[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alma347
Member
[Avatar]

IP:

Mi-am pus in cap sa fac un nou acvariu plantat ,mai mare de cit cel existent cca70l ,cu dimensiunile de L800mm,l400mm si h500mm in comanda data geamgiului am grest latimea cu inaltimea si mi-a adus sticla cu dimensiuni de L800 ,l500 si h400 .

ce parere aveti ? sa-l las asa sau sa ma scarpin in buzunar si sa comand alta sticala cu dimensiunile initiale

astep parerile voastre
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Iese ceva frumos si la dimensiunile acestea, avand in vedere ca in profunzime se va vedea mai bine.
Iar daca vrei sa il faci la dimensiunile initiale, iti mai trebuie doar o laterala mare si una mica. Restul le obtii din sticla pe care deja o ai

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Eu zic ca merge mai bine latimea de 50 si inaltimea de 40.
Cel putin eu asa "vad".

Te-as sfatui sa-l lasi asa.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alma347
Member
[Avatar]

IP:

pina la urma tot raul este spre bine

de acum in colo incepa partea cea mai frumoasa tre sa refac dulapul sa-mi tina cela aprope 200kg sticla este de10mm ,filtru vreau sa incerc unnul extern ce-mi recomandati ?bun ieftin usor de intretinut etc (tote calitatile cautate de un roman ) poate unul handmade ?
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Intr-adevar, ti-ar trebui un filtru extern.
Din pacate ieftin si bun nu exista...dar mai accesibil la pret ar fi un JBL. Pentru bazinul tau as merge pe un e901. Daca ti se pare prea scump, atunci e701.
Eventual urmareste rubrica de vanzari, poti gasi unul second hand, mai ieftin.

Daca te pricepi la bricolat, atunci poti incerca sa faci tu unul.
Uite aici doua topicuri pentru inspiratie:

- TOPIC 1
- TOPIC 2

Insa daca nu ai o inclinatie spre DIY, te-as sfatui sa nu te risti. E pacat sa te trezesti cu o balta in casa.

In rest, ce sa-ti zic. Spor la citit. Daca mai ai intrebari, te asteptam la "Coltul incepatorilor", eventual si cu un jurnal

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

alma347 wrote: filtru vreau sa incerc unnul extern ce-mi recomandati ?bun ieftin usor de intretinut etc (tote calitatile cautate de un roman ) poate unul handmade ?

recomandari in ordine Eheim, Sera, JBL. Asta este ordinea pe care ti-o recomand eu. Acum o sa zici pai eu ziceam "bun ieftin usor de intretinut etc (tote calitatile cautate de un roman ". Astea sunt cele mai ieftine si bune( inca odata iti spun: in opinia mea). De regula stii ce se intampla cu filtrele home made, o sa alergi dupa piese, nu vei gasi ce iti trebuie si vei merge la n magazine, vei lua o pmpa ieftina care probabil te va tine putin, va fi insuficienta ca debit sau prea puternica si va trebui sa cauti robinet pentru debit ca nu ai bani si experienta sa faci teste, alta alergatura, robinetul va forta motorul pompei si va duce la uzura ei iremediabila si definitiva, silicon, stuturi, lipituri, furtune spray bar, si cate si mai cate. La sfarsit te vei intreba ce naiba a iesit asa urata si ineficienta, te vei teme de cate ori pleci de acasa sa nu gasesti balta cante te intorci si concluzia finala: la naiba cu ea, m-am saturat ma duc si cumpar una de firma, ca celelalte se "duc"repede. Cam astea sunt etapele construirii unei pompe home made. Nu mai vorbim de timpul de alergatura, probabil benzina consumata si in cele din urma banii dati pe toate astea. Nu spun ca nu se poate face acasa, spun doar ca din discutiile de pe forum, cred ca peste 90% din cei care le-au facut acasa, mai devreme sau mai tarziu si-au cumparat filtre de firma.

Iar tot ca o parere personala, de ce sustin ordinea filtrelor de mai sus:
Eheim pare a fi cel mai performant filtru la ora actuala, dar este cel mai scump si majoritatea filtrelor vin fara mediile filtrante
Sera il urmeaza indeaproape pe Eheim dar vine cu medii filtrante( depinde de model) si este mult mai avantajos ca pret
Jbl si el e accesibil ca pret, sunt modele care vin cu medii de filtrare, dar in scurt timp ii scade debitul de filtrare cel mai mult dintre cele trei modele( la toate modelele enumerate de mine si nu numai, le scade debitul de filtarare, dar la Jbl scade cel mai mult)

si un ultim sfat: urmareste rubrica de vanzari si cu putin noroc vei cumpara un filtru extern bun, la un pret foarte bun, dar ai grija in mare sa nu fie folosit mai mult de un an

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
alma347
Member
[Avatar]

IP:

cu parere de rau recunosc ca bugetul este f mic desi sticla am luat-o deja proiectul se va lungi citeva luni.

cu probabilitatea apei in casa m-ati convins 100% sa iau un filtru nou ,

daca se poate ca acest post sa se mute la " Coltul incepatorului pt
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Intr-adevar, Eheim sunt cotate ca cele mai bune filtre, dar au un pret mai ridicat...de asta am evitat sa-l recomand in cazul de fata.

Cateva modele de eheim care vin cu medii de filtrare incluse ar fi Eheim 2224, 2226, 2424, 2426.
Personal folosesc un eheim 2224.

Sera nu am folosit, insa folosesc JBL. Din ce am citit eu, e in top 3 (ca o fi al doilea, sau al treilea, depinde de la om la om). Partea buna e ca-i mai accesibil la pret, un pic mai mult de jumatate din pretul unui eheim. Vine cu medii filtrante.

Am folosit un JBL 700 (avea cativa anisori de folosire inaintea mea) si acum am un JBL e701. L-am cumparat nou in mai anul trecut. Prima curatare de furtune a fost in octombrie anul trecut. Din octombrie anul trecut si pana acum, nu i-am curatat inca furtunele, debitul pe out e limitat de mine din clapeta pe la jumatate.

Ceea ce vreau sa zic, e ca cel putin in cazul meu, debitul nu a scazut deloc drastic.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

iti stiu parerea Stefan, si stiu de ce ai evitat a-i da un astfel de raspuns, de aceea eu am facut recomandarile de mai sus bazandu-ma foarte mult pe discutiile de pe forum. La o singura concluzie am ajuns si o promovez in continuare: suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri proaste. In ceea ce priveste ierarhia celor trei modele de filtre este iarasi o parere personala dar bazata pe marturiile a sute de topic-uri citite, la fel ca si tine si la fel ca si altii. Experientele multora ne pot ajuta pe noi ceilalti sa ne facem o parere cat mai corecta despre produse, numai ca din pacate totul se reduce la nivelul personal financiar. De aici incep toate celelalte

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

scorpionul wrote:suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri proaste.

Absolut de acord cu tine

scorpionul wrote:
In ceea ce priveste ierarhia celor trei modele de filtre este iarasi o parere personala dar bazata pe marturiile a sute de topic-uri citite, la fel ca si tine si la fel ca si altii.

Inca o data de acord. Fiecare isi expune parerea in functie de ce si cum a folosit.

scorpionul wrote:totul se reduce la nivelul personal financiar. De aici incep toate celelalte

Din pacate, da, de multe ori ne limiteaza aspectul asta.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: