Message |
|
Ia Sun Sun si de restul iti cumperi material filtrant de calitate!
|
 |
|
Cipy135 wrote:Salut  as dori si eu sa stiu daca as putea sa cresc o planta de gazon fara co2 si fara substrat special ,doar cu fertilizatori lichizi ??
Acvariu are 63 de litri ,lumina din dotare ,deoarece l-am comandat de pe net ,incalzitor ,filtru intern evo din dotare pt acvarii pana la 80 de litri. pompa ci perdea de aer .
Acvariu e functional ,am vreo sansa sa cresc plante de gazon in conditiile precizate ??
Multumesc !
Ia uite ce scrie mai jos:
Hemianthus callitrichoides e o planta moderata cu crestere inceata. Ea necesita lumina din abundenta, nivel generos de nutrienti, un substrat de granulatie mica si un nivel bun de CO2, ca sa se descurce bine in acvariu. Ea va raspunde cu mult perling daca aceste conditii sunt indeplinite. 0.5W/l sau mai mult o vor face sa creasca lipita de substrat. O regula buna pentru aceasta planta este urmatoarea : Cu cat are mai multa lumina si CO2, cu atat planta va creste mai bine.
Pe scurt, nu!!! Schimba lumina si ai ceva sanse sa cresti Marsilea hirsuta, nicidecum HC.
|
 |
|
La mine stau geamurile larg deschise minute bune dupa ce se trezeste copilul (pe la 7). Inainte sa plec cu el catre gradinita mai trag o tura de aerisire (dupa 8). Geamul de la baie e pe ventilatie aproape 24 ore/zi, adica sta inchis cat timp este spalat copilul. Gatim la 2 zile si aerisim livingul (am open space) cam jumatate de ora dupa ce se termina nebunia. Eu ma bag la somn mai tarziu cu o ora decat gasca si pentru ca-s gras si calduros mai deschid o cateva zeci de minute usa de la balcon cat ma uit la un episod.
Suntem plecati de acasa cam 10-11 ore/zi, deci sunt ferm convins ca, cel putin in cazul meu, apa evaporata din acvariu contribuie destul de mult la procentul de umiditate din casa.
|
 |
|
@Disciponel, sistemul cu rezerva e bun doar daca ii atasezi si un ventilator, altfel e ineficient. Am avut asa ceva si sta pe pervaz, sa-l fac de rusine in fata vecinilor
@Silviu, cam 60x45, fara capac si cu o oarecare cadere de apa. Filtrul este o cutie din plexiglas fara capac.
|
 |
|
Un dezumidificator face minuni. Mie m se evaporau cam 2 litri de apa pe zi din bazin. Daca mai si gateam simteam mirosul in casa 3 zile. Acum am facut rost de un dezumidificator (de 5 meleoane fac altceva in casa , sau merg la fetite  ) care a functionat 2 nopti consecutive in living si am scapat de geamurile aburite dimineata. E un pas important, chiar daca nu am scapat de problema definitiv. Il mai iau si weekendul asta si-l tin vreo luna la mine.
Nu vrei sa stii cat de negre erau geamurile daca nu le stergeam saptamanal
|
 |
|
Da, poate! Pentru alte intrebari e bine sa deschizi un topic doar alt tau unde sa primesti raspunsuri
|
 |
|
um02122 wrote: Asa se intampla cand pui un bebelus de 2Kg langa un adult de 60Kg.
Multumesc!
|
 |
|
Multumesc, sefu'! Deja danseaza pe AC/DC, Tool si Black Sabbath
Bite me, amandoi
|
 |
|
Ai tu acvariu mic, menajero
|
 |
|
O dovada palbabila?
|
 |
|
"Ute mecii acariu a nashu" !
|
 |
|
|
 |
|
Un vecin renunta la 3 prize ca cele din titlu ( http://www.edimax.ro/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/ro/home_automation_smart_plug/sp-1101w/ ) fara cutie, dar cu folia pe ele. Le-a folosit 2-3 luni pana si-a luat becuri inteligente.
Pret 80 ron/bucata. Poate fi contactat la nr. 0733 071 403 - Claudiu.
|
 |
|
|
 |
|
Nu cred ca cei de la ADA au negat ca Bio Rio ar fi altceva decat piatra ponce, doar ca specifica un lucru: selectionata! Idem Matrix.
Daca nu ma insel, un reprezentant Seachem in Romania activa pe forum? Nu mai gasesc acum userul ca sa-i adresam o intrebare
|
 |
|
http://acvariu.ro/forum/posts/list/38650.page
Nu-s luate de pe aliexpress, dar poti sa-ti faci o idee. Cineva de pe forum a luat seminte si de acolo si tot "busuioc" i-a creecut in acvariu.
Altii au luat seminte si au super plante. Depinde de noroc, cred!
|
 |
|
Nu are cont aici, are pe acvarist. Drafra, parca era userul.
|
 |
|
Radiatoarele vor ajunge la colegul @scorpionul saptamana viitoare.
Se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
3-4 radiatoare ale caror dimensiuni le gasiti aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/40796.page se doneaza pentru ca nu-mi sta mintea sa fac o lampa pentru mine (plus ca lenea-i mare, altfel nu aveam burta  ). Ridicarea din Magurele sau Electromagnetica.
In cazuri exceptionale le pot trimite in Cluj, Iasi, Timisoara, C-ta, Bacau, Brasov, Pitesti, Craiova, in functie de cum data la care am transport disponibil.
Contact pe PM
|
 |
|
Multumesc baieti!
|
 |
|