[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cousteau
Forum Index » Profile for Cousteau » Messages posted by Cousteau
Corectez MAI SUNT 2 TUBURI DE VANZARE
domnule LooSeR din pacate si eu vand 840 in alt post asa ca nu ma avantajeaza.
Esti deja abonat la 2 tuburi 930 la mine si daca mai vrei aquarelle se rezolva, dar nu fac schimburi.
Doua tuburi Philips Aquarelle 18 W 15 RON.
Sunt noi si le dau primului venit.
Astept reply la post.
Eventual o sa vin cu mai multe tuburi la intalnirea de duminica (asta daca se tine)
Da le pot pune ramburs, dar tot o sa platesti taxele de expediere.
A mai ramas un singur tub
As putea sa le pun pe un microbuz dar platesti tu "spaga" lu nea soferu.
Sunt doua tuburi de 18w (60 cm) de la PHILIPS pe 6500k (daylight) si respectiv 4000k(e o lumina mai galbena). Le-am tinut doar cateva zile. Le-am inlocuit cu ceva mai bun asa ca nu am ce face cu ele.
Le dau cu 20 RON ambele!
Ofera o lumina foarte placuta in acvariu scotand in evidenta culorile pestilor si oferind o iluminare buna pentru cresterea plantelor.
AU MAI RAMAS 3 TUBURI

Cine le vrea?
Sunt de 60cm si spune cate bucati vrei
Se poate . Pun pachet pe microbuz si le iei de la un prieten de al meu din IASI. Apropo daca mai sunt doritori prin Iasi pot face rost de mai multe modele de tuburi de la PHILIPS.
Deci pana acum sunt 6 luate (opresc si eu 2).
Mai raman 4 bucati.
Apropo am de dat doua tuburi TLD 865 si TLD 840 cu 20 RON ambele.
Am posibilitatea sa iau 10 tuburi TLD 930/18w.
Le vand cu 15 RON bucata.
Daca sunt doritori, ii rog sa faca o lista de cereri cu reply la acest post.
Va multumesc!
Din cate stiu nu se fabrica TLD 965 de 30W.
Dar bafta la cautat!!!
Vand doua tuburi Philips Aquarelle 18 W noi.
Detalii pe PM. sau telefon 0744 485 316.
Disponibile in Bucuresti.
Buna ziua tuturor,
Am cam lipsit de pe forum o scurta perioada, pentru ca mi se imbolnavisera toti pestii si eram foarte ingrijorat si nu am avut chef de vorbe. Ei dupa razboiul castigat cu bacteriile ucigase am avut si victime. Mi-a murit o femela mare de scalar varietatea neagra (care depusese odata cu un mascul si eclozasera si icrele) si vreo 5 neoni. Dar restul s-au facut bine si acum e totul in regula. Chiar foarte in regula. Aseara am avut o mare surpriza. Masculul ramas vaduv s-a cuplat repede cu o femela marmorata (mica si agresiva), au ales o fruza rezistenta de Cryptocorine si au umplut-o de icre. Dar asta nu este nici pe departe cea mai mare surpriza. Intr-un colt langa conducta de aspiratie a filtrului statea de ceva vreme scalarul cel mai mare si cel mai frumos dintre toti(credeam ca e mascul, are fruntea bombata si bate pe toata lumea de parca ar fi turbat). DAR SURPRIZA. DOAMNELOR SI DOMNILOR . ESTE O DITAMAI FEMEALA ca a umplut teava de icre pe care le pazaste strasnic. Acu nu stiu daca sunt fecundate sau nu ca nu se intelege cu nici un scalar. Ea sta singura si le face curent cu inotatoarele.
A-ti mai intalnit asa ceva?
Hrana Tetra Min fulgi.
Temperatura 25 grade.
Schimburi de apa cam la 5 zile cam 30%.
Filtru Fluval 204, Un air curtain de 60 cm
Iluminare; tuburi de 18w: Aquarelle, TLD 965, TLD 865, TLD 840
Acum in 190 litri tin 5 scalari mari, 6 neoni si 6 ancistrusi la 3cm. E cam aglomerat dar o sa dau 3 scalari, asa ca cine vrea 3 superbi scalari va rog nu ezitati sa ma contactati. NU vreau neaparat bani pe ei. Caut un mopan mareeee!!!
Dupa ce au incetat bataile in acvariu au inceput alte probleme.
Acum cred ca sunt bolnavi.
Adica le-au aparut ceva zone albicioase pe corp unde s-au lezat. Dar asta nu ma ingrijoreaza prea tare, problema e ca acum au si baza aripioarelor pectorale insangerate. Baza radiilor e puternic irigata cu sange si apar aceleasi simptome si pe celelalte inotatoare. Inoata doar cu cate una din pectorale odata si le folosesc alterantiv. Mi-e mila de ei ca sunt mari si au puiuti de ingrijit care au eclozat abia de 30 ore.
Ce o fi ?
si ce sa folosesc drept tratament?
PH l-am masurat cu tester de la Sera si e 7.
Le-am presarat in mancare cava pulbere de antibiotic (Ospen), pt ca asta aveam in casa.
Icrele au eclozat, iar puii au fost mutati de pe frunza pe o mica plaforma din despartitorul de polistiren(placi din polistiren pentru ambalaj cu diferite profile in ele).
Alevinii se agita asemeni unui stup de albine si sunt OK. Parintii au grija de ei sa nu cada de pe platforma.
CU CE SI CAND POT SA INCEP SA-I HRANESC???
Am mai multi scalari mari intr-un acvariu si au inceput luptele pt teritoriu.
Pt mai multe detalii va rog vizitati topicul
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?p=28246#28246

ASA CA cine vrea doi SCALARI MARMORATI MATURI???
Ii dau las schimb cu altceva. Plante sau mopani cu Java Moss
In dimineata aceasta la ora 7:30 o mica parte din icre erau albe(aprox 10%), iar in rest erau ok.
Dintre ceilalti patru o sa dau o pereche marmorati.
uite dupa tot ce am scris aseara despre macelul din acvariu.
Acum dupa razboi s-ar putea sa am si botez
perechea de scalari mi-a depus
M-am intros de la serviciu
si i-am gasit pazind cu strasnicie o frunza de cryptocorine plina de icre translucide.
Ca sa nu se streseze tare am separat bazinul in doua cu niste polistiren asa incat perechea sa stea singura. Si am acoperit geamurile libere cu un decor cu plante de acvariu ca sa nu se simta stressati. se speriau si de mine langa acvariu si deveneau agresivi.
Ok acum sunt singuri singurei si au si paravan.
Cu ce ar fi bine sa ii hranesc puii daca eclozeaza.

acum s-ar parea ca o sa se aleaga o pereche si dintre ceilalti. Dar inca nu sunt sigur si mai astept.
Am si 11 neoni mari si 2 pesti care stau ascunsi sub piatra din mijloc. Sunt inofensivi si nu stiu exact ce specie sunt. Au cam 5 cm. Corpul alpatizat, culoarea un bej spalacit cu putin gri. Au niste mici mustati la bot, iar de la varful botului o dunga neagra care se continua pe tot spatele si spre coada se imparte in doua si coboara pe flancuri. CA si forma a corpului seamana cu un Corydoras strivit in plan longitudinal. CE specie sunt?
Si stau ascunsi mereu. Si se chinuie sa intre repede in orice ascunzis pe care il gasesc. Or fi nocturni?

Pentru Dolly:
NU SUNT INCEPATOR.
Am crescut pesti vreo 8 ani. In special Poecilidae, Anabantidae, Welse. Nu am avut scalari maturi pt ca nu prea se intlegeau cu celelalte specii si nici nu imi prea placeau atunci. M-am lasat pt ca am venit la facultate. Si acum mi s-a facut dor de acvaristica.
Si asa am decis sa-mi iau un acvariu .
si cea ma la indemana si eficienta solutie mi s-a parut achizitionarea unui acvariu deja format.
Asa ca am luat de la lonewolf acvariul(il puteti vedea in galerie)
Am luat toti pestii din el pt ca el nu mai avea ce face cu ei. el nu mai are timp de acvaristica.
Nu mai stia care perechi erau alese, asa ca asta a ramas sa descopar eu.

Multumesc mult lui Dalles si lui Johny pt raspunsuri.
Si va tin la curent cu evolutia acvariului meu.
Deci mai comandam o cutie de TLD 965 de 18w?
Incep o lista???

Forum Index » Profile for Cousteau » Messages posted by Cousteau
Go to: