[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen2265
Forum Index » Profile for eugen2265 » Messages posted by eugen2265
-Salut tizule ! Am o nelamurire shi ma cam bagat la idei. Cind am cumparat filtrul (RESUN SP-1100L )in luna ianuarie, mi-a spus vinzatorul sa-l spal o data pe saptamina.Cind schimb apa la acvariu, o data pe saptamina, spal shi filtrul cu apa calda de la robinet.Adevarul e ca se cam incarca bine de nici nu mai are pe unde sa intre mizeria ce aspira el.Cind am cumparat filtrul mia dat la el shi un dispozitiv pentru burete.Oare fac bine ca il spal asa des? Sau fac bine daca aplic buretele,sa nu-l mai curatz asha des?
multzumesc mult tzec_u
acum am vazut ca una din ele a facut iarashi
Corect Dolly.Asa pot invata si altii,citind pe forul
Va multumesc pentru raspuns!! Imi puteti da adresa de mess pentru a fi mai usor de conversat? Dolly am bagat adresa ta de mess la mine-n lista dar ....nu mi-ai dat accept
am spalat decorul de vita de vie, datorita secretiei albicioase .oarecit timp va mai face chestia aia?
Am un acvariul de 80L. L-am pus la declorinat timp de o saptamina.Am pus apa decit jumatate din capacitatea acvariului.Dupa care am luat apa din acvariul vechi care e de 60 L.dar nu toata apa am luat 40% shi am complectat lla cel nou ( facut de mine ) si acum il am la ciclat de simbata (5 martie) am bagat doi scalari un caras auriu si un sanitar pentru ciclarea mai putzin rapida.Problema mea este ca de ieri sa cam tulburat apa.ASA TREBUIE SA SE INTIMPLE????.Dar daca duminica cind shimb apa la cel de 60L. Ma gindeam sa pun toata apa de la acvarium mic in cel mare shi sa mut shi pestisorii, are ceva?
Eu, ma numesc Eugen am 45 ani.Am inceput cu acvariul din anul 2010 luna octombrie.,cu un acvariu de 50L.Am avut mari probleme cu apa.Se inverzea din cauza pietrelor,A doua zi erea apa verde de abia se mai vedeau pestii foloseam ca decor pietre de la sina de tramvai. Imi placeau cum arata.Schimbam apa complect,si la citeva zile imi murea cite un peste Noroc ca am gasit citeva site-uri de acvaristica si mam documentat cum se procedeaza shi acum e totul ok Acum am gasit site-ul acesta care e mult mai pe intelesul meu, si cind am o problema cer un sfat shi se rezolva.LE MULTUMESC MULT CELOR CARE AU RABDARE Nu prea ma descurc asha de bine, dar ori cum nici ca inainte.Acum mi-am facut un acvariu mai mare(80L) vroiam mai mare dar din lipsa de spatiu e bun si asta.Acum e la ciclat
Multumesc mult Dolly
Dolly te salut iarta-ma cu scrisul ca la mess.am sa incerc sa scriu normal sa poti citi. Dar nu stiu cu ce te incurca pe tine. shi cu scrisul in ordine nu ma prea pricep unde trebuie sa scriu.ZAU crede-ma.La ce rubrica trebuie sa scriu si unde trebuie sa ma prezint sa scriu despre mine.
-Va salut pe toata lumea de aici! am fierd radacina de vita ,cred ca de 6 ori( din care 3 cu sare ) am shi tzinuto shi la apa rece cu schimbarile de rigoare shi acum am puso in noul acvariu.Astazi de dimineatza am observat ca are un fel de mucegai alb.oare sa fie ceva toxic pentru peshti. Acum am acvariul la ciclat impreuna cu doi scalari shi un sanitar.Asha am citit undeva( nu mai tzin minte forumul) ca e bine sa punem citziva peshti de sacrificiu sa fie ciclarea mai rapida.Am luat apa din acvariul vechi shi am pus in cel nou 50% apa,shi vad ca peshti se comporta chiar foarte bine.Am luat shi filtrul din acvariul vechi ( fara sa-l spal ) shi l-am pus in acvariul nou .Apa vad ca e limpede [flash]
Am fiert vitza de vie de vreo 5-6 ori le-am tzinul shi la apa rece timp de o saptamina, bine-ntzeles le-am schimbat apa in fiecare zi, dar astazi am observat ca are un fel de mucegai alb ( le-am bagat in acvariul nou de 80L. care acum e in curs de ciclare cu 2 scalari shi un sanitar) Oare sa fie ceva toxic pentru peshti?shi cred ca nu este suficient de uscata vitza de vie.Mai am o radacina de vitza de vie care este uscata complect,o am la apa rece deja de vreo 2 zile MULTZUMESC PENTRU RASPUNS
Mi-am cam dat seama care a fost cauza mortzii puiutzilor de xifo borcanul cam mic (850 g ) lipsa de oxigen, temperatura cam mica (23-24 grade ) shi durata cam maricica de stat in borcan fara oxigen. ( de simbata de la ora 10 pina duminica( 6 martie ) de dimineatza cind am plecat la munca. La prima fatare a fost bagata intr-un borcan de 3L. shi a stat decit 4 ore pina a expulzat puiutzii.Dar acum mi-am propus sa fac un acvariu de vreo 15-25L

am uitat sa mai adaug. In borcan am pus apa din acvariu ,shi prima oara shi a doua oara VA MULTUMESC MULT PENTRU SFAT
Buna ziua. Am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati. Mi-a fatat femela de xifo aseara, am scos-o imediat din borcan (apa avand o temperatura de 25 grade) dar dimineata puii erau morti (erau in jur de 50-60 de pui). Numai 1 traieste deocamdata. Nu stiu care ar putea fi cauza, poate nu am stiut ce anume trebuie sa fac. Astept un raspuns. Cu multumiri anticipate .
[b]-Buna searadragi prieteni Eu ma numesc Eugen.Vreau sa va spun ca am inceput cu acvaristica din luna octombrie 2010 cu un acvariu de 60L. shi am avut foarte multe probleme aveam o pompa de aer cu un burete ( pompa de aer are doua ieshiri ) shi o piatra de aer.functzionau amundoua deodata.Ca decor foloseam doua plante de plastic shi nishte pietre ce se folosesc la shina de tramvai.Cind schimbam apa din acvariu aproape 80%, a doua zi cind veneam de la munca nu se mai vedeau peshti din acvariu,apa erea verde,peshti imi mureau...... Am renuntzat la pietrele acelea,am schimbat apa tot 80% shi am cumparat un filtru intern RESUN-SP 1100L,shi am renuntzat la pompa de aer.Acum am o apa limpede ,schimb apa doar 25%shi peshti sunt foarte multzumitzi Acvariul l-am gasit la serviciu,erea aruncat . are dimensiunea;Lungime 50,latzime25,inaltzime 50.am sa renuntz la el ca mi0am facut altul mai mare de 80L. mi-am facut rost de buturugi de vitza de vie,i-am pus un decor de fundal, nisip de 2-5mm.shi ceva plante din plastic care arata binishor.Am sa fac o poza sa- vede-tzi.Dar cind o fi gata. Astazi am pus apa in acvariu pentru declorinat,shi dupa aceea urmeaza ciclarea,am sa ma mai documentez ca nu prea am intzeles prea bine cu ciclatul asta. VA MULTZUMESC FOARTE MULT DRAGI PRIETENI,CACI DE LA VOI AM INVATZAT MULTE
[/b][b] [b] Am fiert radacina de vita de vie 3 ore ,in apa cu sare. Dupa aceea le-am pus intr-un vas cu apa rece si schimb apa in fiecare zi la ele (fac asta cam de 1 saptamana) . Este normal ca si dupa atata timp apa sa nu fie limpede si sa-si schimbe culoarea de fiecare data ? Astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva. Va multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for eugen2265 » Messages posted by eugen2265
Go to: