zile in acvariu.
E o grija, dar si o placere deosebita sa-i vezi cum inoata fericiti
|
 |
|
Ideea e ca personajul principal e Musetel. Asa ca orice s-ar intampla, va trebui ca ceilalti pesti sa fie adaptati lui. Norocul primului venit
|
 |
|
Pai d-aia am zis ca sunt dificili, mai ales ca am aflat ca se si inmultesc al naibii de repede.
Cu George am vorbit si pentru pestisori, si o sa merg pe mana lui. Oricum plantele si buturuga le-am luat tot la sugestia lui, asadar "decorul" ii apartine  O sa mai pun o planta mai mare zilele astea, pentru ca marti ii lipsea.
|
 |
|
Vesti bune, apa se limpezeste  Nu-i inca complet limpede, dar nici mult nu mai are.
Am auzit ca sunt foarte frumosi carasii, dar ca sunt extrem de dificili. Evident ca n-au ce cauta in acvariul meu ( daca-i pot zice asa, la cat de mic e ), si vom cauta ceva obligatoriu ROSII !
Legat de limpezirea apei, o bila alba ( daca mi-e permis ) baietilor de la reef !
|
 |
|
Apa e inca putin tulbure. "Musetel" in schimb e foarte vioi
Asta seara am primit comanda ferma ( pentru cand voi putea adauga si alti pesti ) pentru pestisori "rosii"
Va dati seama ca nu are mare importanta pentru "EA", dar sa semene cat de cat..
Asa ca astept sugestiile voastre pentru ce pesti sa adaug. Nu vreau pesti sensibili, nici sa fac crescatorie, si - evident - sa se impace bine intre ei.
Incercati sa deslusiti voi cam ce pesti sunt pe coperta manualului, ca eu habar n-am ...
http://www.youtube.com/watch?v=_Nzg8kNA2WE
|
 |
|
Astazi mi-am dat seama ca am fost un super fraier si am pus cartusul filtrant "invers" in filtru.... Ma rog, am pus unul nou ( a fost livrat cu acvariul ), montat de data asta corect.
Am tot cautat elemente filtrante, si vad ca sunt cam greu de gasit. Am vorbit la un magazin online, si cand l-am intrebat pe nenea de la telefon cate elemente filtrante sunt in cutie, mi-a raspuns: "mecanic, biologic si chimic".... Mai oameni buni, proprietarii astia de magazine online sunt chiar asa saraci cu duhul ??
Ma gandesc ca daca-i intrebi de pesti de apa dulce pentru acvariu, iti vor raspunde: crap, caras, platica, .....
|
 |
|
Cum ajung acasa, fac o poza la eticheta de pe punga. Mi-a ramas o punga de 2,5 kile cu pietris identic dar rosu. Initial am vrut sa-l combin cu alb, dar mi-am dat seama ca iese o tziganie, si ca albul e cel putin pentru gustul meu cel mai frumos.
|
 |
|
Recunosc ca sunt mai mult decati la inceput in privinta acvariilor. Insa, cand m-am dus la magazin am discutat cu vanzatorul, i-am spus ce pesti vreau, nu-i avea, si i-am cerut diverse pentru pregatirea acvariului. Poate am un defect, dar obisnuiesc sa cer sfaturile vanzatorilor cand nu am habar despre acel ceva ce vreau sa-l cumpar. Sunt de acord cu faptul ca nu toti vanzatorii sunt corecti, dar intr-o situatie ca a mea, nu pot crede ca mi-ar fi recomandat un pietris care n-ar fi fost bun pentru pestii ce urmeaza sa-i bag in acel acvariu. Ba mai mult, mi s-a parut deosebit de amabil, la recomandarile lui luand si substratul pe care mi l-a descris, cu avantajele si dezavantajele lui fata de celalat tip de substrat.
Oricum imi voi fixa cateva magazine pe care le voi frecventa cand voi avea nevoie de produse sau pesti de acum incolo. Cred ca e una din variantele cele mai bune si sigure din toate punctele de vedere.
|
 |
|
Eu n-am glumit deloc ! Si anume adu-ti aminte ca nu pricepeam ca imi sugerai sa tin 1 singur Gourami si nu 2 !
Si chiar imi place, pe langa faptul ca iubesc enorm animalele, indiferent care sunt ele
|
 |
|
Cred ca solutiile luate sunt din cele care mi-ai zis. Nu le tin minte si acum sunt la birou.
Eu apreciez si tin cont de sfaturile voastre. Ca dovada insistenta mea cand nu pricep ceva
|
 |
|
Spune-i ca se accepta
La dimensiunea acvariului meu, chiar nu-i o problema sa tin cativa litri la declorinat, dar am si aquasafe pentru cand e nevoie.
Sunt destul de nerabdator ( mai ales cea mica ) sa pun macar 1 pestisor in acvariu, si cred ca azi maiine o sa-l pun.
Imi doresc sa nu fac o greseala, dar ma gandesc ca nici aia de fac solutiile astea care spun ca-i poti pune imediat, n-or fi chiar criminali.
Oricum se fac cam 3 zile de cand i-am dat drumul, si poate am noroc ....
|
 |
|
alber wrote:
...
LE. acum mi-am dat seama de pietris. Esti sigur ca este inert? Un test mititel cu niste otet ai facut?
Nici n-am de gand sa fac teste la produse cumparate din magazine de specialitate, mai ales la pietris. Nu ma pot nici macar gandi ca la Hornbach pietrisul de import pentru acvarii nu ar fi corespunzator.
Si repet, ciclarea ar trebui sa rezolve orice problema, ca in final, asta e motivul pentru care o facem ( ciclarea ).
Gandeste-te ca pestii astia rezista la o gramada de schimbari de mediu neasteptate cum ar fi: cicloane, inundatii care tulbura apa si o contamineaza cu orice e la suprafata pamantului, si tot supravietuiesc.
Poate si noi suntem putin exagerati cu pregatirile astea ...
l.e.
Sa-ti traiasca fetele si toti "prietenii" ei ! :-)
|
 |
|
Chiar nu s-a tulburat absolut deloc, si asta ma bucura.
Acum stau si ma gandesc totusi ca poate suntem si noi putin exagerati in "prepararile" astea. Doar nu ne inchipuim ca pestii astia sunt de laborator si nu vin dintr-un mediu natural, care tocmai "steril" nu e ...
|
 |
|
Mai fin ?? De unde ? Si mai ales de ce ? Asta are granulatia cea mai mica pe care am gasit-o in magazine, adica 2-3 mm.
La mine apa a fost cristal de la inceput. S-a tulburat extrem de putin doar cand am pus o substanta pentru ciclare ( nu mai stiu exact care din ele ).
|
 |
|
Am citit cu foarte mare atentie prospectul si scrie clar ca se amesteca cu pietrisul nespalat ( vezi pagina 2 din topic ).
Banui totusi ca pietrisul cumparat din magazin, ambalat corect, nu-i tocmai scos din garla si bagat in plastic.. Si chiar daca ar fi direct din garla, ciclarea ar rezolva problema. Nu ?
|
 |
|
Nu le-am udat. Am facut exact cum scria in prospect, adica am amestecat uscate: 1 parte substrat cu 5 parti pietris nespalat ( asa scrie ), si le-am pus pe fundul acvariului. Peste am completat cu pietris spalat.
http://www.kubazoo.com/en/jbl-florapol-1136.html
Substratul asta am vazut ca e o argila, sau oricum ceva foarte lipicios dupa ce se umezeste.
In orice caz, substratul a ramas aparent ca aseara. Cel putin pana acum.
Temperatura apei a urcat la 26 grade, adica temperatura din camera.
|
 |
|
Inca o intrebare.
Substratul cat avanseaza catre suprafata pietrisului ? Aseara arata cam asa:
|
 |
|