Message |
|
blyxa a venit in acelasi timp cu belemul si au coabitat f.bine pana la dupla in apa.Ce vezi acolo e facut din 2 fire de belem.
|
 |
|
danyer wrote:pun fertilizant, sera florena, florette si floreplus, dar la jumatate din cat scrie pe cutie.
asta e f.bine
s-a subliniat pe aici de nenumarate ori ca trebuie sa fie un echilibru intre lumina,fertilizare,co2 si bineinteles nr. de pesti.
danyer wrote:george mi-a spus recent de jbl feropol. cred ca o sa cumpar de ala.
vezi ca exista si ferropol 24,picaturi zilnice care se pun in combinatie cu fertilizantul de lunga durata.
danyer wrote:desi pogostemonul nu ajunge asa de adanc)
ba,se infige destul de adanc,decat sa-l scoti cu radacina mai bine le tai
intros wrote:Spuneai ca pe undeva in acvariu este si T. Belem? Se poate o poza si cu ea?
aici m-ai lovit unde ma doare si desi s-ar putea sa iasa scandal o sa deschid subiectul.
Tonina belem este intr-o forma foarte proasta si aproape s-a prapadit de cat am schimbat fertilizantul PlantPlus cu Dupla.
Singura explicatie este ca Dupla nu are NPK si cum in acv nu sunt decat cativa creveti,nu au mai fost nitrati,fosfati...
Si ca sa fiu concludent,iaca si poze:
pe data 06.06.2007
si dupa o luna de duplaplant 24 + pastile puse cum scrie in carte si verificat aproape zilnic cu tester fierul,poza facuta in seara asta:
am revenit la plantplus de cateva zile si au aparut mugurii.Am mai trecut o data prin asta si stiu ca se vor reface.
Ce pareri aveti?
PS.Blyxa asta e chiar nesimtita.
|
 |
|
am facut si poza:

|
 |
|
lazarginel wrote:Solul lui Amano ramane MAMA adevarata a acestor plante
stiu dom'Ginel... dar nu am pus inca mana pe asa ceva.
Prietenul meu a venit acum cu planta aceea si cu 4 kg de rasini antiphos si nitratlock si n-am mai avut tupeu sa-i mai zic sa care si pamant de flori.
Am cerut si eriocaulon mato groso si cinereum insa i-au spus ca astea nu aduc nici ei decat la comanda in termen de 1 luna pentru ca n-au reusit sa le tina in acvariile lor.
Daca mai e cineva interesat poate facem niste matanii la stim noi ce importator sa ne aduca si noua.Mie mi-ar trebui vreo 30l de Amazonia.
@dayer: da,pogostemonului nu ii trebuie chiar multa lumina si probabil ca ai destui pestisori incat sa asigure un minim de co2.Dar fertilizant pui?
|
 |
|
Sandu wrote:daca esti amator unul e al tau
mai intrebi? stii doar ca umplu iar apa dulce.
Sandu wrote:numele unui mare crescator: DOMNUL BOLONI
eu am avut onoarea sa-i calc pragul acum un an si am ramas impresionat
dar daca dansul nu doreste sa se vorbeasca si eu sunt de parere ca ar trebui sa-i respectam vointa.
revenind la solul din IOR ,p'asta nu l-am incercat.
Am incercat sera floredepot,teralit aquamedic,tetraplant,initial sticks tetra cu nisip ,nisip cu ada multibottom stiks, jbl aquabasis amestecat cu nisip si turba de florarie.
Se pare ca ultima combinatie e cea mai buna.Mai trebuie acoperit cu un strat de 2cm de pietris bob de orez.Pt.pogostemon merge perfect combinatia asta.
|
 |
|
ma simt cu musca pe caciula deci trebe sa zic ceva
Poate singurul merit e ca am adus cateva fire de specii dificile tocmai din America si ca am luptat din rasputeri sa le fac pe plac.
Si totusi am incercat pe aceste plante cam tot ce se gaseste in Romania din categoriile neoane,fertilizanti,soluri.Au fost momente de decadere,apoi dintr-o frunzilita au renascut,acum cred ca le cunosc nevoile.
Pot vorbi in cunostiinta de cauza de:
Tonina belem,Tonina fluviatilis,Eriocaulon setaceum,Pogostemon helferi,Cyperus helferi si mai putin despre cea mai noua achizitie Eriocaulon goias (care a costat 45$ un singur fir!).
Conditii generale pt acestea ar fi:
-apa moale
-lumina buna
-sol acid
-fertilizare putin peste doza obisnuita
-ph 6,5 co2 25-30 ppm
-si pt ca tot e in top subiectul,le trebuie apa rece (max.27)
Putem vorbi pe rand despre fiecare.
Maine fac cateva poze sa nu zica lumea ca vorbesc din carti.
Sandule mie imi place la nebunie echinodorusul ala.
|
 |
|
din pacate pt 2 halide iti trebe timer adevarat pt ca curentul de amorsare e mare si se sudeaza contactele releului.Daca vrei sa incerci,iti donez 2 timere mecanice.Macar neoanele sa blinkaie singure, mai ales pt duminca.
Halidele poti sa le separi?...in ideea sa pui 2 timere.
|
 |
|
ca sa folosesc termenul tau... E PIESA!
cine il cunoaste pe gg, stie ca e un optimist.
g.g wrote:In rest e rutina, nimic spectaculos, nimic de povestit.
Acvariul marin ascunde in apele lui,pe langa galeti de bani, muult timp investit.Cine nu ii poate acorda 1ora pe zi si multa rabdare nu cred ca ar trebui sa se apuce.Cel putin pana la stabilizare,sunt necesare testari macar la 2 zile de NO2,NO3,PO4, si daca nu exista automatizari Ca,Mg,Ph,Kh,salinitate.
gg, si metal-halidul merge 12 ore /zi?
|
 |
|
eu am folosit si zic ca fac treaba.Numai ca le-am spart in jumatati si am urmarit sa le pun uniform echidistant in substrat .
Asa cum au mai sustinut si altii p'aci (Sandu imi vine acum in minte) si eu zic ca trebuie mers pe combinatie de fertilizantii ai aceleasi firme pentru ca sunt complementare.Eu am folosit jbl bile pt substrat saracit si jbl ferropol pt apa.Daca vrei performanta mai pui si ferropol 24 (picaturi zilnice) insa daca plantele nu consuma te poti umple de alge.Un tester de Fe utilizat zilnic pana stabilesti dozajul te scuteste de multe probleme.
|
 |
|
Protoreaster linckii , diametru aprox.12cm.Ii plac discosomele  de aceea trebuie sa plece.Pret 100RON

