[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_p67
Forum Index » Profile for dan_p67 » Messages posted by dan_p67
- Acvariu 1500x550x900 home made din sticla Deltaglass 10mm,
lipit cu Bison,intarituri fund,transversale,gauri supraplin,
realizat acum 3 ani,fara probleme.
- 3 capace detasabile din pal parchet+ 1 capac mic pt hranire.
lumina 5x36W + 2x18W,drosele clasice,2 programatoare mecanice.
- Masa Pal melaminat 35mm (19mm usile si spatele) ,2 compartimente cu usa
- Filtru extern 70l,3 compartimente,3 filtre pt apa de la robinet,UV 11W,pompa 1200l/h
- Ph-controller AQUAMEdic +Sonda+Electrovalva,Butelie CO2 4Kg,regulator de presine
- Incalzitor inox cu termostat electronic extern 300W si sonda de temperatura.

Plante...ce se vede.

+ 1 sac de diverse accesorii.

Nu vand nimic separat.

Pret 1.000 Ron.
image
image
image
image
Chiar mi se pare foarte corect sa incerci.Eu am incercat si am vazut.Am postat pentru ca sunt destul de rare pe meleagurile noastre,pentru ca eu am gresit de 2 ori cu ele,in nici un caz ca sa par grozav.Rezultatele le poate confirma Sesmar si Chitron daca mai e p'aci.
Sesmar wrote: si e pacat ca nu mai scrie pe forum

asta nu inseamna ca nu sunt cu ochii pe voi

Sesmar a scris clar si bine ce le trebuie toninelor.
Cu scuzele de rigoare le-as pune in ordinea importantei:
Temp- max.26grd
Lumina...cat de multa(merg bine in combinatie de 4000K+9000K)
Kh<3
Gh<4
Fe 0,2-0,3
cu macro...mai usor
Sol mai acid dar cu granulatie 2-3.Mai putin le pasa de sol

Desi risc iar un "scandal" dar in ton cu titlul topicului,linia JBL e f.buna.
Eu n-am reusit sa fac toninele mai fericite cu Seachem decat cu JBL(Ferropol+Ferropol 24).Si un mic sfat:nivelul de fier se masoara cu kit JBL si se ajusteaza din Ferropol ,Ferropolul24 se dozeaza conform prospectului.

Indodutabil(parca asa era)....Faraonul,tot Faraon...mi-a taiat respiratia cu bazinul asta .Felicitari!
bilti wrote:chiar daca nu ai intentie poti face un accident din neatentie sau nestinta.

chiar nu ma gandeam ca e cineva care ar dori sa cumpere asa ceva si sa nu stie ca producatorul zice ca e de unica folosinta.Daca va uitati si in poza se vede scris pe butelie cu alb asta.
Eu am considerat ca merita riscul ,daca nu i-a explodat aluia la incarcare e putin probabil sa mai explodeze ulterior mai ales ca presiunea scade pe masura utilizarii.
Porcu wrote:pentru ca incarcatoru' roman i-a blocat supapa de siguranta SI a umplut-o peste capacitate.
...asta deja e inconstienta.
uffff...cum ne pricepem noi la toate de la leduri la butelii de co2....

nici eu nu vreau sa te superi si nici nu ma pricep asa mult la butelii dar stiu f.clar ca eu am incarcat de cel putin 4 ori cate 6 butelii si inca nu am murit.Apoi meseriasul ala stie si el cate ceva despre butelii atata timp cat se ocupa cu asa ceva,atata timp cat are o statie de incarcat butelii.

Dar...ca sa fii satisfacut si toata lumea sa aplaude interventia ta, confirm ca pe butelii scrie ca sunt de unica folosinta.
Ph-controlerul l-am dat,au mai ramas 2 seturi de butelii+reductor.
-3 seturi compuse fiecare din 3 butelii goale de co2 de 500g + 1 cap reductor de presiune cu 2 manometre image
pret 80ron/set (eu am incarcat buteliile la Chitila)

-Ph-controler digital JBL + electrovalva - 400lei (ofer si o sonda de Ph dar este iesita din parametrii si nu se poate calibra in punctul 4.00)
Salut Alexandru!
Poate ne mai povestesti cate ceva despre acvariul tau si ne spui ce anume iti doresti in plus fata de ce ai sau ce crezi ca iti lipseste in privita acvariului.
betta splendens wrote:Dai lampa separat? Daca da,zi un pret te rog,sunt interesat.

Multumesc!

nu
Acvariu AQUAEL 60L ,lampa 2x24W T5 4000K+9000K ,timer,filtru extern TETRATEC EX600,incalzitor 50W.Pret 250 Ron
acvariul are geamul din fata curbat.
image
Lampa e cumparata separat,se fixeaza pe laterale,acvariul ramane fara clasicul capac.
Chillerul s-a dat.
Id de mess gasesti in profil,in dreptunghiul fiecarui post in partea de jos sub semnatura,chiar si la tine
Poze...da o cautare cu Google.
Acvariu AQUAEL 60L ,lampa 2x24W T5 4000K+9000K ,timer,filtru extern TETRATEC EX600,incalzitor 50W.Pret 300Ron.

Chiller HAILEA 150A in perfecta stare de functionare.Pret 500Ron.
Antoniot wrote:Carenta de calciu , este rara si se traduce prin urmatoarele simptome: frunze mici si infasurate la extremitati, ingalbenire care devine bruna spre rosu si apoi se necrozeaza, in special la frunzele tinere.
Excesul de calciu ,provoaca carente de magneziu sau potasiu, etc.....

Antoniot....vorbim din proprie experienta sau din copy/paste teorie?
Eu am zis ce-am observat,ce-am facut si concluziile.

@Porcu .Eu am folosit asta imageinsa cu prudenta ,cate jumatate de masura la 350l in fiecare zi timp de 3 zile.Am avut o indoiala datorita Strontiului dar se pare ca nu a avut niciun efect negativ.
Asta a fost cand foloseam apa de osmoza,ulterior am renuntat si in prezent schimb numai cu apa de robinet. Problema nu a mai reaparut.
BlackAdder wrote: Pentru asta am crescut asa mult po4 ca sa compensez cumva aciditatea substratului.
nu are nimic de-a face ,faptul ca ai substrat acid e f.bine pt plante.
BlackAdder wrote: intotdeauna am culoarea mov de la testul sera nitel mai intensa decat 0.25).
incearca un test jbl,vei fii mult mai multumit.
BlackAdder wrote:Setaceumul momentan nu arata frumos decat in partea de sus
asa e el,poti face orice,varful e frumusetea.Incearca sa faci tufa.

Multa bafta,ai grija de ele,sunt superbe.
Le ajunge PO4 0.75-1,Fe 0.25-0.3.Mai mult e riscant.Trebe sa fii cu ochii pe fluviatilis,pe frunzele de la baza.E cel care creste cel mai repede dintre cele de care ai zis dar si cel care se duce cel mai rapid.
Vad ca n-ai zis nimic de Gh si e important.Trebuie sa-l duci la 4-5 maxim.
Nu uita ca totusi sunt plante cu crestere inceata.
Are cineva de vanzare?
Deci alb cu rosu ma intereseaza.

Forum Index » Profile for dan_p67 » Messages posted by dan_p67
Go to: