Message |
|
Dolly wrote:Despre gurami ..
...
Poti sa lasi masculul de gurami, dar nu ii mai cumpara femela. Si lucrurile se simplifica...
BINGO ! Asta nu intelegeam
|
 |
|
De ce te superi ? Eu chiar nu am priceput unde am gresit. Vorbesc foarte serios.
Poate sunt mai greu de cap, dar spune-mi asa, ca la "ingineri", daca Gouramii aia Pitici n-au ce cauta in acvariul meu ca-i prea mic, sau ce pesti si cati ar trebui sa iau pe langa ei sa nu am probleme.
Merci.
|
 |
|
Mah, eu tot nu pricep. 1 pereche de Gourami pitic si inca 2 perechi specii diferite, mici, imi umplu acvariul ? Daca da, cati pesti in afara de cei 2 Gourami pot pune ?
|
 |
|
Pai va fi 1 pereche Gourami pitic, si restul vedem. Gourami are 5 cm e destul de mic, si nu-mi doresc pesti mai mari. La dimensiunea asta mi se pare super ok sa fie vreo 6 pesti ( 3 perechi diferite evident ).
|
 |
|
Pai va zic deja, prima pereche va fi Gourami Pitic, ca asa a fost sa fie. Dupa, as vrea ca sfaturile voastre sa includa pesti compatibili care sa fie: - razistenti adica sa nu fie delicati dpdv sanatate, - colorati frumos ca asa mi-au cerut copiii si mai departe ramane sa-mi sugerati voi, ca eu n-am nici cea mai vaga idee ..
|
 |
|
Asadar:
Acvariul sta cu spatele la un perete, deci e ok din punctul asta de vedere. Priza programabila am luat din start, dar nu stiam cum sa o programez.
Banui ca voi folosi lumina intre 12-22, sau ceva de genul, sa ma pot bucura si eu putin de ei seara cand vin acasa.
Saptamana viitoare voi pune si pestii, sa fiu sigur ca am facut o ciclare buna. Deja am pus de aseara si putina mancare in apa, si voi pune zilnic cate putin.
Ca numar de pesti, vor fi in jur de 6 ( 3 perechi ), si nu cred ca voi pune mai multi, ca n-are rost sa-i inghesui.
Apropo, m-am uitat la temperatura apei si dimineata avea 24 grade. Aseara erau 23. Nu stiu daca e cazul sa iau si incalzitor sa urc putin temperatura. Probabil e si functie de pestii care vor locui in el.
|
 |
|
Ma rog, nu-i marina, ci un peisaj acvatic cu plante-pietre. Asa mi-a venit sa-i zic ca eram somnoros
l.e.
Tot caut de ma dor degetele si nu gasesc informatii despre lumina din acvariu. Defapt informatii sunt garla, dar nicaieri nu spune nimeni cat timp din 24h trebuie sa tinem lumina aprinsa la acvariu. Banui ca si priza cu ceas se foloseste pentru lumina si nu pentru pompa, care banui ca trebuie sa mearga incontinuu.
Ma lamureste si pe mine cineva ?
Si inca ceva. Am gasit in cutia acvariului o solutie TetraAqua SafeStart, care spune ca permite introducerea pestilor imediat in acvariu.
Eu nu i-am bagat inca ca nu-i am, insa am pus cantitatea care scrie pe recipient pentru 30L, si ma intreb daca in 1-2 zile chiar pot aduce pestii acasa.
Diverse discutii pe forumurile de afara am tot gasit, dar ma gandesc ca poate ati folosit si voi, iar un sfat din practica voastra mi-ar fi foarte util.
|
 |
|
Aseara am vazut un acvariu Terta la Hornbach, ceva mai scurt dacat cel de 60L, dar sincer nu m-am uitat sa vad ce lungime are. Era tardiv oricum.
Am vazut in schimb un alt acvariu de 35 litri super frumos, care mi-ar fi placut mult, dar prea scump pentru buzunarul meu http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete/Aquatic_Nature_Evolution
l.e.
Am luat un autocolant de la Hornbach cu o imagine marina ceva, care se pune pe peretele din spate, dar n-am mai avut aseara rabdare sa-l pun. Il pun dupa amiaza cand vin de la servici.
|
 |
|
Acum am facut ochi si sunt bucuros ca apa s-a limpezit. Sa stii ca am cautat acvarii de mai putin de 50 cm lungime ( atat e comoda ), dar toate erau mai mari. Adica intre 30L si 55-60 n-am gasit nimic. Poate daca-l faceam eu din bucati, dar aparea problema capacului, pompei, etc ...
Merci pentru aprecieri, dar fara ajutorul vostru bajbaiam eu mult si bine
|
 |
|
Habar n-am sa-l descriu ( pe capac ... ), dar e foarte frumos lucrat. "Neoanele", e de fapt unul singur, si am senzatia ca e cam rece lumina. Asa o trebui ??
Sa stii ca-mi inchipuiam sa fie mai greu, dar a fost destul de simplu si chiar a mers repede. L-am inceput in bucatarie, si noroc ca mi-a picat fisa sa ma opresc din bagat apa pe la jumate, ca as fi avut o mica problema
|
 |
|
Gata, am "comis-o" ! Substrat am pus ceva mai mult de 1/3 din pachet, amestecat cum spune in prospect cu de 5 ori volumul lui cu pietris nespalat.
Peste, am pus pietris spalat pina la 5 kg. Am pus plantele si solutiile care mi-au fost indicate. Deocamdata apa e f. putin tulbure, dat pe sticla solutiei Easystart spune ca apa se va limpezi in cteva ore.
Acum astept 1 saptamana sau mai mult si aduc pestii.
Cateva poze:
|
 |
|
Priceput. Ma apuc de treaba acum si pun pietrisul mic
Inca ceva ( injurati-ma ), vanzatorul mi-a zis sa pun TOT pachetul de Florapol 200. Pe cutie scrie ca e pentru 100-200 litri, ori eu am doar 30. Ce fac, il pun tot, sau mai putin, adica jumatate din cantitate ? Concentratia prea mare nu face rau ?
Merci !
l.e.
@ender
- Vezi primul meu post.
- Am notat ce spui despre granulatii, si mi se pare evident ca ai dreptate. Merci !
- Calitatea lucraturii e mai mult decat evidenta intre cele 2 acvarii. Daca le vezi, iti dai seama imediat.
|
 |
|
Nus' cum sa incep...
In primul rand am luat acvariul. Cu tot respectul, diferenta de pret intre ce am luat si oferta de la Hornbach are sustinere serioasa. Intamplator a trebuit sa mai dau o fuga la Hornbach sa mai iau pietris, si m-am uitat mai atent la acvariile cu super preturi. Acvariul meu de 30 litri, ca si lucratura, e din alta lume fata de cele de acolo cu mult mai ieftine....
Am gasit si un magazin "cochet" ( www.reef.ro ) , cu marfa de calitate, foarte aproape de mine, de unde am luat plante, cateva solutii si o scorbura ( sau cum naiba sa-i zic ) de la Forest - "decor forest 11", care m-a cocosat - 120 lei !
Plantele sunt dupa cum scrie in factura: bacopa compacta si echinodorus ozelot, in total 4 plante.
Totusi ma roade ceva, si anume pietrisul din acvariu. Intleg ca trebuie sa pun din cel marunt ca bobul de orez, dar mie imi place cel mare, cu granulatia intre 5-8 mm !
Spuneti-mi va rog, cum si cand pot folosi asa ceva, ca imi place asta mai mare. Am luat din ambele granulatii, dar astept raspunsul vostru in seara asta, sa stiu cum fac cu prepararea acvariului.
Repet, NU ma apuc de el, pina nu-mi spuneti care sunt inconvenientele pietrisului mare. Daca sunt mari ( inconvenientele ) nu-l mai pun si-l pun pe cel gen bob de orez.
Si inca ceva. Am plantele cumparate, cand le pun ? Odata cu prima apa, sau mai astept. Si daca trebuie sa astept, cum le tin pana am voie sa le pun in acvariu ?
Poate va plictisesc cu intrebarile mele, dar sincer, nu vreau sa fac gafe.
Multumesc celor care ma pot ajuta !
|
 |
|
Atunci voi lua de la Hornbach. Multe dintre plante le-am vazut la ei ca fiind doar radacina. Chiar il intrebam pe vanzator unde-i planta ca vedeam numai niste pietris in niste pahare de plastic ...
Am dat print la lista si vad dupa amiaza ce gasesc acolo.
|
 |
|
Merci !
Dau o fuga ceva mai tarziu la obor poate gasesc acolo. Daca nu, caut la Hornbach.
Apropo, am inteles ca e oarecum periculos sa iau plante din diverse locuri. Ce-mi puteti despre asta ?
|
 |
|
Mi-ar prinde foarte bine ceva sugestii in privinta plantelor. Dupa amiaza ma duc sa iau acvariul, si as trece si pe la Hornbach din nou sa iau si plante.
Merci
|
 |
|
Ok, fac ciclarea cu plante cu tot atunci.
|
 |
|
La intrebarea mea cu plantele nu mi-a raspuns nimeni. Cand le pun in acvariu ?
|
 |
|
Nu cred ca esti de moda veche. Eu daca stiam dinainte, luam substrat clasic si pietris. Cum n-am stiut, am luat ce mi-a recomandat vanzatorul.
Nu-i gresit nici asa, dar e mai complicat putin cu amestecurile...
|
 |
|
@bobesque
Pai eu am zis ca vreau sa fac altfel ?
@kmol
Ahaaa... nu stiam ca asa se face.
|
 |
|