Message |
|
Stiu ca avem un coleg ce foloseste proiectoare cu led Lohuis si e super multumit. Parca @ocean. Eu am avut 2 proiectoare pana acum de la iluminat-ieftin si m-au lasat dupa 10-12 luni fiecare
Daca mergi pe proiectoarele no name, ia-ti 3-4, macar sa ai rezerva!
LE: @Humbert are dreptate, ia-ti de 20W. Vor penetra mai bine coloana de apa. Raman la ideea ca e bine sa ai unul de rezerva.
PS: incearca sa discuti si cu @rick (Emil Visan), sau @visiniu, ei au lotusi foarte frumosi in acvariu. Eu la @visiniu am vazut primul bazin luminat cu proiector led si care o ducea foarte bine! Iar suportul era facut din canalet de cablu.
|
 |
|
Foloseste Bedegel, sau lasa copilul sa roada diverse jucarii pentru dentitie, in special cele care se baga la frigider/congelator ca sa ajute la reducerea inflamatiei gingiilor!
Mie-mi rodea degetele, iar uneori mai musca din labutele cainelui
|
 |
|
Baga niste masculi de guppy! Vor manca planaria, apoi ii poti dona.
|
 |
|
Suna bine in mare. Luat la puricat nu faci altceva cu substratul fertil decat mizerie in masa apei. Ambele specii alese de tine scurma nisipul, mai ales in perioada de imperechere si depunere! Daca vrei plante pune pamantul in niste vase si plantele in vase.
Desi imi plac kribii foarte mult as merge pe Hemi, eventual Electric blue. Nu amesteca speciile, daca nu vrei razboi si tensiuni constante in bazin. Eventual bagi si killifish pentru un plus de culoare
Am avut Bolbitis in bazin si a crescut si fara CO2 si fara fertilizant.
Lintita e planta cosmopolita si o poti folosi fara probleme in bazin.
Pentru inspiratie iti recomand sa cauti Aquarium Biotope Contest si sa vezi bazinele africanelor de rau.
|
 |
|
Multumesc pentru plante!
|
 |
|
claudiu.marin wrote:Ma bate gandul sa cumpar un castravete de mare
Castravetele din Lidl/Auchan nu-ti mai place, sa se apropie 14 Februarie?
|
 |
|
Cauta Hygrophila polysperma si vezi daca seamana cu planta din pozele tale
|
 |
|
De ce se completeaza seria produsului pe certificatul de garantie? E simplu: pentru ca asta e Romania, iar romanul e in stare ca atunci cand i se strica un produs sa cumpere unul identic cu scopul de a-l schimba pe cel defect folosindu-se de garantia produsului recent achizitionat!
|
 |
|
@calin, scrisesem in postul #9 ca nu contest caracterul tau, dar masurile luate de magazinele din Romania, nu Germania - pentru ca de aici ai luat produsul, exista datorita nesimtirii altor cumparatori cu care niciunul dintre noi nu are legatura. Nici mie nu-mi convin unele lucruri, dar tinand cont de faptul ca Romania perfectioneaza si promoveaza smecheria, nu munca cinstita, prefer sa ma stiu vigilent. Oricat de cetatean european si cu drepturi sunt eu.
Ca fapt divers, daca ai fi citit ce am scris ai fi inteles ca am lucrat la analiza multor plangeri catre compania angajatoare,altfel nu-mi permiteam sa scriu randurile anterioare. Sufletul tau de german ar fi trebuit sa stie ca e in interesul tau sa verifici marfa, tocmai pentru ca ti-a fost greu sa dai banii respectivi pe filtru. Te inteleg in totalitate in ceea ce priveste aspectul financiar, stai linistit! Eu nu mi-am permis sa investesc intr-un osmozor de 250 ron, asa ca am dat pe unul sh 90 ron.
In alta ordine de idei, neamtu', cand pune benzile de plastic, le pune ca sa manipuleze oamenii marfa mai usor. Nu te mai apleci sa ridici cutia, ci o tragi de banda si o stivuiesti mai usor. Bridele alea nu sunt sigilii!
Exista posibilitatea ca produsul sa fie ambalat in China, sau Taiwan, sau Venezuela, chiar daca scrie Made in Germany, stai linistit. Poate pe linia de ambalare au lucrat niste romani sau bulgari care aveau o obligatie, ori au vrut sa faca un ban "cinstit" pe langa salariu si au inlocuit filtrul. Am destule cunostinte plecate la munca in afara Romaniei care-mi spun ca sunt cantariti si verificati la intrarea si iesirea din linia de productie. Si nu pentru ca-s hoti, dar au fost altii inaintea lor angajati acolo. Cred ca intelegi unde bat!
La o firma cu care am colaborat putin timp am intalnit produse fabricate in Shenzen pe care scria frumos Made in Romania. Softul romanesc (ma rog, o versiune imbunatatita a unui soft facut de niste unguri) era singurul lucru autohton din cutiuta respectiva. Dupa 3 luni am plecat din firma respectiva pentru ca nici eu nu sunt de acord cu marlaniile!
@all, cand cumparati produse din tari de mana a treia, cum e si cazul Romaniei, tineti cont ca ele sunt aduse pe mai multe canale aici: oficial, ca reprezentant al producatorului, sau neoficial (combinatii, manarii, hai sa mai bagam si niste I-poduri pe langa tricouri ca ne ies bani din astea, s.a.m.d.). De asemenea, in Romania nu exista notiunea de garantie internationala! Aici platesti piesele, c-asa-i in tenis! Sau din 2 ani de garantie se tine cont doar de 1. Si apoi D-zeu cu mila!
|
 |
|
Inca un plus pentru colegul @elven. Am achizitionat de la el un osmozor- pentru mine- si o lampa Dennerle- pentru @claudiu.marin, care are marin  Foarte multumit si de aceasta tranzactie!
|
 |
|
Am si scris ca astfel de masuri s-au luat datorita unora care au facut magarii in trecut. Nici nu am contestat caracterul colegului.
|
 |
|
Ca si persoana care a lucrat la analiza multor plangeri catre compania angajatoare pot sa-ti spun urmatoarele:
-ai cumparat un produs a carui cutie nu ai desfacut-o in magazin (desi este si obligatia ta, ai refuzat asta - e prima gafa pe care ai facut-o)
- ai primit garantie in alb (asta presupune ca ai primit doar o foaie nestampilata, sau fara ca produsul sa fie trecut pe certificat, sau ca nu aveai seria notata....? fii mai explicit!)
- ai returnat produsul dupa o perioada de timp pentru ca nu ai avut motiv/timp/chef sa o desfaci cutia ca sa verifici produsul (a doua gafa pe care ai facut-o);
- de la magazin si s-a schimbat produsul, dar tu esti tot nemultumit si incerci sa te descarci povestind pe forum (asta pot sa inteleg, dar nu inteleg de ce insisti pe plangerea la ANPC si te cramponezi in vorbele gibonului?)
In concluzie, tinand cont de gafele pe care le-ai facut, ar trebui sa te consideri norocos ca ti-au schimbat produsul. Indiferent cate drumuri ai facut, cate pungi ai gasit sau nu in cutie. In mod normal produsul cumparat din magazin, unde ai obligatia de a verifica daca ce e in cutie este sau nu identiflc cu ce e pe bon si cu ce voiai sa cumperi, nu se schimba odata ce ai parasit magazinul! Si asta nu din cauza ta, ci pentru ca au facut altii inainte de tine marlanii in urma carora s-au inventat anumite restrictii si reguli din comert!
S-a mai discutat pe forum despre achizitia de pesti despre care nu se citeste nimic inainte! Nici cand iti iei masina nu te bazezi doar pe vopseaua perlata, ci belesti bine ochii in interior, faci in drive test, te uiti la jante, asculti motorul, o duci la mecanic....
@MSI, compensatie pentru alergatura? Stiai ca termenul de retur este semnificativ mai mic pentru un produs achizitionat din magazin, tocmai pentru ca acolo se poate si trebuie verifica componenta pachetului?? Nu deschizi bine ochii, platesti gafa!
|
 |
|
In afara de intrebarea legata de pret gaseai raspuns la toate celelalte pe forum sau pe gugal!
Chiar si pretul il poti afla de pe forum sau gugal  cam 5 lei bucata
|
 |
|
|
 |
|
Salutare si urari de an nou ( nu ma pricep decat la lenevit si bautura)!
Ridica furtunul de aer mai sus. Dar eu zic sa-l scoti, pentru ca valurirea apei la suprafata iti va oxigena destul apa!
|
 |
|
Nu stiu despre ce pompe si pozitii vorbesti matale, da' madamma asta oto va face tare bine. Si e cu fermoar
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Aha, buna idee. Caut, merci! 
Undeva pe la Unirii, pe cheiul Dambovitei, fix pe partea cu Tribunalul este un magazin in care gasesti asa ceva. Paie groase gasesti in Ikea
|
 |
|
Nu te impacienta. Dai prea multa mancare pestilor, atat tot!
|
 |
|
Sefu', stiu ca-s gras, da' ma mandresc cu asta
Mananc cu foarte putina sare de cand am diversificat teroristul. La mine sunt alte lucruri implicate: cununii legate, descantece, mancat la 10 noaptea ca atunci ma lasa monstrul, meniscuri rupte de muiere de cand eram tineri si mergeam pe role.....
As fi pus o poza cu mine din tinerete, pe cand aveam doar 57 de kg.... Footabil eram
|
 |
|
Sun Sun e o firma care si-a castigat titulatura de producatori de produse acvariatice in ultimii ani. Nu fac cele mai eficiente filtre, dar nici cele mai scumpe. Sunt un fel de Opel ale filtrelor, in conditiile in care Eheim e comparat cu Mercedes
Dar pana la urma sunt banii tai si faci ce vrei cu ei. Bafta!
|
 |
|