[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Doooh, ce o fi insemnand cald sau rece legat de culoarea luminii? Grade Kelvin, alea alea.




Intre. Ceea ce este mai important e sa ai filtrare biologica cu minim 25% peste necesarul bazinului. Si schimburile de apa, facute corect, in rest nu prea o sa ai batai de cap.
Lauda ca lauda, dar neste detalii din astea nesemnificative gen chimia apei, o fertilizare, lumina, etc. Stii tu.
Ai foarte mult de lucru cu bazinul. Dar bine ca sunt plantele verzi. Oricum din filmare nu-mi dau seama de multe.



Si cu filmarea, pe mine m-a luat cu ameteala si o mica senzatie de eructare de la miscarea camerei si nu am rau de mare sau altele.
Am vazut bleheri care isi papau cu pofta confrate decedat. Deh, nu prea ies la socotela dupa acomodare, deja m-am invatat chiar daca fac totul ca la carte. Ca sa nu zic de cory ca nu prea se dau la o parte de la carnita proaspata.

Sigur ai facut tu ceva, acomodare gresita, parametrii apei nu prea pe plac, etc. de s-au stins, dar posibil sa mai fie ascunsi pe acolo prin acvariu. Verifica si pe langa masa lui, prin spate, pe jos cu atentie si cu o lanterna. Au unii o precizie la salturi prin locuri inguste de nu iti vine sa crezi.
Ultimile poze sunt cu un mascul de ramirez care din pacate mai are si nitel Finrot, cred.
tiktak wrote:incredibil..
cat de greu a fost sa imi dau seama ca nasimio punea termopane si geamuri in spania
deci ,aici este salvarea mea:X
eu zic ca o sa iasa bine daca ma ajuta el
cand il termin si il populez o sa va dau o poza sa vad daca va place



Nu are nici cea mai mica legatura pusul de termopane cu lipitul acvariilor. Si daca punea termopane in Spania crezi ca e super as in lucrul cu sticla? Hai sa fim un pic realisti.


Si eu prin casa un acvariu cu inaltimea de 50 cm, de firma, si are sticla de 8 mm si intarituri. Pe voi va mananca si nu stiti cum sa va scarpinati.
Bacteriile alea se formeaza si ele daca au ce sa pape. Ceea ce la tine nu este valabil.

Plus ca dry start se foloseste mai mult pentru plante, gen cele care cresc si emers si pentru a avea un bazin la inceput fara alge si cu plante sanatoase si cu un sistem radicular bine format.

Stii cat de greu e sa plantezi niste cuba sub apa mai ales in substraturi usoare cum e manado si sa ti le terfeleasca vreun peste, sa stai toata ziua numai cu mana prin apa sau in loc sa plece gazonul sa o ia inainte vreo spurcaciune de alga?
Ai rabdare pana se adapteaza, minim 3 saptamani timp in care pierde frunzele vechi. Ca si la parvula, cel putin la mine parvula deabia dupa o luna si ceva a aratat semne de crestere, iar Lilaeopsisul am din ala brazilian, creste la fel de incet pana isi face radacini si dupa o ia mai repede. Are de toate la nas.
Prea mult PPS si trebuie invers, dimineata ferropol 24 ( ca asta e mai instabil si trebuie folosit de plante repede cat au lumina ) iar seara sa pui PPS.
Perfect acum, am inteles intr-un final.

Concluzia mea este ca esti al naibii de departe de adevar.
Colegu Nonosu, tu practic ce urmaresti ca eu nu inteleg?

Nu de alta, dar barem sa stim ce sfaturi sa iti dam.
Se face siragul de bule atunci cand il umpli deoarece ai strans sticla incat a presat pe lateralele mici si astfel nu ai lasat un cordon de minim 1 mm.



Sfat general: Siliconul polimerizeaza in contact cu umezeala ( nu apa ) din aer. Iarna se stie ca in incaperile incalzite la temp mai mari de 18-19 grade umezeala este foarte mica. Migreaza din pereti spre partea mai rece, adica exterior. Ca sa fie mai sigur, in timp ce acvariul este lasat la uscat puneti unul sau mai multe pahare/vase cu apa in interiorul acvariului si il acoperiti cu o folie sau chiar cu bucata de polistiren care va veni sub el sau altceva usor, dar incat sa nu afectati structura acvariului. Si nu mai strangeti sticla acvariului cand il lipiti de sa ii iasa ochii din cap.
Daca ai putea sa folosesti o seringa mica si cu un ac foarte subtire incat sa poti baga niste silicon in acele bule.
Calcul: Cata lumina este necesara pentru a ilumina un obiect aflat la o distanta x avand in vedere ca exista un obstacol intre sursa de lumina si obiectul de iluminat?



Si daca tot rasfoiesti forumul, ca acum ai ceva timp liber, ia vezi ce inseamna multa lumina la un acvariu.
Bacteriile arata cu totul altfel. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce apa ai tu acolo la fantana.


http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=011_d
Bine zis domnu' Alber , dar cine crezi ca daca citeste asta si chiar o sa isi faca un mic calcul, la banuti evident, o sa rupa usa magazinelor sa isi ia reflectoare?

Ceeee? Costa frate un reflector ala, ca doar nu oi fi nebun sa dau ( chiar si pe ala mai scump ) 45 pentru un reflector de 85 cm.



Dar nu face nimeni un calcul sa vada cati bani da la electrica cu acel tub in plus pe un an de zile.
Tot ce este posibil. Sunt foarte multe de luat in calcul. Pana si produsele acvaristice dedicate aduc modificari in chimia apei.

Recomandare: cei care va stiti mai putin pregatiti nu recomand experimente de genul cu produse diy din destul de multe motive.
Corect. Bine punctat, rar intalnit dar de apreciat. Multi acvaristii ii vad cu o frica in ei cand e vorba de acest hobby de parca ii pregatesti sa ii trimiti in spatiu. Daca s-ar fi facut vreo scoala/facultate de acvaristica mai ziceam, ba frate ca ai chiulit sau ai trecut numai pe spagi, dar cum nu este asa si consecintele neinformarii sunt destul de rele. Experimentat si pe propria piele dealtfel.

Mergea acea combinatie de becuri daca le fixai in lampa pe vertical, cu spirala indreptata in jos si bineinteles fiecare bec in reflectorul lui conic, un reflector bine calculat sa reflecte cat mai mult din lumina produsa, in acvariu, acolo unde avem nevoie de ea.



Nota aparte, tot legata de iluminat.

Vad o tendinta, bazata sa zic pe un fel de mit sau proasta intelegere a fenomenului. Multi spun ca au la acvariu X watti. Bun. Ii ai, dar unde, putere instalata, da, dar in apa ajung foarte putini din aia totali. S-a tot discutat si rasdiscutat pe tema asta. Eu am facut un calcul mic, pentru mine, si am ajuns la concluzia ca iesi mult mai ieftin pe o perioada de un an de zile daca folositi, chiar reflectoare de firma - si cele scumpe intra in calcul - astfel incat sa se reflecte cat mai multa lumina produsa de acel tub decat sa insirati n-spe tuburi dar fara reflectoare, unii mai intind o folie de aluminiu - din aia care se foloseste in bucatarie, ca asa au gasit ei metoda fantastica de a compensa din pierderi. Complet fals si eronat, iar partea proasta e ca prinde la populatie, deh unii e mai cu putina carte decat altii. Fara suparare dar e un fapt real. Unul dintre acvariile personale, 180 litri identic ca dimensiuni cu ale unui coleg de acvaristica, este iluminat de instalatia originala 2 x 30w dar am pus pe tuburi reflectoare. Colegul are o instalatie de 3 x 39 w, doar cu o folie de aluminiu intinsa pe capac. Concluzia, la nivelul substratului bazinului meu ajunge mai multa lumina decat la el. Cel putin vizual este o diferenta deloc neglijabila.

Va rog pe cei care puteti sa confirmati sau aveti alte informatii legate de acest subiect sa luati cuvantul ( scris ) aici.

Nici pe departe nu se poate lua in calcul cele doua configurari.

Unul e tubul drept si mai ales ca mai reflecta ceva carcasa aia si alta sunt tirbusoanele alea de becuri. In prima varianta cu 4 x 23 w aveai maxim 20 w real care erau utili in acvariu. Ai fi avut aceleasi rezultate daca foloseai 10 de 23 w.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com