[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_p67
Forum Index » Profile for dan_p67 » Messages posted by dan_p67

Da' n-ai sa scapi de mine pana nu faci un moonlight profi,te las mai intai sa vezi cum luneste becul ala.
Sigur nu vei face decat belele.
Iote numai cat sulf are...

De ce vrei experiente din'astea?
NPK-ul se dozeaza separat de microelemente si cu mare grija.
Sunt scalarii astia altumi? Nu ma pricep deloc...
image
Da,ai dreptate,insa nu a fost asa.Ajunsesem la 0.4 Fe si degeaba iar restul plantelor erau ok.
Va multumesc pentru aprecieri!

Povestea cu calciul...
Dupa 2-3 luni de la start,desi parametrii apei erau reglati bine si totul era "in grafic" ,anubiasii cresteau bine numai ca noile frunze erau alb-galbui complet.Ma disperasera la un moment dat si totusi era o explicatie.Probabil substratul (pietrisul) ridica duritatea apei ,eu urmaream sa tin scazut Gh-ul si schimbul de apa il faceam mai mult cu apa de osmoza.Atunci am incercat sa maresc un pic calciul cu niste calciu pt marin.si surpriza...frunzele albe s-au inverzit
Celelalte plante n-au avut nici reactie,nici inainte ,nici dupa.
Nene...chiar ma impresionati!
Recunosc ca tot am citit pe sarite prin postul asta,recunosc ca m-am abtinut sa comentez asupra chinezariilor care ,de fapt, fac parte din viata noastra , nu numai a noastra, da' a intregii lumi,insa...eu am crezut ca vorbiti 2 pagini despre vreo canistra ceva,ceva complex care costa cateva milioane si trebe sa fii deosebit de atent si sa te informezi ce cumperi.

Si pt ca eu am de vreun an un chiler Hailea care isi face treaba cum trebe, pe care l-am frecat cand in apa dulce cand in apa sarata, nu i-am curatat filtru de aer niciodata,am zis hai dom'le sa caut si eu,sa vad de ce cineva e asa dezamagit.
si ce sa vezi?un filtru interior care nu costa nici 30lei,la care designul nu e pe placul tuturor,n-are leduri albastre,n-are jocuri de lumini,n-are burete colorat in culori vii,nuante de roz-lila...

Si, desi nici macar n-am incercat daca face slujba pt care e creeat,macar sa spun "dom'le,nu se limpezeste apa,nu se simte nici debitul,dimineata spal buretele si pana seara se colmateaza",vin si zic "FACATURA"

Dar cum suntem la rubrica "aici nu ne suparam pe nimeni" si mai ales ca aici se dau sfaturi,eu zic ca n-ai dat faliment din 30lei,oricum e numai inceputul,iar daca ai dat atunci lasa-te de acvariu ca e boala costisitoare si iti vei pune funia de gat.

Oricum,filtrul ala pun pariu ca isi va face treaba 100% pentru cei 30lei....si mai are si dispersor
Volum: 350 l brut
-Substrat JBL Proflora amestecat cu turba de ghiveci 4:1,pietris 2-3mm, incalzitor de substrat JBL
-Filtru intern numa bureti si perlon deasupra
-Temperatura: Incalzitor Jaeger 200W,chiller HAILEA
-CO2 : butelie 2kg by Urbanpet ,electrovalva Dupla, reactor...pompa de la filtru, timer electronic care da drumul la gaz intre orele 5-20, 2bule/sec
-Lumina : 2x18w 4000K JBL (12 ore/zi), MH 150W 8000K ADA Green Peak (8ore/zi),2 timere electronice

Apa:
PH - 6,5
GH - 6
KH - 4
NH4- 0
NO2- 0
NO3- 10
FE - 0,2
PO4- 0,75
Ca - ...nu mai stiu pe de rost dar e f.important pt anubiasi.Revin!
Temp.: 24-25C

Intrtinere:
Schimb de apa 25% saptamanal (jumatate apa de canal ,jumatate apa de osmoza)

Fertilizare: saptamanal JBL Ferropol la schimbul de apa,zilnic Ferropol24 + NPK facut din chimicale.Pana acum 2 luni fertilizare cu gama Seachem.

Hrana pesti :Hikari Discus de 2 ori pe zi,portie moderata.

Locatari:
2 SAE
4 scalari salvati de la un prieten al carui copil le-a turnat 2litri de Schweppes in acvariu.Si tare am impresia ca 3 sunt altumi.

Plante:
LYSIMACHIA NUMMULARIA
BLYXA JAPONICA
POGOSTEMON HELFERI
LUDWIGIA INCLINATA
ANUBIAS NANA ,PETITE
LUDWIGIA NATANS
DIDIPLIS DIANDRA
MICRANTHEMUM UMBROSUM
RICCIA FLUITANS
MICROSORUM PTEROPUS
ERIOCAULON CINEREUM
LIMNOPHILA SESSILIFLORA

si desi nu se vad dar sunt acolo:
HYGROPHILA DIFFORMIS
CARDAMINE LYRATA
CYPERUS HELFERI
VESICULARIA FERRIEI
image
nu stiu ce sa zic...m-am gandit si eu ca testele reactioneaza la Fe3 si nu la Fe2 dar de ce reactioneaza f.bine la dupla24 sau jbl24?
Cred ca am exagerat totusi cand am contestat calitatea produselor seachem,nu am competenta si nici mijloacele necesare ,insa pot sa apreciez si sa compar cu alte produse incercate personal.
Si astept si de la ceilalti cativa de pe aici care folositi seachem sa spuneti cinstit parerea voastra.
Se vede ca mai sunt si altii care pun intrebari si as continua si cu intrebari legate de nitrogenul si fosforul seachem.
Apoi din punct de vedere economic vorbind,sa vedem ce reiese:
De exemplu la mine,la acv de 350l,utilizand doze de 500ml,la un dozaj conform planului de fertilizare recomandat de fabricant (care este sub necesarul meu),perioada pt care ajunge doza este:
excel - 1,5luni
iron - 2.5 luni
fluorish - 8luni
trace - 3 luni
nitrogen - 11 luni
phosfor - 11 luni
potasiu - 4 luni
Toate au costat 90$+53$transport.
Dupa calculele mele,rezulta o cheltuiala de 40$/luna.
Acum ma intreb de ce or fi diferente asa mari intre unele si altele...nu se puteau regla concentratiile incat sa ajunga o perioada similara?
De ce la alte produse (dupla,jbl) e necesar zilnic 1 picatura la 50l iar la astia trebe 5ml/200l de Fe, adica 1,25ml/50l, adica 25 de picaturi/50l? si tot nu se coloreaza testul...
Concluzia mea...sunt destul de slab concentrate,probabil are un rost si aceasta slaba concentratie,poate fi pt un dozaj mai exact,poate se pastreaza in timp mai bine,cert este ca pe mine nu ma satifac.Raportul rezultate/cheltuieli/renume nu mi s-a parut tocmai spectaculos.

Este doar parerea mea,unul care nu beu cola ci numa borsec imbogatit cu Co2 si fertilizant Sauvignon blanc.
Val wrote:... mai ales ca le-ai facut in dublu-orb, ori plantele tale aveau o deficienta de fier si l-au supt. Nu imi vine in cap alt motiv
ce vrei sa insemne "dublu-orb"?
De ce la fertilizare cu jbl ferropol si ferropol24, testele sau eu (depinde ce-ai vrut sa spui), nu mai sunt oarbe?

2.Eu cred ca ai omorat filtrul biltrul biologic cu supradozarea excelului.Probabil ca melcii s-au dezintegrat si nimeni n-a mai descompus materia organica.
Val wrote:
Sper sa trec cu bine peste tot ce implica asta...

o fiola de biodigest ar fi de ajutor si daca ai cum sa faci cu transportul,iti ofer 1-2.
Val wrote:
Ca observatie, ar fi bine sa citim cu atentie prospectele chestiilor pe care le bagam in acvariu si sa le luam in serios. Vezi faptul ca pe Protalon scrie sa inlaturi toti melcii pe care ii poti inlatura inainte de tratament.

