[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Message
danut7294 wrote:
bsilviu2000 wrote:Baga in acvariu cativa pomaceea si ai scapat de el cat ai zice...melc


substratul manado de la jbl e foarte usor, nu o sa mi derandeze substratul melcii, plantele, etc

Nu este atat de usor, incat sa fie deranjat de melci.
Salutare

Pentru punctul 1
-subtratul fertil trebuie ales in functie de performantele pe care vrei sa le obtii in acvariu, d.p.d.v. al cresterii plantelor. Iar tulburarea...asta apare doar in cazul anumitor substraturi fertile (cum ar fi AquaBasis de la JBL) si doar atunci cand acvaristul nu are rabdarea si indemanarea necasara atunci cand lucreaza cu plantele.
-nu prea exista opinii in privinta grosimii substratului fertil, ci doar recomandari ale producatorului. Astea sunt cele mai bune "opinii" , obtinute in urma unor multi ani de cercetare.
-maxim 2-3 mm, dar la fel, tii cont si de recomandarile produatoilor. Oricum, nici un producator nu-ti va recomanda o granulatie mai mare
-corect, daca alegi un ultim strat inert, acesta nu trebuie sa fie calcaros.

Ca o ultima observatie la acest punct, vezi ca exista si substraturi fertile care nu necesita straturi succesive de material. Un exemplu ar fi Fertisoil.

2.
-citeste ciclul azotului si vei vedea cum stau lucrurile. restul, nitrati, fosfati, co2, dupa ce te hotarasti ce vrie sa "scoti" din acel acvariu. Cand vei trece la fertilizare, aditie de CO2 vom discuta in amanunt.
-
Este prea mic acel acvariu pentru doi carasi, este mic si pentru unul singur. Ca sfat, orienteaza-te catre alte specii de pesti. Plante nu vei reusi sa tii in acvariu daca ai carasi. Vor smulge din substrat si vor ciuguli tot ce inseamna verdeata.
In functie de ce hotarare iei, mai vorbim
Pare a fi un Staghorn in faza incipienta.
Nu este pentru prima data cand vii cu mesaje de "up".
Nici eu nu m-as lega la cap cu asta. In plus, dupa cum spun si cei de pe site, are un cartus de carbune care trebuie inlocuit periodic.
Mai bine un schimb de apa. Prin oxigenare nu cred ca se elimina ce s-a dizolvat acolo.
mihutady wrote:Riccia fluitans.multumesc mult.
Este intr-adevar o planta de suprafata, dar daca ai niste pitricele pe care sa le acoperi cu ricia fixata cu o plasa, rezultatul va fi din cale afara de placut
Rezista mosul fara probleme.
Nu mai stiu ce mai vand astia prin Hornbach, dar intr-un timp aveau niste buturugi pentru terarii, care cica nu ar fi fost bune pentru acvarii. Mai intereseaza-te, sa nu ai tocmai din aia.
Da, este un mucus care poate aparea pe buturugile proaspat introduse in acvariu si nepregatite cum trebuie. Acest mucus este consumat in general de melci, creveti, ancistrusi, sau poate disparea de la sine dupa o perioada de cateva saptamani. In neregula mi se pare mai mult mirosul. Ala imi pute a cianobacterie.
Mos, trec sa vad cu ochii mei ce se intampla acolo. Pana atunci o intrebare: spumator ti-ai luat?
Da, prizele o mai iau razna. La mine una facea seviciul pana la un punct. Acela de a mai aprinde lumina. In rest totul parea ok. Ca remediu...o desfaci, vezi ce-i in ea si daca te uiti ca curca'n lemne la ce-i acolo, ii dai viteza spre cosul cu gunoi. Io asa am facut.
La muschi ai doua variante:
-poti sa-l tunzi pe margine si sa dai din ce tunzi (asta daca este bine fixat pe cioata
-poti incerca sa-l desprizi, dar vezi sa nu se desprinda de tot (daca plantele initiale au inceput sa moara din cauza lipsei de lumina. In acest caz (daca se desprinde) n-ai decat sa scoti cioata si sa o iei de la capat cu muschiul
Hai sa-ti spun cum stau lucrurile.
In acvariile noastre, se poate ca la un moment dat sa avem o invazie (mai mica sau mai mare) de alge. In acel moment, primul lucru ce trebuie facut este identificarea algei. Apoi, ori pe baza cunostintelor, ori cautand informatii, aflam care sunt posibilele motive ale aparitiei acelor alge si implicit conditiile prielnice dezvoltarii lor. In functie de asta, putem lua unele masuri si face unele reglaje fine in dinamica bazinului nostru. Ne putem lovi si de situatia ta, in care nu aui avut alge, dar ai introdus plante cu alge. In cazul asta, sunt doua variante: ori algele regreseaza si dispar la un moment dat, ori gasesc un mediu prielnic si se dezvolta. Ultim caz in care aplicam ce am spus mai sus.
Si o completare mica: apa de schimb sa fie la o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu. Altfel (daca este cu mult mai rece) risti sa imbolnavesti pestii de la socul de temperatura
Daca le bagi in solutia cu clor, s-ar putea sa nu mai ai plante deloc. Sunt niste plante foarte sensibile si nu cred ca vor supravietui tratamentului
Iese ceva frumos si la dimensiunile acestea, avand in vedere ca in profunzime se va vedea mai bine.
Iar daca vrei sa il faci la dimensiunile initiale, iti mai trebuie doar o laterala mare si una mica. Restul le obtii din sticla pe care deja o ai
Si totusi...sa te apuci sa fierbi piatra? Mi se pare ciudat. Asa cum o lasi sa se usuce dupa fierbere, nu o poti lasa sa se usuce si cand o scoti din acvariu?

Anubiasul se inmulteste taind rizomul astfel incat fiecare bucata sa contina cateva frunze.

Cateva cuvinte despre tine la rubrica 'despre noi' si locatia in my profile se poate? Multumesc
Chiar asa sa fie? Nu cred. Pe acest foorum oamenii nu procedeaza asa.
In general, am observat un lucru cam la toare skimmerele. Daca sunt noi, sau nu au fost folosite o perioada de timp, trebuiesc lasate sa mearga "in gol" cateva zile. Asta pentru da timp unui sttat de nu stiu ce sa se formeze pe peretii sai. Cam la fel cu reactoarele pasive d e la JBL. Dupa aceste cateva zile, echipamentul poate fi reglat sa skimeze corect.
Trebuie putina rabdare,atata tot
 
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com