[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Incalzitorul de substrat nu are aceeasi functiune ca si cel normal de coloana de apa. Atentie mare aici.
Poti folosi un polistiren de 3-4-5 mm, acelasi efect o sa aiba ca cel de 2 cm. Si daca e si inchis la culoare chiar ca nu mai trebuie mascat.
Nu cred ca ai ca substrat fertilizant feropol, doar daca nu a scos intre timp JBL asa ceva. Citeste mai cu atentie pe ambalaj.

Acvariul nu este ciclat si au luat avans cianobacteriile. Plus ca nu stiu de ce am sentimentul ca acvariul ala este expus la radiatia solara cam pe direct adicatelea cu alte cuvinte bate soarele in el, suficient si 1-2 ore pe zi.

Cauta pe aci pe forum, ca daca zic de google iar imi sare in cap lumea, dupa alga aia, de fapt e o bacterie, BGA, blue green algae, cianobacterie, etc.
Schimbul de gaze se face la suprafata de contact dintre apa si aer. Cu cat agitatia e mai mare cu atat se face schimbul mai repede. Ca folosesti doar pompa de aer sau doar filtrul incat sa produca ceva valurele deasupra apei este suficient. Oricum cu pompa de aer nu poti doar oxigena, gazul care il pompeaza e chiar aerul atmosferic si stii cam ce concentratie are fiecare gaz in parte.
keresztesi alex wrote:exact ca si robinetul ca si el trebuie deschis la maxim ca sa redea presiune totala din butelie pe manometru

Si daca deschid robinetul doar o treime sau pe sfert imi arata mai putin, respectiv raportul la cat e deschis robinetul, presiune pe manometrul circuitului mare?

Hai ca iti zic ei ca nu toti sunt genii, dar nici tu nu ai realizat ineptia. Cand folosesti la acvaristica, la ce debit de gaz lucram poti sa stai deschis cu robinetul mare la miime de sfert. Chestia cu deschisu la maxim e valabila numai la faza cand este folosit ca stingator, sa iasa co2 repede si pe distanta mare sa stinga ce e de stins, dar nici acolo nu prea e relevanta treaba cu deschisu la maxim ca sa arata presiunea corect pe manometru. Vezi tu la fizica aia, cu sectiuni, debite, etc. Presiune de 100 bari trece si prin por de 1 micron si prin gaura de 1 metru.

Hai sa-ti mai zic de ce e cam bine sa tii , cand folosesti cu scop acvaristic, robinetul dat la minim, dzeu fereste sa plesneasca ceva pe la reductor, ca nu toti le avem cu astea si unii strang mai putin, folosesc garnituri necorespunzatoare sau de frica strang reductorul pe robinet de iese zeama, si cum butelia din dotare sigur nu are limitator de curgere in caz de ceva - se goleste foarte repede ducand la alte neplaceri si/sau probleme mai serioase.
Nu o sa gasesti filtru cu pompa de aer incorporata. Absolut niciodata. E doar un tubulet montat pe evacuarea filtrului iar absorbia aerului in curentul de apa este data de efectul venturi. Cu cat debitul este mai mare cu atat va trage mult mai mult aer.

Cauta ca filtrul sa aiba suficient spatiu pentru mediile filtrante, chiar iti recomand sa folosesti si altceva inafara de burete. Arunca un ochi dupa Aquael Turbo 650, parca asa ii zice. La ce ai tu acolo si la cate stii momentan ala e filtru facut special pentru tine. Crede-ma. Eventula pentru o treaba facuta cu cap si pe o perioada mai mare cumpara si o cutie de 250 ml de Eehim Substrat Pro si o torni in carcasa filtrului, dupa ce scoti celelalte medii. lasi sa functioneze filtrul non stop si cureti doar buretele ala de jos gri, cand vezi ca s-a redus debitul, atat, la bilele de la eheim nu umbli la ele decat la an, sau mai rar.
La xenia. Daca stii unde este servisul renault, am uitat cum ii zice, nu am treaba cu ei, mergi pe strada aia inainte inca 100 si ceva de metri si dupa o curba mica dreapta-stanga imediat pe stanga e o baraca metalica cu un rezervor mare alb la intrare. E 2 lei si ceva kg de co2.
Recomandat e sa ii pui robinet. Sunt cazuri cand odata actionata maneta sa scape si pe langa co2. Ele sunt facute pentru stingerea incendiilor si se golesc foarte repede in timpul actionarii de aceea nu e prea importanta etansarea pargiilor perfect plus ca in interior are atasat un tub ca sa iasa co2 lichid de jos din butelie. S-a mai discutat acest aspect. De altfel buteliile sunt foarte bune, ele fiind folosite de personal uman care nu necesita atestari si altele, fiind destul de sigura in manipulare.
Multe capace au spatiul dedicat pentru neoane mai mic decat lungimea acvariului. Cel putin mi se pare logic. Prima data si cand te uiti la el, constructiv, e clar ca nu va avea spatiu liber pe lungime cat acvariul. Cel mai permisiv e cel clasic de MP, un 56 cm, urmand cel clasic de la Juwel cu un 52 si dupa aquaelul care e putin bombat, instalatia originala fiind o lampa PC in carcasa de unde si designul capacului.

Iar legat de caldura stai linistit ca nu o sa afecteze capacul. Plasticul din care e facut e termoformat si ai nevoie de o temperatura de 240-260 grade celsius ca sa incepi sa-l inmoi. De la 210 grade in sus fiind mai flexibil decat in mod normal dar nu o sa isi piarda forma decat daca este presat sau torsionat cu ceva forta.

Mai cauta pe aci ca s-a mai discutat legat de instalatii.
Pai sticla mai actioneaza si ca filtru , anumite lungimi de unda fiind oprite sau reduse in functie de anumiti indici ai sticlei, pozitie, unghiuri de refractie si reflectie. Ar mai fi a doua problema, condensul care s-ar strange in acel spatiu si probabil daca mai ajunge si apa din acvariu acolo cand se usuca lasa urme de calcar care vor reduce si mai mult din luminozitate.

Acel acvariu este construit de tine?
Mie imi place combinatia intre 865 si 830. Nu scoate in evidenta culoarea unor plante dar ca aspect vizual pentru mine e ok si am plante sanatoase. Ca mai sunt cateodata printre ele si alge sanatoase asta nu denota decat un acvariu functional. Nu poti sta 24/24 cu testele pe acvariu ca sa nu faci pic de alga decat daca esti maniac cu acte.

PS. O fi ele controverse, dar cu cat citesti mai mult si mai, cum sa zic, selectiv, folosesti un pic si de logica sigur vei reusi, plus ceva ajutor de alti colegi. Dar daca astepti numai ca sa-ti dea cineva raspunsuri la intrebari vor aparea si aici sfaturi controversate. Intrebarea fiind, in acest caz, cum vei reusi sa-ti dai seama ce ar fi corect?

De exemplu, eu, nu stiu cate topicuri am deschis sau am postat intrebari legat de acvaristica pe acest forum sau altele, dar iti spun ca sunt foarte putine, extrem de putine si asta la inceputuri, respectiv peste 2 ani in urma, cand restul mai batrani stiti cum se manca acvaristica si la ce nivel. Ce am avut nevoie am gasit cautand si analizand putin informatiile. Atat.
Ai de la osram , 865, de 18w la 8 lei bucata.

Opinia mea, din ce scrii tu pe aici, ca nu intleg graba unora. eu zic sa mai citesti si sa recitesti ce ai citit pana mai prinzi unele lucruri. Sigur din graba o sa dai rateuri, si o sa fie, crede-ma.
Tu ii recomanzi pompa de aproape 3 mil lei , intradevar e buna pompa, dar nu cu foarte mult fata de Sicce, iar ce ii recomand eu e sub 1 mil lei. Plus ca poate apela la modelul Syncra de la Sicce care si ala e oricum la jumate pret fata de Eheim si ceva mai bunicica.

Si daca o pompa nu are reglaj pe ea se poate face asta dintr-un robinet montat pe instalatie. Reglajul facandu-se prin taierea debitului, exact cum se face si daca are pompa inclusa robinet sau clapeta de reglaj. Nu va mai tamponati atata de niste detalii extrem de simple.
De preferat ar fi fiecare specie in acvariu dedicat.

Sunt killie, nu guppy. BTW, da de unde ii procuri, asta ii dilema mea.
alber wrote:Haideti sa revenim la subiect, va rog. Si sa-l lasam pe nea Gogu sa-si mai vada de ale lui, ca nu doar la el gasim informatiile de care avem nevoie.

Corect si asa, dar la o cautare pe net, in urma indexarii, mare parte din linkuri o sa fie si de aici de pe forum. Mie cel putin imi este mult mai usor. Deschid cateva pagini, citesc in fuga peste tot si ajung la o varianta de raspuns dupa care o rafinez cu o cautare mai amanuntita/profundata - de aici si parte din cheia unor reusite.

Zic asa ca nu mereu gasesti un raspuns concludent pe problema ridicata cu detaliile care te intereseaza. Vorbesc in numele celor consecventi si interesati, de restul ......

On topic. Situatie concludenta, cum zice petrutz2003 - sa fie pereche, nu mascul si femela iar colegul nedumerit intreaba cum adica. Ceea cel putin pentru mine e clar ca nici nu a citit macar printre randuri la informatiile gasite pe net. Informatii elementare care sunt gasite in proportie mare la discutii legate despre, specific aici, scalari. Dupa, urmand rafinarea lor si studiu aici, dar cum unele informatii de baza nu le are chiar ca nu prea merge asa de usor si iar se face un topic de cateva pagini in plus pe langa celelalte.

Nu prea merg alea. Corp interior aluminiu unde vor apare oxidari, ungerea lagarelor se face cu antigelul din instalatie si daca o folosesti la apa simpla nu prea e ok. La acel consum si cat se incalzeste in mers sigur va ridica temperatura din acvariu. Plus ca sunt mai scumpe decat una dedicata, cu consum mic si expres pentru asa ceva.

http://www.sicce.com/prodottiDettaglio_eng.php/prodotto=multi-800-1.300/idprodotto=5

http://www.sicce.com/prodottiDettaglio_eng.php/prodotto=syncra-silent-0.5-1.0-1.5/idprodotto=6

http://www.sicce.com/prodottiDettaglio_eng.php/prodotto=syncra-silent-2.0-2.5-3.0/idprodotto=59

Prima greseala mare, dai multa mancare inainte sa pleci, si in astea 3 zile o sa fie o crestere brusca de amoniac, plus ca sigur filtrarea biologica nu e "completa", nefiind acasa sa poti rezolva din eventuala problema vei imbolnavi chiar omora o parte din pesti.

Daca ai putea sa le dai cu o zi doua inainte de mancare mai mult si inainte sa pleci le bagi un schimb de apa mai mare cu sifonare de dejectii, fara sa atingi filtrul, va fi oarecum ok.
Si unu e suficient, o sa dispara in ritmul cat poate sa pape el si bineinteles cat de repede se reface alga.

Tu cu 50 litri stai sa schimbi 12 litri saptamanal. Chiar 12? Nu puteai sa faci de 15 sau 20. Ce sa mai zic de astilaltii care mai spetesc, ca le e lene sa faca instalatia de schimb la picatura, cate 100-200 litri saptamanal?
Butelie de 500 grame la acvariu de 360 litri e ca si cum ai hrani un elefant cu o lingurita din aia de plastic de unica folosinta. Il pui pe om sa se duca saptamanal la centrul de reincarcare.
Nu a zis nimeni ca sunt paraziti.

In linkurile alea doua de mai sus nu ai identificat in poze nici unul?

Tot ce e posibil, daca iti mai aduci aminte de la orele de biologie cum zicea proasta aia de profa ca sunt nspe mii de milioane de insecte si alte ganganii din alea mici? Eeeee, tu ai in acvariu doua din acele specii.

Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to: