[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
florin27 wrote:Unii prefera lumina rece, care sa previna aparitia algelor, insa asta nu prea face nici bine plantelor.


Eu zic sa te mai documentezi in privinta asta. Sau vino cu argumente, o diagrama, grafic de spectre si absorbtie a luminii, etc.

tidy wrote:nu am cum sa maresc lumina ptr ca capacul este standard cumparat si are doar 2x 20W tuburi de 59cm, nu mai am cum sa adaug alt neon numai daca schimb capacul.


Zau?

Capac MP 60x30 cu tuburi de 18w.

image


Iar legat de reteta cu drojdie, eu am incercat cam in toate variatiunile cu/fara gelatina, drojdie uscata/umeda si rezultatele au fost aproape la fel, a depins numai de cantitatile folosita si temperatura ambientala. Si nu folosesc de ieri.
Fertilizanti care contin nitrati sau pe cale naturala, mai multi pesti, dar nu recomand varianta asta. De tulburat apa nu vad de ce, foloseste foarte multa lume fertilizanti si vad ca nu se plange nimeni.
La cum arata planta nu duce lipsa de fier dar de NO3 ii frig buzele.
geo13 wrote:Eu am vazut ca lungimea acvariului este de 60 cm., nu stiu de ce trebuie tubul de neon sa fie de 438mm.


Pai urmatoarea dimensiune mai mare la t8 este de 600 mm si cu tot cu socluri depaseste mult lungimea bazinului. Ar mai fi varianta cu t5, cel de 55 cm, dar inseamna modificari importante la capac.


PS. Neoanele nu se gasesc de cumparat la "metru".
Se poate merge si cu carcase standard de 10", unde rezervele de prefiltrare mecanica, cel de 1 micron, se gaseste la preturi intre 5 si 15 lei iar cel de carbune intre 10 si 30 lei. Am gasit cartus ceramic de prefiltrare cu o rata de 99 pana la 90% la particule mai mari de 0,1 pana la 0,05 microni ( acesta ajungand la suma fabuloasa de 27 lei ) care bineinteles se poate folosi si pentru filtrarea apei normale pentru schimburi, nu numai pentru cei cu osmozoare. Si bineinteles carcase pentru cartuse, cu filete de 1/4 , exact ca cele de la osmozoare, la pretul de 37 lei.

Asa ca cei care va coditi de osmozoare si totusi aveti nevoie de ele nu mai aveti scuze.


Io am. Osmozor, nu scuze.
Mai simplu : Temperatura de evaporare este cantitatea de caldura necesara unei substante pentru a începe procesul de evaporare (de trece din forma lichida în forma gazoasa). Si aici depinde de presiunea atmosferica ( in calculul nostru influenteaza putin rezultatul ) dar per total apa ca sa se evapore are nevoie de caldura, ea fiind absorbita din mediul ambiant, implicit din aer cat si din lichid. Si cum presiunea influenteaza e bine ca, coolerele sa traga aerul de sub capac.
Unul o fi t8 iar celalalt t5, sau sunt de diferite dimensiuni sau este o greseala la specificatii. Citeste mai atent la specificatii.
Si vezi ce faci cu filtrarea aia la cati pesti ai acum. Filtrul ala este o gluma. Cel mai potrivit acvariul pentru el este unul de 5 litri in care tii doar un cory.
Placile orizonatle poti sa le faci din blat de bucatarie, sunt de grosimi mari, pana in 40 mm dar si cel de 28 este suficent, iar peretii verticali, o sa fie 3 ori ii faci din pal de 22 mm sau dubli din pal de 12 sau 16. Spatele dulapului, pentru rigidizare il poti face dintr-o singura bucata si la fel ca si peretii trebuie sa fie intre cele doua placi orizontale.
Incepatorul wrote:...Faza este ca acvariul dupa 3 zile de la amenajare vad eo ca o duce bine, plantele incep sa creasca...


Plantele isi refac sistemul de radacini si incep sa absoarba din substantele folositoare in jurul a 10-20 zile, ceea ce vezi tu crestere in 3 zile sunt ca frunzele noi iesite folosesc din nutrientii stocati in stem si frunzele vechi.
Humbert wrote:posibil sa se comprime aerul, desi nu prea vad de ce s-ar intampla asta, avand in vedere ca nu fac decat sa inlocuiesc apa cu aer si nu exista nicio constrangere de volum - sistemul este deschis, nu inchis.

in orice caz, tot cred ca e cea mai rapida si la indemana solutie pt un dozator.


Humbert wrote:schema e asa:
1. in capacul petului dai 2 gauri prin care bagi 2 furtune: unul prin care va intra aer de la pompa si unul prin care va iesi solutia catre acvariu
2. furtunul prin care intra aer este scurt, furtunul prin care iese solutia se duce pana la fundul pet-ului si sta tot timpul scufundat in lichid





Este inchis sau deschis? Ca ce zisei tu prima data se pare ca e sistem inchis, aerul impinge lichidul prin furtun din sticla in acvariu.
Sau folosesti doar o priza programabila dar diluezi fertilizantul incat sa fie pompata doza dorita in intervalul de 1 minut. Dar varianta cu bidonul de plastic nu prea e buna, rezulta in dozaje neprecise in timp deoarece odata cu golirea recipientului se mareste perna de aer acesta fiind comprimabil.
Si viermii aia cum apar acolo in otet?
Dolly wrote:... multi care dau gres au prostul obicei de a da vina pe echipamente, nu pe ignoranta lor.


Foarte finuta exprimarea folosita, dar cred ca mergea inlocuit cu alt adjectiv mai aspru nitel.
Poxilina nu lipeste suprafete ude.
Si tu il lasi doar doua zile pana incepi sa umbli la el? Nu e polimerizat bine siliconul si poti sa ai surprize exact cand ti-e lumea mai draga. Acum depinde si de bazin. Mai lasa-l sa se usuce cateva zile si dupa cu un cutter, dar cu lama mai buna o sa se curete foarte usor surplusul de silicon.
Cabomba creste si la lumina de lumanare. Am avut odata cateva fire aruncate intr-un acvariu in care mai sprijineam pesti si singura sursa de lumina era ce difuza care ajungea pe usa, acvariul fiind amplasat la 4 metri de usa, aceasta fiind singurul loc pe unde intra lumina in camera si a crescut frumoasa si de un verde inchis splendid, distanta internodala foarte mica si coronament mare pana in 3 cm diametru. Nu conteaza asa mult cantitatea de lumina cat si calitatea ei.
Sunt mai multe soiuri care seamana cu vivipara sau acicularisul, cum ar fi Eleocharis baldwinii. Asta are frunzele mult mai subtiri si creste haotic. Iar din ce vad eu in poza ta plus ca din intamplare am avut si eu planta asta iti spun sigur ca e baldwinii. Nu o sa poti sa o faci sa creasca ordonat.
Nope. Ambele sunt micro cu diferenta ca cel 24 este mult mai instabil dar mai repede asimilabil de catre plante. Ce iti spune tie acel 24 din denumire? Cel obisnuit are o stabilitate mai mare in apa astfel fiind disponibil pentru plane o perioada de cateva zile.
Dupa ce te-am coplesit cu felicitarile ne dai si noua detalii legate de chimia apei, ma intereseaza cel mai mult KH si GH, dar si celelalte rezultate la teste, fertilizantii macro si micro. Numa' ca idee, daca se poate.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com