Message |
|
Sunt bune ventuzele lor. Am diferite modele si stau ca in prima zi. Spalale bine pe partea de contact si sticla, de alge sau ce mai e pe acolo sa nu piarda din suctiune.
Hint. CUm sa le pozitionezi bine sa nu mai ai surprize. Scoti suportul cu ventuze de pe capul pompei si il lipesti prima data cu ventuzele de sus, apesi bine chiar duci suportul la un 45 de grade si apesi cu simt de raspundere iar dupa ce il duci la verticala doar presezi putin sa prinda si ventuza de jos, dupa care pui filtrul la loc in suport.
|
 |
|
In primul rand despre ce filtru e vorba.
Doi la mana, spala bine ventuzele si sticla unde vin prinse.
|
 |
|
Filtrul tau circula apa cu 300 litri pe ora. De filtrat se ocupa mediile. Eu zic ca e cam slab ca debit, oricum parerile sunt impartite.
Precizeaza ce model e ca sa te putem ajuta mai departe.
Iar pentru moment , la ce nivel te situezi cu acvaristica iti zic ca e bine sa lasi doar acel neon, ca instalatie. Cauta dupa un tub de 15 w cu cod 865 si un reflector pentru el.
|
 |
|
Si cory ar trebui in numar mai mare, 4-5 ca sa fie ok pentru ei si astfel ai un acvariu populat corect. Si vezi cum faci sa rezolvi problema filtrarii pentru toti pestii aia. Mai citeste pe aici ca sigur o sa gasesti raspunsurile potrivite. Nu te infinge in primul filtru care il vezi chiar daca zice ca e ok pentru un acvariu cu volum mic ca al tau. Altele sunt criteriile dupa care se catalogheaza un filtru de care iti va trebui tie acolo.
|
 |
|
Cel mai bine vezi ce oferta ai la noi pe piata, notezi modelul si dupa il cauti pe pagina producatorului. Acolo sigur ai specificatii si descriere clara, plus ca ai la indemana netu si yutubu pentru detalii "picante".
|
 |
|
Clasicul barbed hose conector, adica stut cu striatii, sau cum naiba le zice de nu lasa furtunul sa alunece de pe conector. Sunt pompe care au stut filetat si vin la cutie cu diferite piese pentru adaptarea la diferite diametre, aparate sau folosirea uscata sau umeda.
Un exemplu, aici ai un filmulet cu o prezentare si mai jos o poza. http://www.youtube.com/watch?v=sknyLd6Q1hg Tu vezi de care gasesti si te descurci tu mai departe.

|
 |
|
Rotiferi, plancton, etc.
Daca pui doar apa si papa de creveti nu inseamna ca ai un mediu izolat si steril. Da-te doi pasi mai inapoi, metaforic si analizeaza imaginea de ansamblu, tot metaforic. O sa-ti explici mai multe, dar tre sa pui mintea la contributie.
Ce mi-a dat mie la cautaea cu google, http://en.wikipedia.org/wiki/Rotifer http://en.wikipedia.org/wiki/Plankton
Indiferent daca stii engleza sau nu oricum ai imagini la dispozitie si poti cauta si tu mai departe dupa denumire. Evident si dupa pui de creveti si o sa vezi ca ai de unde te informa.
|
 |
|
Google dupa Sicce.
Nu recomand dupa ureche.
|
 |
|
Nu comentez compozitia, au zis colegii mai sus.
Dar la cat ma mai pricep si eu putin, vezi ca tenellusu ala e cam deghizat in sagittaria, daca nu o fi chiar ea.
|
 |
|
Nu te inseli.
Daca filtrezi prima data prin NPS normal ca si apa dejectata va contine mai putini nitrati, fosfati si silicati, iar de potabilitate va fi, normal, mai buna decat cea de acum, stiind clar ce probleme sunt cu nitratii si nitritii din panzele freatice. Partea mai putin buna e ca se va consuma mult mai repede cartusul de NPS.
|
 |
|
Da. Apa de dejectie va fi aceeasi apa bagata in osmozor numai ca filtrata de sedimente si prin carbune activ si bineinteles mai bogata in saruri/cu o duritate mai mare.
|
 |
|
Nu trebuie sa fie pietrele lipite de burete ca sa impiedice circulata apei. Stiu ce zic.
Daca vrei sa intelegi bine, daca nu, asta e ... Poate in cativa ani o sa intelegi mai multe, bineinteles daca te tii in continuare de acvaristica. spor.
|
 |
|
Ma repet, nu are cum sa ii stea operculii branhiali departati de corp chiar daca a slabit asa de mult. Nu e natural.
Am facut eu un efort si o cautare pe net dupa problema asta si la toate cautarile a dat ori intoxicatie cu amoniac ori paraziti. Daca stii ca e de mult timp treaba asta si nu ai introdus pesti noi recent tot ce e posibil sa fie intoxicatie cu amoniac dar si in acelasi timp din cauza apei neadecvate, pestelui i-a fost slabit sistemul imunitar si a fost afectat de vreun parazit purtat chiar de el sau de alt peste. Si normal odata afectat ii va da peste cap functiile vitale.
Preponderent se pare ca neonii is predispusi la acest fenomen.
|
 |
|
Vezi ce faci cu bolborisitorul ala, ca scapa bule si prin burete si sigur ii scazuta eficienta. Ia si pietrele alea de pe langa el sa lasi libera circulatia apei.
|
 |
|
Medicu veterinar nu ti-a precizat ca ce faci tu acolo cu doi carasi si restul de pesti care vrei sa-i bagi in 80 litri nu prea e ok ?
Poti sa bagi si apa de izvor dar fara un test in prealabil la duritate si alti contaminanti cum ar fi pesticide/nitrati/etc nu prea e bine.
|
 |
|
Unui peste slab nu prea ar trebui sa i se vada branhiile. Cel putin atat stiu. Dupa cum il descrii tu cred ca cea mai mica problema a lui e subnutritia. Sigur este o inflamatie produsa de ceva. Oricum nu bun. O sa par putin mai sadic dar dupa parerea mea, dar cu toate bolile astea si adaptarea lor, ca si la om, au inceput sa atace pestii de orice natie mai bine il sacrifici. Sunt bune si tratamentele, dar odata avute sechele nu prea il mai duci la normal.
|
 |
|
Si apoi sunt eu ala al dracului.
Succes vere ca ai nevoie cu tona. Over and out.
|
 |
|
Osmozorul de care zici la o presiune de 3 bari produce putin sub 2 litri pe ora, de apa osmozata iar raportul de dejectare este de 4,5 litri de apa la 1 litru de apa pura produsa. La o presiune mai mare a apei in retea sigur o sa produca mai mult, rational ar fi la o presiune de 6 bari sa ai undeva la maxim 3,5-4,5 litri de apa pura pe ora.
Vezi ca sunt pe piata filtre ceramice pentru impuritati, cu eficienta mare. Poti folosi unul din asta inaintea instalatie de osmoza pentru o mai buna functionare in timp. Daca esti interesat da-mi un PM si explic mai multe.
|
 |
|
Inutil.
Folosesti tormecul doar daca vrei sa faci adaos de acizi humici, tanin si sa scazi ph-ul apei, ceea ce nu-ti recomand daca nu ai teste de ph si ceva cunostinte sa tii in frau oscilatiile inerente.
Iar pentru filtrare folosesti doar un burete sa retina particulele mari de mizerie, un mediu bio eficent, ai de ales din multe si la final un pad de perlon pentru polisharea apei.
In loc sa faci chestia aiai afara si din ce vad in poza ar fi un filtru intern care propulseaza toata afacerea, mai bine burdusesti cu substrat pro sau ceva tot asa de top pe cel intern si iesi mai bine si mai sigur si evident mai ergononomic.
|
 |
|
Nu mai da banii si pe testul de la tetra. Eu am avut doua din loturi diferite, in termenul de garantie, pastrate corect si nu indicau la fel. Cel mai bine fa putina munca si testeaza cu o solutie de concetratie stiuta de NO3. Asa cel putin stii care ii abaterea testului si poti aproxima pe viitor.
|
 |
|