|
 |
|
Numai din pietre calcaroase si lipite cu reefconstruct.Cam asa arata chel:
A fost umplut cu apa la inceputul lui martie.
Pompele: 2 sunt intre niste pietre si a 3a e pompa clasica de la juwel care bate inspre suprafata apei.
Multumesc tuturor pt felicitari.
|
 |
|
g.g wrote:
Protoreaster-ul din pacate nu e o "reef safe". E carnivor, iar cand are chef, haleste scoici, creveti, polipi.
de bine ce ti-am zis sambata ca steaua mea e cea mai cuminte,am gasit-o ieri seara cu gura plina calare pe o discosoma.Cred ca daca mai face asa ori o impaiez ori o trimit in baneasa sa mai manance si de la altii.
si 2 poze cu 2 anenome,una cu tentacule si una tub.

|
 |
|
INTROS wrote:Ultima data KH =5; GH=10.
 eram sigur ca ai kh mic.Parerea mea este ca noi bucurestenii suntem cam oropsiti de apa de la robinet si mai ales de duritate.Oricum,la tine,echilibrul acvariului este demn de invidiat.
INTROS wrote: eu tot te voi pisalogi cu fotografiile macro cu coralii si pestisorii tai marini
ok,numa mai lasa-ma un pic,in primul rand sa mai ma joc cu aparatul asta nou Canon eos 400 care e o scula in mana unui profan si al doielea, asa cum stii si ai subliniat-o in muulte randuri,rabdarea trebuie sa fie de fier pentru ca coralilor le trebuie mult timp sa-si arate adevarata "piele".
|
 |
|
ok,multumesc.
Din pacate este clar ca acvariul marin inseamna si o cheltuiala incomparabila cu cheltuiala pt un acvariu de apa dulce.Spun asta pt ca eu nu mi-am dat seama la ce ma bag.Si nu numai startul,ci si intretinerea lui.Fara teste de apa zilnice,suplimente de 5-6 feluri,schimburi dese la inceput pana se formeaza filtrele biologice si mai ales fara a fi pregatit ca azi sa dai 60-80E pe un coral si peste cateva zile sa-l dai in cosul de gunoi ,nu cred ca ar trebui sa se apuce careva.Sau sa plesneasca o anemona si sa strice totul.Spun asta pentru simplul motiv ca am auzit si indemnuri de genul "mare smecherie...iei sare, o potrivesti la 1,024, bagi 2 pompe si un filtru,putina spartura de coral ,cateva pietre si gata marinul".
Proiectantul partilor de hardware si furnizorul lor, g.g. , a fost la inaltime.
Sandu,asa cum ti-am spus si la intalnire,mai am si acvariu cu apa dulce si plante si n-am sa renunt la ele.Asa ca sunt cu un picior "dulce" si unul "sarat".
Cat despre Jana n-am priceput dar cred ca a fost o gluma. 
|
 |
|
wow....superb! si cand ma gandesc ca multi stim ca pozele nu pot reproduce in totalitate realitatea ,imi dau seama ce minunatie ai acolo.
Esti un maiestru,felicitari!
Cat ai kh,Gh?
Cat despre Setaceum,Sandule iti promit ca-ti dau altul(altele),numa lasa-l p'asta acolo. 
|
 |
|
wow....superb! si cand ma gandesc ca multi stim ca pozele nu pot reproduce in totalitate realitatea ,imi dau seama ce minunatie ai acolo.
Esti un maiestru,felicitari!
Cat ai kh,Gh?
Cat despre Setaceum,Sandule iti promit ca-ti dau altul(altele),numa lasa-l p'asta acolo. 
|
 |
|
mai fac o incercare :

|
 |
|
iata si noul look al acvariului Juwel 350.Desi acum mi-e clar ca acvariile astea triunghiulare nu-s potrivite pt marine,totusi cam asta a iesit.
volum 350l
Lumini : 2x18W + 1x150W MH 15000k + moonlight.
Filtrare: 2x Tetratec 1200
Altele: -UV 35w,protein skimmer,Chiller 1/4hp,3pompe pt curenti.
|
 |
|
INTROS wrote: si anume Barbus conchonius.
e f.adevarat.Eu am avut 4 buc si toata ziua ciuguleau alge.Singura smecherie e sa nu fie hraniti decat foarte putin.
Asa cum a scris si lukaboy,e valabila si la SAE.
|
 |
|
s-au dat.
|
 |
|