si eu am zis la fel
Gabriel wrote:Eu as include si volumul de apa din filtru

asa am facut si eu.
Nu trebuie sa astepti efecte vizibile imediat,sunt aproape insezizabile chiar si la sfarsitul tratamentului ,insa dupa aceea in decurs de 2-3 saptamani o sa observi ca algele au luat-o la vale.Nu stiu daca e regula sa se intample asa dar la mine asa a fost.
Am avut 2 tipuri de alge pt care in mod sigur protalonul a fost invingator ,alga fir de par (care oricat o rasuceam pe bat tot ramanea) si brush algae.
Eu am redus lumina cam la jumatate pe timpul tratamentului si am oprit fertilizarea.Apa intradevar luase o tenta verde.
Plantele nu au avut de suferit vizibil dar au stagnat ,probabil si din cauza luminii.
Val wrote:Efecte asupra algelor - ZERO.
eu ti-am zis...
Mai mult de atat...am inceput sa ma indoiesc de laudele aduse gamei Flourish.Dupa dozare timp de 2 saptamani conform schemei lor de fertilizare zilnica,testul colorimetric si JBL si Sera arata Fe=0.Am pus si Fluorish Iron si Comprehensive Supplement care amandoua contin fier solubil.

Si eu iti doresc casa de piatra si sa fiti fericiti.
eu folosesc de 4 luni excel dar nu mi s-a parut ca ar influenta negativ algele.
Pe flacon scrie cu litere de-o schioapa "DO NOT OVERDOSE!"
La continut scrie polycycloglutaracetal.
Oricum,se discuta p'aici ca seachemul are concentratie indestulatoare...parerea mea e ca nu e chiar asa.Un flacon de excel de 500ml ajunge pt un acv de 100g cam 1-2 luni.Daca te apuci de Seachem,atunci bine e sa iei toata gama pt ca sunt complementare.Si sunt 8 "arome".

In privinta algelor eu am fost uimit de ce stie sa faca Protalonul 707.
ph-metrul nu mai este.
roby wrote:
ph este de 6.8 kh 3d no2 0 no3 0 iar gh -14 aceste valori le-am verificat cu un stic de proba JBL.

e cam ciudat gh-ul ala in conditiile unui kh 3.am incercat si eu stickurile acelea dar...sunt aiurea rau.
roby wrote:cam de o saptamina am vazut ca au aparut niste puncte negre pe discusii gold,parca se innegresc un pic, este normal sa fie asa sau au ceva probleme?

Daca ai lumina multa asa se intampla,orice punctulet se accentueaza.
Baieti...ph-metru e ph-metru si nu ph-controller

Reactorul s-a dat.

@marinik - inaltimea cupei este 15cm.
@minnardy - ph-metrul este in stare buna,il dau calibrat in 2 puncte,respectiv 7 si 4.image
Vand urmatoare:
1.Reactor M CO2 Aquamedic (inclusiv pompa) in cutie.-80Ron
2.Ph-metru cu sonda JBL - 150Ron
3.Set de 4 pompe de curenti SEIO + wavecontroler OCEAN PULSE QUADRA - 320Ron
4.Filru UV 36W JBL folosit 2 luni- 300Ron
5.Reductor CO2 cu 2 nanometre FERPLAST pt. butelii de 500g + 3 butelii goale - 150Ron
6.Protein skimmer Midiflotor Aquamedic cu + 2 pietre de rezerva JBL - 100Ron
7.Bec MH Aqualine 20K 150W nefolosit - 80Ron
8.Bec MH Aquamedic 16K 150W folosit 2 luni - 80Ron
Porcu wrote:Sint convins c-o s-apara si la acvarii mari iluminatul cu led-uri. O sa avem led-uri speciale pentru plante, parca vad led-u' Flora sau led-u' Plant Color

au aparut mai de mult dar...au niste scoruri... http://www.solarisled.com/

nu pot decat sa apreciez incercarea ta dar am si un amendament.
Nu cred ca ai proiectat-o la randament maxim.Daca ai 85 de led-uri si fiecare are nevoie de 20mA pt eficienta maxima ti-ar trebui un alimentator care sa debiteze 1,7A....ceea ce un incarcator de tel nu o sa dea nicicum.
nu merge.Am incercat eu la pompele de curenti.Ar trebui variata frecventa retelei,nu tensiunea.
g.g wrote:Osram Flora 150W

exista asa ceva? HQI?

Forum Index » Profile for dan_p67 » Messages posted by dan_p67
Go to: