[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReluOlaru
Forum Index » Profile for ReluOlaru » Messages posted by ReluOlaru
Pai dupa mintea mea si a ce scrie pe cutie, as pune cam 1/3 din cantitate la cei 30 litri ai acvariului si il amestec cu inca de 5 ori pietris.
Peste care sa completez cu pietris simplu pina la aprox 5 cm.
Ma gandeam acum cum naiba voi spala pietrisul asta la un moment dat, fiind totusi 2 straturi distincte .....
Am gresit eu, n-am luat quartz ci pietris.
Totusi, in prospectul de la Florapol, scrie clar ca se amesteca:
Intrebarea ramane: cat de gros sa fie primul strat ?
Am luat cuart alb si rosu.
In prospectul de la Florapol zice sa-l amestec cu pietris in proportie de 1/5-1/10, dupa care sa adaug peste stratul format din amestecul asta, pietris simplu.
Sa pun si plantele acum, sau astept pestii cum a zis vanzatorul ?
Ce culoare de pietris ti-a ramas ? Daca merge combinat cu ce am eu, poate vin sa-l iau.
Merci
ender67 wrote:Du-te la Hornbach...
...
Substratul (Aquabasis +pietris sau Aquabasis+Manado sau simplu Manado) trebuie sa aiba o grosime totala de 5-6 cm ori asta inseama cam 10 l de substrat.

Ceva mi-e neclar:
Amestecul de Florapol + pietris ca grosime trebuie sa aibe ? Banui ca in aia 5-6 cm intra si pietrisul simplu adaugat peste stratul de amestec.
Pietris din ala am luat ( la sfatul lui ender67 ), si am luat 2 culori sa-l amestec. Am luat 2 pungi de cate 2,5 kg fiecare. Evident ca e prea mult, dar asa era ambalat.
Maiine seara o sa am de treaba ...
Saru'mana, pentru gandurile bune.
Maiine o sa va pot spune ce contine kitul comandat. Oricum o sa ma uit la ele ca la avioane ... Citeam acum prospectul de la Florapol, si realizez ca va fi ceva de lucru la prepaparea mediului. In prospect spune sa amestec produsul cu 4-5 parti pietris nespalat, peste care sa pun pietrisul spalat in strat de 4-5 cm. Acum tre sa calculez volume, etc.. sa pot face proportiile corecte.
Mamaaaa, ce mi-au facut colegii cu cadoul asta ...
Da mai, voi aveti foarte mare dreptate, in situatiile cand ai si spatiu unde sa-l pui. Daca nu ai spatiu, ai de ales intre: 1- iei unul care incape, 2- iei unul mare si desfiintezi ceva prin casa, 3- renunti.
Eu n-am cum sa renunt ca plang astea mici, de desfiintat ceva n-am ce, asa ca raman la cel mic.
Am luat de la Hornbach substrat, pietris 2 culori si-l amestec, mincioc, un tapet pentru spate si o priza programabila.
Aveau si AquaPro de 60 litri gramezi, dar neavand unde sa pun asa ceva, am zis ( nu fara mare parere de rau ) pass ...
Sa vad unde naiba il pun pe cel de 60 ....
Am gasit Eheim de 60 litri care costa cat Tetra de 30. In zona asta de bani ce sa iau ?
http://www.happypets.ro/acvariu-eheim-aquastar-60-p-521.html

l.e.
Prefer totusi unul de 30 litri din multe motive ....
Si marci de care sa ma feresc ? Sau altfel : la pompele interne exista probleme deosebite la anumite branduri ?
Daca era dupa mine, nu-mi luam 1 peste asa din senin fara sa ma documentez inainte. Intamplarea a facut sa-l primesc cadou ( m-am trezit cu el pe birou intr-un bol de 1 litru ) si normal ca vreau sa ma ocup sa-i asigur un climat corect.
Spui ca m-am cam arunat departe. E mare un acvariu de 30 litri ? Mie mi s-a parut a fi chiar unul din cele mai mici. Mai mici am vazut la 20 litri, parca 15 si bolurile.
Ce-mi sugerezi sa iau ? Sau ce am ales e ok ? Daca e ok, las comanda si luni il ridic si ma apuc de conditionare ( sau cum ii zice ).

Corect, nu mi-am completat inca profilul. Sunt din Bucuresti.
Merci.
Buna seara,

Ieri am primit de la colegi un Gurami Pitic ! N-am avut acvariu de cand eram copil, dar acum n-am incotro si trebuie sa iau unul mic. Cand spun mic, ma gandesc la unul de 30 litri, neavand de gand sa iau multi pesti.
Am citit pe un alt topic cateva pareri negative despte acvariile Tetra. Ma rog, despre pompele Tetra.
Eu apucasem sa comand in dupa amiaza asta un tetra http://www.happypets.ro/acvariu-aquaart-30-l-p-437.html dar m-a luat frica citind ce spuneti voi acolo.
E vorba numai despre pompele externe, sau instalatiile acvariior Tetra in general sunt proaste ? Pot schimba comanda maiine dimineata daca e cazul.
Un sfat relativ urgent in legatura cu un acvariu bun de dimensiunile de care am eu nevoie ar fi foarte binevenit, si va multumesc dinainte.
Relu

Forum Index » Profile for ReluOlaru » Messages posted by ReluOlaru
Go to: