[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_p67
Forum Index » Profile for dan_p67 » Messages posted by dan_p67
Message
eu am Osram HQI 150w/NDL(4200K) in combinatie cu 2 tuburi de 18w SOLAR JBL (9000K) si se pare ca e o combinatie buna.
HQI de la ADA au cam 8000-8500K si o nuanta un pic verzuie.
Osramul se gaseste pe piata romaneasca si costa cam 80RON.
Mai exista varianta WDL dar are numai 3000K.
Daca doresti am un pdf cu caracteristicile lampilor OSRAM HQI.
scuze Mitica...n-am vazut
sau macar un test permanent de co2
Cea mai inteleapta cheltuiala ar fi sa-ti iei niste teste de apa.
Si in ordinea urgentei ti-ar trebui test de:
- nitriti
- nitrati
- fier
- fosfati
- ph
- kh
- gh
am uitat vreunu?
asa...dupa poze...desi baietii au fost amabili ,e greu sa dai un sfat.

si parerea mea,de hobbist,este ca ai nitriti ca la balamuc acolo.De fapt pana la urma cam toate se leaga...si chiar daca ar fi ciclat ai scapat de nitriti si dai peste nitrati,daca n-ai lumina cum trebe nu consuma plantele nitratii dar si lor le mai trbuie si microelemente si orice e in exces duce la alge .Nu stiu cum e la altii dar mie mi-e imposibil fara testele astea de apa,precise,imprecise...asta e ...pe mine ma ajuta.
Io zic sa nu te grabesti (sau sa exagerezi)cu Plantplus-ul pt ca poti ajunge f.usor la alge,mai ales ca zici ca nitratii nu sunt chiar 0.
Eu as tunde Hygrophila aia bine pentru ca mananca nutrienti ca sparta.
Si daca totusi iei calea Plantplus atunci nu mai trebuie pus Dupla 24 si nici altceva.
Cheia succesului > masuratorile, chiar daca nu sunt asa precise,macar stim de unde s-o apucam.Chestia cu schemele care se discutau pe alt topic de aici mi se pare mai ghiceala decat eroarea testelor colorimetrice.
Sincer...si eu pun fertilizant de ghiveci,se gasesc la hornbah diverse solutii dar care au indicat pe eticheta tot continutul.Mie mi se potriveste fertilizantul pt camelii. Nu stiu acum raportul npk dar o sa ma uit acasa.
@porcu' : la ce nivel ai de gand sa tii nitratii?
S-au dat.
Lofty wrote:Negociabil inseamna ca vrei mai mult de 200 RON?

ar fi culmea
ti-am trimis pm.
din pacate atunci chiar n-am stiut ce sa-ti raspund.Adica ce am oferit eu a costat 875 lei,am cerut mai putin de jumatate pt 2 luni de functionare si totusi nici asa nu a fost bine...prefer sa nu mai continui.
Daca crezi ca e cazul,imi cer scuze.N-am chef de cearta cu nimeni pe banii sau obiectele mele .
A mai ramas unul dar i-am pierdut un cot de 90 de la teava gaurita care venea intre teava si U-ul de la furtunul de tur.
Asta e negociabil.
Porcu'"]Am observat si eu lipsa de vigoare a radacinilor la Tonina fluviatilis. [/quote:149e0c185e wrote:
Aici cred ca putem sa mai discutam...iaca ce ziceai intr-un alt topic deschis de Ginel:

[quote="Porcu'"]Tare de tot link-u' . Mi-au atras atentia citeva chestii.

"Tonina sp. belem vit en symbiose avec des champignons Mykhorrhiza. Si ce champignon manque, l’absorbtion des phosphates par la plante est fortement réduit."



Tipu' explica de ce nu foloseste filtru in bazinu' ala despre care ne minunam jumate de forum cum de n-a luat locu I :
"Les masses filtrantes traversées par le courant sont connues pour faire précipiter en grandes quantités les éléments nutritifs EDTA et ralentir par là-même la croissance des plantes. Ce n’est pas pour rien qu’on les appelle en Allemagne „pièges à fer“ ou „EDTA-Killer“. Des retours d’expérience indiquent que les plantes en bacs filtrés consomment plus de 300 % de la dose nécessaire d’engrais végétal. Cette surconsommation ne peut s’expliquer qu’à travers le „EDTA-Killer“. " - de retinut, noi vrem sa avem filtre cit mai performante .

PH 6,5 le matin et 6,8 le soir (la concentration de CO2 est de 13 mg/l le matin et 6 mg/l le soir) - omu' a scos bijuteria aia de acvariu fara pH-controler .

N’entreprend rien contre les algues, mais fais tout pour les plantes -
[/quote:149e0c185e"]

Ce am observat eu:
Tonina fluviatilis nu face radacini IN substrat,le face puternic deasupra substratului,numeroase,fine si relativ compacte ca un ghem.Atunci ii merge bine si... se observa in increngatura asta de radacini si un fel de ...nu stiu cum sa-i zic...un fel de mucus(nu stiu daca e termenul potrivit) dar s-ar putea sa fie ce zice neamtu' .
Substratul meu poate e de vina,poate intr-un sol amano face radacini...

Porcu'"]O trec alaturi de Cabomba furcata pe lista plantelor dificile la care substratu' nu e foarte important .[/quote:149e0c185e wrote:
Eu am esuat cu aceasta planta rapid si iremediabil ...chiar m-as bucura daca am vorbi si despre ea.

Si tare ar fi bine sa spargem cumva discutiile despre fiecare planta in parte.Poate ne ajuta Guru'
Sandu wrote:Dupla Plant, Basic fertilizer
Bune pentru continut de Fe si pe care scrie: Stable to light and oxygen, phosphate-free and pH neutral.

E BETON privind Fe si probabil microelementele.L-am folosit si stiu ce face.Probabil si E15 dar nu am pus mana pe el.
Este clar ca solutiile "all in one" gen plantplus sunt mai instabile in timp.De aceea seriosii produc un fertilizant "long term" si unul "day by day".
INTROS wrote:black quartz doar ... sa-i spuna lui mutu

... sa stii ca mie imi vine sa-l cred...Am lasat special un fir de belem sa pluteasca prin apa si are muguri la fel ca cele infipte in sol.O sa vedem...

p'astea le-ati vazut?
image
image
ai dreptate cu tot ce-ai zis mai sus.Cam atat deocamdata...cand o sa-si revina plantutele o sa incerc din nou Dupla dar cu aditie de macro.De data asta separat cateva fire.
Acum am alta banuiala...Plantplus-ul asta, am impresia, ca se "trezeste" ca berea destupata.Acum cateva luni mentineam fierul din 5-6picaturi la 60l.Acum trebuiesc vreo 20 desi vegetatia,schimburi de apa sunt cam la fel.
Oi fi eu cu capu'? noroc ca am relatii...
booon,deci mai concret ,sa inteleg ca parerea lui Sandu si a Faraonului este ca problema se datoreaza faptului ca nu am folosit toata schema Dupla.
Insa va rog sa mai cititi o data ce-am zis eu: in aceleasi conditii numai tonina belem a esuat.
pentru restul...dupa cum se vede in poza...a fost foarte multumitoare combinatia de Dupla basis+Dupla 24.
Adica...celorlalte plante nu le-a lipsit Dupla solul si root-ul?

Pe Dulpa nu se poate da vina ca ai cianobacterii, poate decat ca nu au macro dar nu e o vina,e o calitate.Fiind un fertilizant universal se presupune ca vin si macrourile din alta parte.
Cat despre cyanobacterii ,parerea mea de hobbist este ca ai nitrati prea 0 daca nu pe minus cumva .
Chiar sunt curios sa aflu ce-au zis testele.

ati zis sa fim constructivi!
pai dan_p67 nu a zis ca fluviatilisul n-a mers.
Am zis ca belemul n-a mers.
Se poate constata si din poze.
Apoi la mine nu sunt decat cativa creveti carora nu le dau nimic de mancare,deci nivel scazut de nitrati,fosfati,macroelemente.
Fluviatilisul e sensibil mai ales la nivelul de fier din apa.Si ii pasa mai putin de sol intrucat are radacini superficiale,se hraneste din apa 90%.

Fireste,si eu doresc sa mentinem discutia constructiva.
2 bucati,au functionat 2 luni,fara cutiile de ambalaj.Pret: 200lei/buc.
Bonus la fiecare 1xNitratEx JBL + 1xPhosEX JBL (cutii sigilate).
parerea mea:
la aceste chilere ca si la aerele conditionate trebuiesc corelate capacitatea de racire cu volumul de racit si raportul temp. int/ext.Producatorii testeaza si optimizeaza compresoarele, si in general aparatele, pt un raport de mers/pauza anume.
Daca luam un aparat subdimesionat,normal ca el va functiona mai mult timp decat va sta.Deci uzura prematura sau chiar incapacitate de a raci.
Daca luam un aparat supradimensionat,el va raci intr-o perioada mult mai scurta dar va aparea un debit de apa mult mai rece.Deci variatii mai bruste de temperatura.
Practic, unul bine dimensionat va scadea de la 26 la 25 mai lent decat unul supradimesionat care va facea scaderea mai brusc.Si in afara de asta mai e si aspectul economic al pretului,mai e si faptul ca zgomotul de la unul de capacitate superioara e mare,dimensiuni mai mari...
ziceam de cum aratau cand le-am primit:

image

image
departe de mine gandul ca Dupla ar fi un fertilizant prost.Adica in spatele lui sunt sigur ca e o echipa de specialisti cu experienta si cu scule de masurat orice,asa ca nu poate sa vina Dan sa zica ca e prost pt ca i-a murit lui nush ce planta.
Daca cineva a inteles "nu puneti Dupla ca mor plantele" imi pare rau...dovada e faptul ca i-am acordat incredere si am vrut sa schimb ce aveam.
Eu am zis ca nu are NPK si poate d'asta merge rau belemului.
De azi monitorizez NO2, NO3 si PO4.
NO2 nu stiu de ce dar asa..de d'aia.
Sa-si revina putin si o sa incercam din nou(separat) cu dupla + fixuri + cativa pesti.Poate lipseste balegarul...
Oricum cred ca mai avem cale lunga pana sa facem o planta sa arate ca la nebunii aia de asiatici.Vreau sa va arat cum arata setaceumul si belemul a doua zi dupa ce a aterizat.
zic io primul pt ca am luat primul Hailea 150.Deci la mine functioneaza de cel mai mult timp. .Asupra fiabilitatiii e greu sa zici ceva dupa o luna-doua. Sincer eu ma asteptam sa faca cum faceam frigiderele fram pe vremuri ca doar tot cu compresor erau insa nu e asa.Mie mi se pare ca face zgomot acceptabil si am dormit cu el in camera.
In camera in care functioneaza,merge tot timpul si un AC.S-a intamplat ca intr-o zi sa se opreasca curentul si AC-ul nu a mai pornit la revenire.Si iaca asa am gasit in camera 35 de grade dar in acv de 350l erau tot 25.Nu vreau sa-l laud prea mult ca n-am de ce (l-am platit ca oricare) dar nu stiu daca pe piata romaneasca o sa aibe prea curand concurent calitate/pret.
Are si un mare defect:afisajul ala albastru se aprinde prea tare si lumineaza noaptea toata camera...cine nu poate dormi decat pe intuneric...
INTROS wrote:O super-blonda ?


de ce le-ai spus dom'le?
probabil nu-i place parfumul dupla?
ce sa fie?ph controler,canistra tetratec,uv,chiler carpacit
 
Forum Index » Profile for dan_p67 » Messages posted by dan_p67
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com