[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
nu tine numai pentru tine mai ales ca e important pentru durata de viata a lor. si mai spune si cum ai alimentat ledurile.
pai doar eu sunt pioner. el e soimu` patriei. poate o sa-si dea si el maine cu parerea.
acuma sunt si eu mai lenios si nu prea m-am zbatut cu acvariul. pana la urma are vreo 3 litri de apa iar intretinerea inseamna adaos de fertilizant dupa ureche si schimb de apa cam la doua saptamani. dar lasand vorbele avansam cu proiectul si, fara falsa modestie, ma consider un pioner. eu si inca un forumist care tace momentan.
alber wrote:Arata de nu se poate.
Dar Anubiasul ala ce a patit? E cam "mancat" de GSA, ca sa nu zic de staghornul ala. Sau e BBA?

e doar gsa. asa au ramas frunzele de la vechiul setup. daca te-ai uita la cele noi ai vedea altceva.

alber wrote:Arata de nu se poate.

adica?!

@xr1140 @florinank : la un acvariu mare nu prea are rost sa te bagi la leduri. sunt foarte scumpe si implica putin electronica. eu o sa primesc in curand leduri de 3 watt si intentionez sa schimb sistemul la acvariul mare de 450 de litri. o sa postez atunci ca mie nu-mi place sa vorbesc din imaginatie. da asa din experienta ti-ar trebui vreo 50-60 de leduri sa se vada pesti bine.
de unde sa stiu eu!?
dupa aproape doi ani de experimente as putea zice ca ledurile au ajuns o optiune reala la iluminatul acavriilor mici unde gasim cu greu lampi pe masura.
favoritele mele sunt cele de putere jucandu-ma cu cele de 1 watt (60 lumen) si cum urmand sa incerc si de 3 watt (130 lumen).

retrospectiva:
ultimele rezultate
image image

detaliu hc din acel acvariu. trebuie sa o tund saptamanal. creste foarte des si cu o frunza minuscula.

image

hc crescuta emers in pamant de gradina la leduri albastre+rosii:

image image

diferite etape
image image

image image

image image

imageimage

imageimage

imageimage

intereant conceptul. doar ca nu prea vad cum o sa cresca hc-ul la lumina aia.
alea nu sunt cianobacterii.
alber wrote:
HumanFace wrote:Scolopendre nu socoplendere.

In doi ani poate si-a dat seama de greseala de scriere. Sau poate nu, cine stie

nuuuuu! e asa de vechi ca s-a schimbat denumirea la animal!
s-a dat.

pt betta93cosmin: stii sa citesti?
deoarece am facut un upgrade la marin donez acvariul ramas. are 17 litri si un capac de sticla. forma este trapezoidala.
doar in tm.
si mie mi-ar placea niste neoni da nu din aia banali ci Paracheirodon simulans! am si eu un card si cred ca ar da tare bine in acvariul tau.

uite cum arata.

image
singurul lucru care ma enerveaza e sticla si lipitura de doi bani! dar vine proiectul II
acavriul se prezinta bine zic eu. nu are alge iar plantele cresc bine.

cateva instantanee noi dupa tunsoare:

image image
image image

in continuare fac fertilizarea cu gama easy life. un fel de estimative index.

rcs si poate niste microrasbora.
acum ca s-a limpezit pot baga o poza de ansamblu. urmatoarele abia cand o sa vad ceva modificari la plante.

image image
pc.ciprian wrote:
ups, mia culpa , nu-i nimic, arata super, d-abea astept una la nivel si cu lampa pusa . Nu e cam mare stratu din fata? cam gros?

nop. stratul nu e mare. apa fiind tulbure vezi doar 2d.

mai jos sunt niste poze de la plantare si acum ma chinui sa fac una mai profi.

image image
mda. dar nu vroiam sa o pun pana nu se limpezeste apa.
am inceput si lucru la peisaj. momentan numai substratul.

image image
image
baga si tu detalii din lupta. cum ai reusit?

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: